-- ([info]ripp) rakstīja,
@ 2016-03-11 22:29:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
spēcīga sajūta, ka jāiet uztaisīt sev kakao. ar garšvielām. (jā, man patiešām joprojām garšo kakao. un ķīselis. un želeja. atšķirībā no mannā putras)

kas jums garšo no kopš bērnības?


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]str
2016-03-11 22:35 (saite)
arī kakao, bet mājās reti taisīja gan.
mannā
krējums ar kakao un cukuru samaisīts
ķīselis arī
burkānu plācenīši, bet tik garšīgi kā mums bdārzā taisīja jau vairs nav:(

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ripp
2016-03-11 22:56 (saite)
ā, mana mamma taisīja. un mācēja uztaisīt ļoti garšīgu :)
o jā, krējumu ar kakao un cukuru man būs kkad jāparāda meitai. mums gan mājās gandrīz nekad nav krējums.
o, burkānu plācenīši. tādus es nemaz nezinu :)
bet viena lieta ir, man bērnībā ļooti garšoja piena makaronu zupa, nu tā ka ļoti. bet dārziņā viņa bija teju neēdama, ūdeņaina un riebīga.

bet dārzeņu piena zupa likās fuj.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]str
2016-03-11 22:57 (saite)
dārzeņu zupu man mamma māk uztaisīt garšīgu:)vēl tagad

jā piena makaronu arī ir ok:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ripp
2016-03-11 22:58 (saite)
man tikai pāris reizes ir gadījies ar to riebeklību sastapties. un vairāk nekārojas :D

bet par makaronu zupu runājot, kkad uztaisīšu sīkajai, tad uzzināšu vai pašai garšo. kkā šaubos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]pelnufeja
2016-03-11 22:48 (saite)
kādas garšvielas Tu liec pie kakao?

(man garšo kakao, margarīns un saldumi).

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ripp
2016-03-11 22:57 (saite)
bet Tu, cik atceros, kakao dzer bez piena, ja? man tas vienmēr licies tik dīvaini. ne tādā nozīmē, ka nedrīkst, bet tā, ka man bez piena negaršo nemaz.

parasti slinkoju, bet tagad apceru kanēli, kardamonu, varbūt bišķi muskatriekstu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]str
2016-03-11 23:00 (saite)
Biotēkā ir šitāds maisījums, labs

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ripp
2016-03-11 23:02 (saite)
ā, forši, jāpastās :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]pelnufeja
2016-03-12 02:33 (saite)
Jā, bez piena.

Būs jāpamēģina - esmu likusi tikai kanēli.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kisswithafist
2016-03-11 22:50 (saite)
zaļi kartupeļi. joprojām gatavojot apēdu galiņus (bērnībā gan grauzu visu, kā ābolu)

tas arī būtu vienīgais, daudz vairāk ir lietu, kas bērnībā garšoja, bet nu vairs ne, un lietu, ko bērnībā nemūžam neēdu, bet tagad gan gardu muti.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ripp
2016-03-11 22:57 (saite)
wow. zaļi kartupeļi :D

man kopš bērnības ļoti ļoti ļoti garšo cepts siers. krievijas vai holandes. mmmmm.

sēnes un auzu putra riebjas joprojām. un piena dārzeņu zupa arī. fuj.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kisswithafist
2016-03-11 23:00 (saite)
es ļoti brīnos, ja sastopu cilvēku, kam actually garšo dajebkāda piena zupa. pie cilvēkiem, kam garšo brokoļi un puķkāposti, es tā kā pieradu, bet šis joprojām ir citplanētiešu kategorijā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ripp
2016-03-11 23:01 (saite)
jā, man arī neticas, ka man tagad garšotu tā makaronu piena zupa. bērnībā gan garšoja. bet es vēl pārbaudīšu, ne velti man ir bērns, muahaha.

brokoļi un puķkāposti joprojām riebjas? manai meitai man par pārsteigumu tie abi garšo.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kisswithafist
2016-03-11 23:20 (saite)
brokoļus vēl reizēm varu paciest, puķkāpostus tikai svaigus un ar dipu. un arī kādas divas rozetes :)
es arī biju pārsteigta, kad izrādījās, ka māsasbērnam garšo i brokoļi, i vārīti burkāni, i puķkāposti.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ripp
2016-03-11 23:27 (saite)
vārītus burkānus mans bērns toč var izrīt pilnu bļodu :D bet ne pārāk bieži, biežāk par pāris reizēm mēnesī negrib.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]sw
2016-03-11 22:58 (saite)
piena ķīselis.
cepti kartupeļi ar sīpoliem (ceptiem) un mārrutkiem.
pelmeņi, parastie, no veikala.
apceptas meža sēnes.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ripp
2016-03-11 23:00 (saite)
piena ķīselis!!!
man bērnībā negaršoja, bet tad iepatikās. taču tagad neviens netaisa un nevar dabūt un pašam taisīt baigais šakars. diemžēl.

kartupeļi ar mārrutkiem arī ideja, nebija ienācis prātā :) man reāli negaršo cepti kartupeļi, ja tajos iemaisa olu. nezinu, kādēļ. kopš bērnības tā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]str
2016-03-11 23:01 (saite)
man gan liekas ka piena ķīselis ir vienkārši:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ripp
2016-03-11 23:01 (saite)
uzvāri man :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]str
2016-03-11 23:04 (saite)
varam:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ripp
2016-03-11 23:19 (saite)
es izlasīju Tevis un sw rakstīto un sapratu, ka, šķiet, spētu tikt galā arī pati :> bet paldies par gatavību palīdzēt :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]str
2016-03-11 23:21 (saite)
pastāstīsi kā garšoja

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ripp
2016-03-11 23:26 (saite)
es patiešām centīšos neaizmirst :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ripp
2016-03-11 23:02 (saite)
nē nu varbūt esmu lasījusi nepareizās receptes. tās ko es lasīju bija baigā ņemtne. cik nu atceros.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]sw
2016-03-11 23:03 (saite)
varbūt nepatīk tie šļurainie gabali, par kuriem pārvēršas ola?

a kāds ar piena ķīseli čakars? man tas ir 10 min pasākums, uzkarsējam pienu, iemaisām stērķeli ar ūdeni, pieliekam cukuru un bik vaniļas, et voila. tikai jāsagaida, kad mazliet padzisis, jo viņam tā garša tik maiga, ka karstam gandrīz nejūt.
vēl manējie pa retam taisīja desertu po ģerevenski, piena ķīseli kārtām ar kakao ķīseli :)

ā, un atcerējos vēl lociņu salātus ar krējumu.
siļķi ar siltu, vārītu kartupeli.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]str
2016-03-11 23:04 (saite)
piena ķīselim- kanēli vajag!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]sw
2016-03-11 23:11 (saite)
hmm, jāpamēģina!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ripp
2016-03-11 23:16 (saite)
lūk lūk :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ripp
2016-03-11 23:05 (saite)
nē, konsistence netraucē, vienkārši ir sajūta, ka sajaucoties ar kartupeļiem, sabojājas garša. gan olai gan kartupeļiem :D

ahā. te es uzzinu kko jaunu. kkad sen gūglēju un sagūglēju kkādu senu tautisku recepti un tur, cik atceros, bija nāvīgi sarežģīti. un vecmāmiņa arī taisīja baigajā procedūrā šito visu. jāpamēģina vienkāršais variants :)
lūk, kārtains man patīk. labprāt taisītu kārtainās krāsainās želejas utt. bet vienmēr šķiet, ka tā pakāpju gaidīšana baigais čakars.

kas tai salātos vēl ir bez lociņiem? nekā? :>

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]sw
2016-03-11 23:11 (saite)
sāls :) un varbūt vēl dilles. arī ar siltu kartupeli, njam.

da i vienkārši silts kartupelis ar sviestu.

tie tādi lauku ēdieni, mēs pa vienkāršo.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ripp
2016-03-11 23:16 (saite)
nav kodīgi? kkad noteikti pamēģināšu. vitamīnu superbumba plus man tieši uz palodzes ir mežonīgi daudz sīpollociņu :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]sw
2016-03-11 23:34 (saite)
var būt kodīgi, jā, atkarīgs no lokiem. bet man tas netraucēja :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ripp
2016-03-11 23:36 (saite)
man šis ir totāls kulināro atklāsmju vakars :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]sw
2016-03-11 23:37 (saite)
uzdevi pareizo jautājumu, cilvēkiem atvērās slūžas :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ripp
2016-03-11 23:40 (saite)
jauki :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]virginia_rabbit
2016-03-12 05:59 (saite)
viss.
bērnības ēdieni visvairāk mierina un komfortē. cīsiņi ar tomātu pastu, mīkstu baltmaizes riku + tomāti ar krējumu = dievu ēdiens.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ripp
2016-03-14 14:30 (saite)
tomāti ar krējumu vispār ir <3

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ninona
2016-03-12 09:20 (saite)
Makaronu-piena zupa man pirmajā vietā! Bet tikai pašas gatavota, klāt gana daudz sāls un cukura :)

Kakao ķīselis ar pienu. Gan šim, gan pienķīselim vislabāk ņemt trekno pienu.

Rauga pankūkas.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ripp
2016-03-14 14:30 (saite)
kādu recepti ķīselim izmanto?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ninona
2016-03-14 14:35 (saite)
Neizmantoju. Ķīseļus vāra mana mamma :D

Tajās retajās reizēs, kad esmu gatavojusi - taisīju uz čuju, jo vajadzēja tikai mikroporciju, ko iedot M uz BD līdzi. Mana mamma klasiski (ne-bezglutēna variantā) biezina 1:1 ar kartupeļu cieti un kviešu miltiem. Šķiet, ka 2+2 ēdamkarotes uz litru piena. Nu tur - daļu piena samaisa ar miltiem un cieti, pārējo uzkarsē kopā ar cukuru. Kad sāk vārīties - šauj miltpienu klāt pie pārējā, iemaisa, uzkarsē līdz burbulim un lej pa bļodiņām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]f
2016-03-12 09:52 (saite)
debessmanna!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ripp
2016-03-14 14:30 (saite)
jā, lūk, šī ir jāuztaisa kkad drīz :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]sanomi
2016-03-12 10:58 (saite)
gogelmogels - vai kā to sauc - ola sakulta ar cukuru

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ripp
2016-03-14 14:29 (saite)
no tā man kkā bail. pati nezinu, kādēļ. tiramisu ar olām ēdu un tā, bet no gogelmogeļa bail. bērnībā taisīja vectēvs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]neraate
2016-03-14 14:27 (saite)
ķīseļi. diemžēl pati neprotu kakao ķīseli. no augļiem, kompotiem un ievārījumiem sanāk labi. bieži ēdam kopā ar neapēsto mannas u.c. biezputru

saldā ābolu-klimpu zupa. žāvētu augļu zupa ar klimpām. cepti kartupeļi ar sīpolu un pastāvējušu biezpienu. vajag tieši pastāvējušu, tad tā forši kūst un staipās un sacepas zeltainas maliņas. sālītas sēnes. es ēdu tāpat bet mamma ēd ar sīpolu un krējumu tādos kā 'salātos'. uzputenis. dažādi gaļas ēdieni - kotletes, karbonādes, viltotais zaķis. ceptas akniņas piena mērcē

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ripp
2016-03-14 14:29 (saite)
o, paldies, kartupeļus ar biezpienu pamēģināšu. kurā brīdī to biezpienu liek?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]neraate
2016-03-14 14:45 (saite)
kad kartupeļi jau izcepti. tāpat kā sieru. ja biezpiens ir svaigs, tad tādā vienmērīgā baltā mīklā pārklāj. a ja pastāvējis vai vēl labāk - drusku iesmirdis, uzvedas kā siers. tikai jāskatās lai nav baigi sausa panna, citādāk pieraus pie pamatnes. un jācenšas pārāk nemaisīt, bet man grūti noturēties.
mēs gan arī krējumu mēdzam iecept :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?