ублюдок ([info]racoon) rakstīja,
@ 2005-09-06 14:32:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Par vismazāk aizsargātajām sociālajām grupām
[info]shelly piedod, bet man gribas pabēdāties vēl nedaudz.

Traļļaļā , traļļaļļā maāān ir kāārtiņa un es uzspļauju benzīna cenām. Traļļaļā , traļļaļļā maāān ir otiņāā un es uzspļauju benzīna cenām. Traļļaļā , traļļaļļā maāān ir spalviņāā un es uzspļauju benzīna cenām. Jautrā korī dzied mākslinieķeļi, skribenti un vēl visādi citādi kedaiņi ar tarbiņām kaklā un iesildītu vietu Teātra bārā.

Ja jenots vēl līdz šim domāja, ka varētu Dārgajai uzdāvināt viņas akta bildi par piecsimt naudiņām , ko guļamistabā pie sienas piekārt, tad tagad inspicējot Onslova autoparka prasības un izmaksas dienā pēc degvielas cenu kāpuma, jenotiņš šo domu atmet, jo ir jāsaglabā kaut kādi amortizācijas līdzekļi, lai varētu atstāt pakalpojuma cenu iepriekšējā līmenī, nezaudējot klientus pakalpojuma sadārdzinājuma dēļ. Uz sitiena jenoc atsakās no akta bildes, jo tā nav pirmā prioritāte, kur savu lieko kapeiciņu iztērēt. Kas cieš? Jenoc ne pārāk, bet tas badmira ķelderis, kam šis darbiņš bija apsolīts gan paliek bez honorāriņa un turpina eksistēt no suhāriem, ik pa brīdim iedzerot tēju izslavētās mākslinieku tusiņu vietās, cerībā, ka kāds, kuram ar darbeļiem paveicies vairāk, uzsauks jamam graķīti.

Kurā vietā vajadzību skalā vidējam pilsonim ir žurnāls? Nu tāds, kur pa būvniecību raksta. Principā krietni zem reņģes vai lieka benzīna litra. Kas notiek ar žurnāliņu, ja viņu neviens nepērk? Nu labi, varbūt nevis akurāt nepērk, bet pārdoto un abonēto eksemplāru skaits sāk kristies? Nezini? , es gan zinu. Žurnāliņam reklāmiņu skaits samazinās. Samazinās tirāža, reklāmiņu skaits, kas tad vēl samazinās? Nu bet protams ka skribenta honorāriņš, kas ir tieši atkarīgs no žurnāliņa budžetiņa, kuru veido tās pašas nelaimīgās reklāmiņas, abonamentiņi un mazumpircējiņi. A pa dzīvoklīti jāmaksā, provīzija jāiepērk, šad tad kāda jauna klozīte ar netraucē. Bet atļauties nevar, jo pirktspēja samazinājusies. Suhāri... Vot tādi pīrāgi.

A man kartiņa pa 7.55 LVL, man viss pohuj.... ekk skribenti...


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]dzingla
2005-09-06 14:30 (saite)
Labs ir, nav ko ņemties - vienkāršāk ir dzīvot centrā & tad pat kartiņa nebūs jāpērk :P

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]sin
2005-09-06 14:44 (saite)

vo vo .. mašīna var pūt pie sētas pakša.. :DD

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]red
2005-09-06 16:26 (saite)
centrā dzīvot nav lēti
tur ir zināms trade-off

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]watt
2005-09-06 14:53 (saite)
ja viņiem nav maizes, lai ēd kūkas!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]markizs
2005-09-06 14:58 (saite)
njaa, jaatgaadina tas arii pie varas esoshajiem. kaut gan nez vai vinji tur kko vareetu mainiit pat ja jamiem peekshnji vairs nebuutu pofig

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]shelly
2005-09-06 14:58 (saite)
Es tevi arī mīlu :)
Bet tagad nopietni: es saprotu sāpi par vispārējām tendencēm un kaut vai par to, ka visa šī joka dēļ ceļas pārtikas cenas, un visu pārējo, jo es iepērkos katru dienu un ēdu vēl biežāk, un man tas arī krīt uz nerviem. Bet lieta tāda, ka būtībā auto - tāpat kā akts un žurnāls - nav primārās nepieciešamības prece pilsētniekam ikdienā. Tikai 50. gados Amerikā pilsoņi izdomāja, ka auto ir šiki, bet autobuss - prasti, tāpēc lai ar tiem braukā nēģeri, mēs, baltie, brauksim visi ar privātajiem vāģiem. Reāli cita pamatojuma tam nav, un es uz šo tendenci skatos piesardzīgi. Auto ir labs, lai aizbrauktu nedēļas nogalē uz laukiem, bet reāli ikdienā pilsētā braucienam uz savu biroju tas ir nepamatots murgs vai labākajā gadījumā - pārprasts komformisms. Ta šķiet man, sab.transp. lietotājam pēc pārliecības.
Turklāt man liekas, ka tavas ironijas bultas aiziet zināmā mērā pa tukšo, jo, rupji runājot, ja būvniecības žurnālis aizies pa burbuli, un to vairs nepirks benzīna tirgotāji (un tieši tiem jau tas primāri paredzēts, ne jau ikdienas pilsoņiem, kas tās mantas, par kurām es parasti rakstu, bieži vien var apskatīt tikai slapjos sapņos), tad rupji runājot, vienmēr var aiziet uz reklāmas aģentūru :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]markizs
2005-09-06 14:59 (saite)
njaa, zinaama taisniiba ir, ja es aizstaaju zhurnaala pirkumu ar lieku litru benziina, tad man to nolaapiito zhurnaalu nevajag in first place, jo lielaakais ko varu atljauties uzbuuveet ir sunjubuuda, un taa pati no neeveleetiem deeljiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gudemons
2005-09-06 15:09 (saite)
pam pa ram. visi klausās. runā pilsētniece.

ir arī cilvēki, kas dzīvo ārpilsētā, teiksim ~50km robežās no metropoles un brauc uz turieni katru rītu strādāt. protams, daudz foršāk ir braukt pārbāztā busiņā vai vilcienā...

auto nav šiki. mūsu nabagu muļķu valstī ir uzskats, ka tas ir šiki. tā ir normāla mājsaimniecības lieta.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]markizs
2005-09-06 15:11 (saite)
jaa, ja buutu mums tie autobusi un vilcieni eerti, ne paaraak daargi un ik peec iisa briitinja un visur, tad es ar nesaspringu mosh. eh.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]beauty
2005-09-06 15:28 (saite)
ierosinu būvēt metro :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]shelly
2005-09-06 15:28 (saite)
Es kā pilsētniece runāju par pilsētniekiem - tas ir tikai loģiski. Par lauciniekiem es nerunāju, tā kā tāda neesmu ne es, ne racoon, ne lielāka daļa citu cibiņu, kas bļauj par benzīna cenu. Līdz šim man likās, ka tas nav likuma pārkāpums, vai arī kaut kas ir mainījies?
Un vēl, draudzīgs padoms - ja gribi man iedzelt, mēģini darīt to neuzkrītošāk - tik acīmredzama dzelšana drīzāk ir smieklīga, nevis aizvainojoša, pam pa ram. :/

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gudemons
2005-09-06 15:47 (saite)
nu riktīga pilsētniece. zinu es tādas vairākas, kam zolitūde jau ir lauki.

ko man Tev dzelt. prātā nenāk...

skumji drīzāk

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krii
2005-09-06 16:10 (saite)
Nav mana darīšana, bet es, būdama pilsētniece, arī nesaprotu, kāpēc tas ir sliktāk vai apkaunojošāk nekā būt lauciniekam?
Ej tikpat labi pakaisi pelnus uz galvas izmisīgā nožēlā un kaunā, ka neesi ar AIDS slims Somālijas nēģeris un nesprāgsti badā, bet gan baltu ādu dzīvojies Eiropas nostūrī, kur eksistē internetpieslēgums un vairums iedzīvotāju prot lasīt.;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gudemons
2005-09-06 16:26 (saite)
doma jau pavisam cita. nesaku un neapgalvoju, ka šajā diskusijā kāda no iesaistītajām personām ir tāda, bet -

pazīstu diezgan daudzus 'pilsētniekus', kam tas 'pilsētnieka' statuss šķiet kaut kas augstākstāvošs un tieši pārējie ir zemākas kārtas.

pārsvarā tāda attieksme ir, kā es viņus saucu, 'jaunajiem pilsētniekiem', atbraukuši no cēsīm, durbes vai citiem reģioniem (tā ir politkorekti vai ne?) pēc vidusskolas beigšanas, apbružājušies gadus 2,3 Galvaspilsētā, nu īrē dzīvokli un ir die hard pilsētnieki. un visu, kas saistīts ar savu pagātni noliedz.

tādu attieksme mani konkrēti besī. saprastu, Londonas vai NYC rezidentus, ka viņi ir lepni ar to, ka dzīvo iekš CITY, bet ne jau te eiropas provincē Rīgā.

kā p.s. varu teikt, ka pats esmu izbijis pilsētnieks, dzimis un audzis, tagad gan dažus gadus esmu ārpus Pilsētas, satelītpilsētā varētu teikt un mani tieši skar benzīna cenu celšanās.

un vēl tas tiešām ir tuvredzīgi dzīvojot rīgā teikt, ka viss ir po un mani tas neskar. ai kā skar...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]piccolo
2005-09-06 17:19 (saite)
NYC ir šiki dzīvot manhattanā vai "up-state", kas ir +-40min ar vilcienu. attiecīgi pat nav runa tik ļoti par šikumu, bet ja tev ir nauda tad dzīvo centrā, ja tev ir nauda un bērni, tad 40min ārpus pilsētas ar dārzu. Ja tev nav naudas, tad dzīvo kur pagadās..

Ja man būtu sava ģimene, tad domātu par dzīvošanu ārpus pilsētas, bet tā kā nav, tad domāju par centru, lai taksis nemaksā tik dārgi 5dienas vakaros. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]dzingla
2005-09-07 10:18 (saite)
nu vot nepiekrītu gan
jā, Rīgā dzīvoju tikai no 1994. gada, tā teikt, jaunizceptā pilsētniece, bet teikšu, ka būtu laimīga, ja man jau tagad būtu iespēja iegādāties māju apmēram 50 km rādiusā ap Rīgu
jā, & tikko šī iespēja būs, tā tix realizēta

& patiesībā, Gude, ir nožēlojami necienīt Rīgu & uzskatīt to par hrenovāku vietu, kā NYC
bļe, riebjas, ka Tu vēl sevi par latvieti mēģini nosaukt

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gudemons
2005-09-07 11:20 (saite)
beidz bzelties ērkšķu puķe:)

es neuzskatu rīgu par hrenovāku vietu kā NYC. vienkārši man šķiet, ka to cilvēku pārspīlētā pilsētnieciskā izrādīšanās salīdzinot rīgas un NYC pasaules mērogus ir mazliet nožēlojama.

tas arī viss.

patiesībā jau paši vien esam pilsētas seja un jo labāki būsim (jebkādā kvalitātē), jo arī apkārtējā vide būs labāka.

ibio

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]viestards
2005-09-06 15:37 (saite)
esmu daudzus gadus braucis ar vilcieniem uz Rīgu, un neredzu tur nekādas problēmas. Un atsķirība laika ziņā ir labi ja 10 min.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]beauty
2005-09-06 15:26 (saite)
Nu re, un te mēs nonākam pie itkā iespējamajām pozitīvajām tendencēm pie benzīna cenu celšanās - samazināsies mašīnu skaits pilsētā + VARBŪT mazāk būs to izdalītās gāzes.

Tikai vēl izskatās, ka ka visiem ir ko bākā liet.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]tarantulz
2005-09-06 15:41 (saite)
Nedēļas nogale laukos man tagad benzīnā izmaksā 20 Ls. Vasarā ar retiem izņēmumiem braucu katru nedēļas nogali, tātad kādas padsmit tādas studentu kartiņas mēnesī.

Un par labo sabtransportu arī nevajag. Gana daudz man sanācis turēties pie tām pretīgi lipīgajām stangām, bērt kabatā triumfējošās konduktores iešķiebto melno kapeiku sauju un strīķēt uzvalciņu garām pilsoņiem ar maigu atejas aromātu. Nemaz nerunājot pa valodas brīnumiem, kurus dabūsi dzirdēt, ja iedomāsies tajā 50 grādu bezgaisa telpā atvērt logu.

Turklāt, nemaz nerunājot par cenām, man ij domāt negribas, kādu hu#&u man tuvākajā laikā nāksies patērēt uzturā, jo visi vēl neizmirušie lauksaimnieki savus traktorus nobāzīs šķūnī sapūšanai, bet tantiņas savām ekoloģiskajām vistiņām ļaus nosprāgt dabīgā nāvē sirmā vecumā, jo atgādāt uz Rīgu viņas vairs nebūs iespējams. Tad nu rīsim no Holandes un Turcijas vesto supermārketu drazu, nekas cits jau vairs nebūs dabonams.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]piccolo
2005-09-06 17:21 (saite)
mazu, jaunu, dīzeli. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]tarantulz
2005-09-06 17:56 (saite)
Negribu ne mazu, ne dīzeli! Man ir liels, kluss V6 blāķis, kurš pēc 7.7 sekundēm brauc ar 100. Un tērē vidēji 10 uz 100, tā kā nekāda milzu ekonomija tur arī nesanāks.

Jaunu vēl varētu pieciest. ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]piccolo
2005-09-06 17:59 (saite)
man ir V5 un 7.8 sekundes. :)

bet nesen braucu darba darīšanās ar kantora 1.6 opeldīzeli un pa pilsētu tīri ok.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]agressor
2005-09-06 20:59 (saite)
seski ne, bet jenot, bljin es neko nesaprotu, kas tur ir taa mainiijies peedeejaa meenesha laikaa? tur vairs neko nopirkt nevar par iztikas minimumu, jeb kas? benziins maksaa 70 sanjus un cikt tad kefiirs un baltmaize? arii pa 70 katrs? apgaismo!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]nfoworm
2005-09-07 10:30 (saite)
Kefiirs maksaa 0.50LVL.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?