Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2016-05-11 16:24:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
vēl mani interesē jautājums, vai cilvēka seksuālā identifikācija - tas ir no sākuma un uz mūžu?
nu, kā filmā "the kids are all right", kur džulianas mūras varone sākumā ir lesbiete, bet pēc tam guļ ar laikam rafalo, vai ko tur, karoč, ar džeku
es bieži vien domāju - viņa visu laiku bija tāda apspiesta bi, vai kaut kas rezka pārslēdzās


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]chaika
2016-05-11 16:37 (saite)
es domāju, ka tā ir filma

(Atbildēt uz šo)


[info]annuska
2016-05-11 16:45 (saite)
par to ir atšķirīgi viedokļi arī antipatriarhālo teoriju ietvaros, tomēr kopš 20. gs. 70. gadiem tajās dominē uzskats, ka seksuālās identitātes ir mainīgas un daudzveidīgas

(Atbildēt uz šo)


[info]kautskis
2016-05-11 17:01 (saite)
Cik noprotu, tas atkarājas no katra paša. Ir tak tā teorija, ka tas, uz ko cilvēkiem stāv, nav vis tādas podziņas -- pretējais dzimums/savs, bet gan tāda slīdošā skala -- vairāk uz pretējo, bet vispār attiecīgos brīžos var arī uz savu. Tad jau ir pilnībā iespējams, ka dzīves laikā novietojums uz tās skalas pamainās.

(Atbildēt uz šo)


[info]dzeina
2016-05-11 17:07 (saite)
es zinu vairākus cilvēkus, kuri dzīves laikā ir svičojušies starp seksuālajām identitātēm, un katrā no šiem dzīves posmiem ir bijuši pat ļoti mierā ar sevi

(Atbildēt uz šo)


[info]ravejsledzejs
2016-05-11 17:28 (saite)
cilvēka seksualitāte ir tada, kāda nu ir, un uz mūžu, bet tas, kā cilvēks sevi un savu seksualitati saprot un kā sevi pozicionē, gan ir stipri mainīgs dzīves laikā.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kautskis
2016-05-11 18:47 (saite)
Pat pubertātes laikā nekas nemainās?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ravejsledzejs
2016-05-11 19:09 (saite)
nē. tur mainās tas, ka, ja pirms tam dažas ķermeņa funkcijas nedarbojās kā pieaugušajam, tad pēc pubertātes darbojas ka pieaugušam. bet šie procesi neizmaina cilvēka seksualitati.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kautskis
2016-05-12 11:36 (saite)
Tad vēl viens jautājums -- kas tieši ir seksuālitāte? Man tas vienmēr šķitis nepamatoti izplūdis apzīmējums, tāds kā "spēja uz kaut ko pavilkties".

Vai tu ar to domā, ka ikviens cilvēks ir piedzimis ar tādām radio podziņām "stāv uz vīriešiem/sievietēm", citu iespēju nav, vai nu uz vienu, vai uz otru, un tas nekad nemainās? Vai drīzāk "cilvēki ir piedzimuši ar spēju izjust seksuālus pārdzīvojumus, un tā laika gaitā nemainās"? Pirmais šķiet ļoti šaubīgs; otrajam varbūt var piekrist, bet tas ir tik nekonkrēts, ka tam īsti nav nozīmes.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ravejsledzejs
2016-05-12 17:09 (saite)
nu vispār seksualitāte ir ļoti sarežģīts procesu kopums, kuru nodrošina gan prāta, gan miesas (fizioloģiski, anatomiski un ķīmiski - hormoni - procesi) mijiedarbība. tādas podziņas stāv uz vīrieti/sievieti vienkārši nav. drīzāk varētu salīdzināt seksualitāti ar pulti, kurai ir tūkstots un viena podziņa, kuras katram ir citādi saslēgtas, pie kam daļa podziņu ir tādas, kuras nekadi nevar pārslēgt (ģenētiski determinētās un piedzimtās) + čupa ar podziņām, kuras var pārslēgt, bet to ir par maz, lai pamatvariantu pārslēgtu uz ko pavisam citu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]klusais_okeans
2016-05-11 17:30 (saite)
nav no sākuma un uz mūžu

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)

(Nodzēsts puksts)

[info]martcore
2016-05-11 19:18 (saite)
man grūti, protams, saprast, citu seksualitāti, bet pieļauju, ka režisors vai scenārists filmā bija izdomājis šo "ieraudzīju bērnus, trigers džeku virzienā" momentu,un pateikt vai tas no kādas pieredzes, vai vnk ienāca galvā, nav nekādas iespējas

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]simamura
2016-05-11 19:25 (saite)
nu, man liekas, ka Džiliana tur ļoti labi izskaidroja, kāpēc viņai tāds īssavienojums gadījās. Un filma ir geju kino kanonā tieši tāpēc, ka tik precīzi parāda visu to ikdienas, attiecību un fluiditātes īstenību.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]zhora
2016-05-11 19:29 (saite)
Man arī viena sieviete pazīstama, kura dzīvoja gadiem ar savu lesbi draudzene, tad abas izdomāja, ka viņām vajag bērnu, mākslīgi apaugļot neizdevās, sarunāja veci, kas apaugļos dabīgā ceļā. Apaugļoja ar, un iepatikās pie reizes, un aizgāja pie tā veča. Acīmredzot, bi variants. Man pašam pubertātes laikā, ar visu slēpšanos, bija jautri, kad puikas skatījās pornogrāfiskās kārtis ar vācu maukām - nu mums, kā lauku puikām, visiem pārsvarā bija kājās trenūzenes, un es pie sevis rēkuļoju, ka nu jums tūlīt sacelsies, izspiedīsies un varēs redzēt, a man nesacelsies un neizspiedīsies, hahaha. A man cēlās no visādiem baletdejotāju triko un sportistiem olimpiādes fotoalbumos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]martcore
2016-05-11 19:37 (saite)
teicams joks )))
bet vispār par tēmu, iznāk, ka no skapja tad jau divreiz ir jādodas ārā

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zhora
2016-05-11 19:49 (saite)
kā tas ir - divreiz? es vispār no tā skapja tā ļoti plūstoši un dabiski iznācu, nu tā, ka vienkārši sāku draudzēties ar vienu džeku un staigājām kopā, ar nākamo jau dzīvojām vienā dzīvoklī, visur kopā, visiem viss skaidrs un tā, bez speciāliem paziņojumiem. 90tajos. tad kaut kā bija brīvāk. tagad ar visiem tiem praidiem viss sačakarēts, kaut kādas deklarācijas, speciālas no skapja iznākšanas akcijas un sabiedrības radikalizācija. ja 2000.gadā uz ielas veļ varēja brīvi ar savu dzēku sabučoties, tad tagad pēc libera'ļu saceltā šitstorma desmitreiz jāpaskatās apkārt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]martcore
2016-05-11 19:54 (saite)
ja pārfrāzē, tad - vienreiz ar džeku, otrreiz atpakaļ

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zhora
2016-05-11 19:57 (saite)
ā, tādā ziņā. nu es to nesaprotu. jo feromoni dažādiem dzimumiem atšķiras, kā var tā pārorientēties šurpu turpu, keine ahnung.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

(Nodzēsts puksts)

[info]french_mime
2016-05-11 21:59 (saite)
:( Tas ir kaut kas specifisks tev, es esmu hetero, bet tādu nepatikas izjūtu pret sievietēm man nav.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

(Nodzēsts puksts)

[info]french_mime
2016-05-11 22:18 (saite)
Tādā ziņā varbūt saprotu. Bet jocīgā kārtā man ir otrādi. Piemēram sievietes man lielākoties šķiet skaistas un estētiski pievilcīgas, bet neinteresē romantiski un arī nejūtu fizisku pievilcību esot tuvumā. Tas ir, es neizjūtu nepatiku, sliktākajā gadījumā nejūtu neko. Liela daļa vīriešu toties man spēj šad tad izraisīt nepatiku, sevišķi tie, kas mani neinteresē, bet toties, tie kas mani interesē, izraisa estētisku, seksuālu pievilcību un romantiskas jūtas un visu to. Dīvaini.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

(Nodzēsts puksts)

[info]french_mime
2016-05-11 22:45 (saite)
Jā, man šķiet Andrea Dworkin par šo runāja un radikālās feministes arī sievietes vīrieša seksuālo aktu uzskata par inherently nevienlīdzīgu, pakļaujošu un pat agresīvu, but I think it is a very reductionist way to look at it, jo konsensuālās mīlošās attiecībās jau nav vardarbības, tikai mutual attraction and tenderness. Bet par attiecību lomām, varbūt tas izklausīsies vecmodīgi un es pieņemu, ka ir sievietes-vīrieša attiecības, kurās ir otrādi, bet mani kaut kādā mērā saista tā tradicionālā romantiskās dominances dinamika. Ne jau tādā formātā, ka sieviete automātiski tiek nostādīta zemāk, man patīk vienlīdzīga pienākumu sadale (ja abi strādā abi piemēram vienlīdzīgi atbild par ēst taisīšanu un mājas darbiem), vienlīdzīgas tiesības sabiedrībā, vienlīdzīgas lemšanas spēja par kopīgām lietām, bet tīri attiecību dinamikā, man patīk, ja vīrietis inititates the romance and is the protector if that makes sense.

Bet vīrieša-vīrieša attiecībās ir kaut kas īpašs, man šķiet, ka tas ir iemesls, kāpēc daudzas jaunas meitenes lasa visādus male-male fan fictions un romantizē tās attiecības. Vismaz mana draudzene, kas pati ir hetero man to izskaidroja, ka šīs attiecības šķiet pievilcīgas, jo tajās nav tipiskā sexist bullshit, kur vīrietim stāstā ir personība, bet sievieti interesē tikai tas vīrietis un nekas cits.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

(Nodzēsts puksts)

[info]french_mime
2016-05-11 23:01 (saite)
Like es nezinu, daļu no tās emocionalitātes un maigajiem tēliem manuprāt piedomā klāt sieviešu žurnāli un tad visi domā, ka sievietes ir baigi dzejiskas. Bet esmu arī sastapusi sievietes, kam ir gauži praktiska pieeja attiecībām un kas īpaši viegli neiemīlās. Ir arī vīrieši, kas daudz vairāk tur sievietes uz pjedestāla un romantizē situāciju pāri tam, kas tur reāli ir.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

(Nodzēsts puksts)

[info]french_mime
2016-05-11 23:58 (saite)
Man liekas tās kaujas ir tāpēc, ka unpy bieži raksta muļķības vai apzināti trollē, lai dabūtu reakciju. Un es piekrītu gandrīz visam, ko tur viņam oponē, jo nav tā, ka dzimumu vienlīdzība mūsdienu rietumu sabiedrībā visās sfērās būtu totāli sasniegta un varētu pilnībā noliegt, ka ir room for improvement (kaut vai nesamērīgi lielā vardarbība pret sievietēm, dzimumu attiecība politikā un citās sfērās, ikdienas seksisms uz ielas utt). Man šķiet, ka vīrieši mēdz neizprast, kāpēc feminisms mūsdienās varētu vēl būt svarīgs tāpēc, ka no savas perspektīvas ar tām problēmām nesaskarās. Viena attāla male-to-female transgender paziņa teica, ka tikai pārejot uz situāciju, kad tiek uztverta par sievieti, pirmoreizi pamanīja, cik ļoti atšķirīgi sabiedrībā izturās pret tevi, ja esi sieviete (sliktā ziņā).

Es nedomāju, ka sievietēm vajadzētu būt kautrīgām vai ka viņas nedrīkstētu izpaust dusmas par netaisnībām, kāpēc gan. Vai būt savāktām, vīrieši arī spēj būt histēriski un agresīvi. Vēljovairāk baidoties, ka nebūs vairs pievilcīgas? Neviena jau tajās diskusijās necenšas savaņģot unpy.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

(Nodzēsts puksts)

[info]french_mime
2016-05-12 01:49 (saite)
Nu tas izklausās traki un disfunkcionāli, par tiem pāriem, šķiet, ka tajās attiecībās jau sen pazaudēt respekts. Domāju, ka var atrast arī gana daudz pretējus stāstus though. Man jau arī šķiet, ka tās pārseksualizētās bildes un porno eksplozija posta cilvēku psihi, gan sieviešu, gan vīriešu, jo sievietes pārāk koncentrējas uz savu izskatu un seksualitāti un no pusaudžu gadiem iemācās, ka tā ir viņu galvenā vērtība un primārais veids, kā gūt atzinību, savukārt vīrieši tad objektificē sievietes un sagaida, ka viņiem ir tiesības uz sieviešu ķermeņiem un reducē attiecības uz seksu. Bet es nezinu, kāds ir risinājums, jo arī valstīs, kurās sieviešu seksualitāte netiek uz katra stūra reklamēta pret sievietēm izturās atbaidoši un kā pret privātīpašumu. Maybe gender relations are inherently fucked, bet es ceru, ka lietas var mainīties un cilvēki var viens pret otru izturēties ar elementāru pieklājību un empātiju, neatkarīgi no dzimuma. Man šķiet, ka jaunā paaudze dod cerību, cik es dzirdu no pusaudžiem, Latvijā aug relatīvi apgaismota un toleranta paaudze (attiecībā uz rasismu, homofobiju, seksismu).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]unpy
2016-05-11 17:30 (saite)
Ik palaikam man sāk rasties aizdomas, ka normālu cilvēkku iekāres objektu dzimums un citi parametri mainās ar apšaubāmu regularitāti un faktiski bez mitas, tikai man kaut kas šajā dabiskajā mehānismā ieklemmējies.

(Atbildēt uz šo)


[info]antuanete
2016-05-11 21:31 (saite)
Kā man skaidroja draudzene, kura klasificētos kā bi - viņa iemīlas CILVĒKĀ, nevis noteiktā dzimumā. Tb viņas sajūtās dzimums ir apmēram tāda pati pazīme kā matu krāsa, augums vai kāda rakstura īpašība.

(Atbildēt uz šo)


[info]french_mime
2016-05-11 22:03 (saite)
Man šķiet pastāv kaut kāds continuum, attiecīgi, ja esi tuvāk continuum viducim var gadīties visādi. Es esmu arī lasījusi, ka sievietēm šis ir fluīdāk. Bet pat stabilā hetero kategorijā esot, man ir bijušas ļoti retas konkrētas sievietes, kas sāk romantiski interesēt, laikam atkarīgs no personības.

(Atbildēt uz šo)


[info]kakjux
2016-05-11 23:27 (saite)
Kaut kad lasīju rakstu, ka kaut kādi zinātnieki (tā to tagad sauc) esot veikuši pētījumu un izdomājuši, ka neeksistē heteroseksuālas sievietes. Visas ir vismaz bi.

Bet nu, es nezinu, ja godīgi, man riebjas, kad man jautā, kāda ir mana orientācija. Pie iespējas izvairos pielīmēt sev label. Jo vispār grūti paskaidrot kādam citam, kā nonācu pie tā, ka, ja jau man tik ļoti patīk sievietes, tad varbūt sievietes ir tās, ar kurām vajadzētu randiņot un romantizēt dzīvi. :D man liekas, ka tur ir ļoti daudz faktoru, kas spēlē dažādas lomas tajā, kā cilvēks pats savu seksualitāti iepazīs, kā ar savu seksualitāti dzīvos. Bet, atzīmēšu, ka tas nebūt netraucē kērot par sievietēm kā draugiem. Lai gan, man liekas, ka joprojām pavadu daudz laika ar vīriešiem.

Ā, nu tam agresīvajam "zilajam", kuram riebjas sieviešu ķermeņi, es varu tev pateikt, ka sieviešu ķermenis ir vienkārši lielisks un I wouldn't have it any other way :) kamēr vīriešu ķermeņus es totāli nekad tā arī neesmu sapratusi.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kakjux
2016-05-11 23:29 (saite)
Ā un vēl - emocijas nav tikai histēriskas. Ir arī mierīgas un patīkamas emocijas. Un emocijas bieži vien netraucē būt praktiskam vai pragmatiskam cilvēkam.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?