Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2016-05-11 16:24:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
vēl mani interesē jautājums, vai cilvēka seksuālā identifikācija - tas ir no sākuma un uz mūžu?
nu, kā filmā "the kids are all right", kur džulianas mūras varone sākumā ir lesbiete, bet pēc tam guļ ar laikam rafalo, vai ko tur, karoč, ar džeku
es bieži vien domāju - viņa visu laiku bija tāda apspiesta bi, vai kaut kas rezka pārslēdzās


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)

(Nodzēsts puksts)

[info]french_mime
2016-05-11 22:45 (saite)
Jā, man šķiet Andrea Dworkin par šo runāja un radikālās feministes arī sievietes vīrieša seksuālo aktu uzskata par inherently nevienlīdzīgu, pakļaujošu un pat agresīvu, but I think it is a very reductionist way to look at it, jo konsensuālās mīlošās attiecībās jau nav vardarbības, tikai mutual attraction and tenderness. Bet par attiecību lomām, varbūt tas izklausīsies vecmodīgi un es pieņemu, ka ir sievietes-vīrieša attiecības, kurās ir otrādi, bet mani kaut kādā mērā saista tā tradicionālā romantiskās dominances dinamika. Ne jau tādā formātā, ka sieviete automātiski tiek nostādīta zemāk, man patīk vienlīdzīga pienākumu sadale (ja abi strādā abi piemēram vienlīdzīgi atbild par ēst taisīšanu un mājas darbiem), vienlīdzīgas tiesības sabiedrībā, vienlīdzīgas lemšanas spēja par kopīgām lietām, bet tīri attiecību dinamikā, man patīk, ja vīrietis inititates the romance and is the protector if that makes sense.

Bet vīrieša-vīrieša attiecībās ir kaut kas īpašs, man šķiet, ka tas ir iemesls, kāpēc daudzas jaunas meitenes lasa visādus male-male fan fictions un romantizē tās attiecības. Vismaz mana draudzene, kas pati ir hetero man to izskaidroja, ka šīs attiecības šķiet pievilcīgas, jo tajās nav tipiskā sexist bullshit, kur vīrietim stāstā ir personība, bet sievieti interesē tikai tas vīrietis un nekas cits.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?