Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2016-05-11 16:24:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
vēl mani interesē jautājums, vai cilvēka seksuālā identifikācija - tas ir no sākuma un uz mūžu?
nu, kā filmā "the kids are all right", kur džulianas mūras varone sākumā ir lesbiete, bet pēc tam guļ ar laikam rafalo, vai ko tur, karoč, ar džeku
es bieži vien domāju - viņa visu laiku bija tāda apspiesta bi, vai kaut kas rezka pārslēdzās


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]kautskis
2016-05-11 18:47 (saite)
Pat pubertātes laikā nekas nemainās?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ravejsledzejs
2016-05-11 19:09 (saite)
nē. tur mainās tas, ka, ja pirms tam dažas ķermeņa funkcijas nedarbojās kā pieaugušajam, tad pēc pubertātes darbojas ka pieaugušam. bet šie procesi neizmaina cilvēka seksualitati.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kautskis
2016-05-12 11:36 (saite)
Tad vēl viens jautājums -- kas tieši ir seksuālitāte? Man tas vienmēr šķitis nepamatoti izplūdis apzīmējums, tāds kā "spēja uz kaut ko pavilkties".

Vai tu ar to domā, ka ikviens cilvēks ir piedzimis ar tādām radio podziņām "stāv uz vīriešiem/sievietēm", citu iespēju nav, vai nu uz vienu, vai uz otru, un tas nekad nemainās? Vai drīzāk "cilvēki ir piedzimuši ar spēju izjust seksuālus pārdzīvojumus, un tā laika gaitā nemainās"? Pirmais šķiet ļoti šaubīgs; otrajam varbūt var piekrist, bet tas ir tik nekonkrēts, ka tam īsti nav nozīmes.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ravejsledzejs
2016-05-12 17:09 (saite)
nu vispār seksualitāte ir ļoti sarežģīts procesu kopums, kuru nodrošina gan prāta, gan miesas (fizioloģiski, anatomiski un ķīmiski - hormoni - procesi) mijiedarbība. tādas podziņas stāv uz vīrieti/sievieti vienkārši nav. drīzāk varētu salīdzināt seksualitāti ar pulti, kurai ir tūkstots un viena podziņa, kuras katram ir citādi saslēgtas, pie kam daļa podziņu ir tādas, kuras nekadi nevar pārslēgt (ģenētiski determinētās un piedzimtās) + čupa ar podziņām, kuras var pārslēgt, bet to ir par maz, lai pamatvariantu pārslēgtu uz ko pavisam citu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?