Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2016-05-11 16:24:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
vēl mani interesē jautājums, vai cilvēka seksuālā identifikācija - tas ir no sākuma un uz mūžu?
nu, kā filmā "the kids are all right", kur džulianas mūras varone sākumā ir lesbiete, bet pēc tam guļ ar laikam rafalo, vai ko tur, karoč, ar džeku
es bieži vien domāju - viņa visu laiku bija tāda apspiesta bi, vai kaut kas rezka pārslēdzās


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)

(Nodzēsts puksts)

[info]french_mime
2016-05-11 22:18 (saite)
Tādā ziņā varbūt saprotu. Bet jocīgā kārtā man ir otrādi. Piemēram sievietes man lielākoties šķiet skaistas un estētiski pievilcīgas, bet neinteresē romantiski un arī nejūtu fizisku pievilcību esot tuvumā. Tas ir, es neizjūtu nepatiku, sliktākajā gadījumā nejūtu neko. Liela daļa vīriešu toties man spēj šad tad izraisīt nepatiku, sevišķi tie, kas mani neinteresē, bet toties, tie kas mani interesē, izraisa estētisku, seksuālu pievilcību un romantiskas jūtas un visu to. Dīvaini.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

(Nodzēsts puksts)

[info]french_mime
2016-05-11 22:45 (saite)
Jā, man šķiet Andrea Dworkin par šo runāja un radikālās feministes arī sievietes vīrieša seksuālo aktu uzskata par inherently nevienlīdzīgu, pakļaujošu un pat agresīvu, but I think it is a very reductionist way to look at it, jo konsensuālās mīlošās attiecībās jau nav vardarbības, tikai mutual attraction and tenderness. Bet par attiecību lomām, varbūt tas izklausīsies vecmodīgi un es pieņemu, ka ir sievietes-vīrieša attiecības, kurās ir otrādi, bet mani kaut kādā mērā saista tā tradicionālā romantiskās dominances dinamika. Ne jau tādā formātā, ka sieviete automātiski tiek nostādīta zemāk, man patīk vienlīdzīga pienākumu sadale (ja abi strādā abi piemēram vienlīdzīgi atbild par ēst taisīšanu un mājas darbiem), vienlīdzīgas tiesības sabiedrībā, vienlīdzīgas lemšanas spēja par kopīgām lietām, bet tīri attiecību dinamikā, man patīk, ja vīrietis inititates the romance and is the protector if that makes sense.

Bet vīrieša-vīrieša attiecībās ir kaut kas īpašs, man šķiet, ka tas ir iemesls, kāpēc daudzas jaunas meitenes lasa visādus male-male fan fictions un romantizē tās attiecības. Vismaz mana draudzene, kas pati ir hetero man to izskaidroja, ka šīs attiecības šķiet pievilcīgas, jo tajās nav tipiskā sexist bullshit, kur vīrietim stāstā ir personība, bet sievieti interesē tikai tas vīrietis un nekas cits.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

(Nodzēsts puksts)

[info]french_mime
2016-05-11 23:01 (saite)
Like es nezinu, daļu no tās emocionalitātes un maigajiem tēliem manuprāt piedomā klāt sieviešu žurnāli un tad visi domā, ka sievietes ir baigi dzejiskas. Bet esmu arī sastapusi sievietes, kam ir gauži praktiska pieeja attiecībām un kas īpaši viegli neiemīlās. Ir arī vīrieši, kas daudz vairāk tur sievietes uz pjedestāla un romantizē situāciju pāri tam, kas tur reāli ir.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

(Nodzēsts puksts)

[info]french_mime
2016-05-11 23:58 (saite)
Man liekas tās kaujas ir tāpēc, ka unpy bieži raksta muļķības vai apzināti trollē, lai dabūtu reakciju. Un es piekrītu gandrīz visam, ko tur viņam oponē, jo nav tā, ka dzimumu vienlīdzība mūsdienu rietumu sabiedrībā visās sfērās būtu totāli sasniegta un varētu pilnībā noliegt, ka ir room for improvement (kaut vai nesamērīgi lielā vardarbība pret sievietēm, dzimumu attiecība politikā un citās sfērās, ikdienas seksisms uz ielas utt). Man šķiet, ka vīrieši mēdz neizprast, kāpēc feminisms mūsdienās varētu vēl būt svarīgs tāpēc, ka no savas perspektīvas ar tām problēmām nesaskarās. Viena attāla male-to-female transgender paziņa teica, ka tikai pārejot uz situāciju, kad tiek uztverta par sievieti, pirmoreizi pamanīja, cik ļoti atšķirīgi sabiedrībā izturās pret tevi, ja esi sieviete (sliktā ziņā).

Es nedomāju, ka sievietēm vajadzētu būt kautrīgām vai ka viņas nedrīkstētu izpaust dusmas par netaisnībām, kāpēc gan. Vai būt savāktām, vīrieši arī spēj būt histēriski un agresīvi. Vēljovairāk baidoties, ka nebūs vairs pievilcīgas? Neviena jau tajās diskusijās necenšas savaņģot unpy.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

(Nodzēsts puksts)

[info]french_mime
2016-05-12 01:49 (saite)
Nu tas izklausās traki un disfunkcionāli, par tiem pāriem, šķiet, ka tajās attiecībās jau sen pazaudēt respekts. Domāju, ka var atrast arī gana daudz pretējus stāstus though. Man jau arī šķiet, ka tās pārseksualizētās bildes un porno eksplozija posta cilvēku psihi, gan sieviešu, gan vīriešu, jo sievietes pārāk koncentrējas uz savu izskatu un seksualitāti un no pusaudžu gadiem iemācās, ka tā ir viņu galvenā vērtība un primārais veids, kā gūt atzinību, savukārt vīrieši tad objektificē sievietes un sagaida, ka viņiem ir tiesības uz sieviešu ķermeņiem un reducē attiecības uz seksu. Bet es nezinu, kāds ir risinājums, jo arī valstīs, kurās sieviešu seksualitāte netiek uz katra stūra reklamēta pret sievietēm izturās atbaidoši un kā pret privātīpašumu. Maybe gender relations are inherently fucked, bet es ceru, ka lietas var mainīties un cilvēki var viens pret otru izturēties ar elementāru pieklājību un empātiju, neatkarīgi no dzimuma. Man šķiet, ka jaunā paaudze dod cerību, cik es dzirdu no pusaudžiem, Latvijā aug relatīvi apgaismota un toleranta paaudze (attiecībā uz rasismu, homofobiju, seksismu).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?