Chloroform Sauna ([info]martcore) rakstīja,
@ 2013-11-23 21:33:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
un lai pārstātu runāt par bēdīgo
pie tatjaniča pacēlās megakarsta tēma par to, kā ir jāizskatās mūsdienu virtuvēm
pirmais postulāts bija, ka skapīši virs darbavirsmas ir ļoti slikti, un es tam piekrītu - es vispār nesaprotu, kam tur ir vajadzīgi kautkādi skapji un ēdiens jāgatavo tādā kā alā
man virs darbavirsmas ir piesists plauktiņš, kur turēt visu konkrētajā brīdī nepieciešamo, vajag kādas garšvielas vai ingredientus vai karotes un pavārnīcas, viss ir pa rokai

cita problēma, kad nākas sagatavotu bļodu Kaut Kur Nolikt, man aiz muguras vēl ir galdiņš šādām izpriecām, bet modernajā pasaulē ergonomijai tagad izmanto "saliņas", ja vien metrāža atļauj (man neatļauj, bet es labprāt izgāztu sienu, lai)

pavisam moderno dizainerkičenu piemēri



kļovas krāsas un formas, bet reāli masīvi skapji



marmors kā operas tualetēs

bet principā ideja ir skaidra - ēst faktiski turpat, kur gatavot

šajā sakarā reizi gadā braucot ar lekcijām pa eiropu, lai kur es arī neuzstātos - berlīnes zoodārzā vai viesnīcā "balčug-kempinski" - man klausītāji vienmēr jautā vienu un to pašu , martcore, a kā tad būt? uz ko es atbildu, ka virtuve ir arhaisms, ir jābūt vnk teritorijai, kurā tiek gatavots ēdiens, un pēc maniem apsvērumiem klasiskie termini kitchen+living room+dining room ir jāapvieno vienā plašā telpā, gāžiet, lūdzu, sienas. ja šī teritorija tiek norobežota ar galdu - vēl jo labāk.

ps vēl ir iebildums, ka skapji ir nepieciešami, jo citādāk nav kur citur glabāt visādus sūdus
uz ko redakcija oponē, ka varbūt nav ko mājās glabāt visādus sūdus


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]annuska
2013-11-23 22:30 (saite)
kopš man siena ir izgāzta, aizvien vairāk gribas atsevišķu virtuvi

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]blond
2013-11-23 22:40 (saite)
Mums gan - ne tuvu tik moderni, bet ir apvienota virtuve ar ēdamistabu, dzīvojamo istabu un darbistabu (kabinetu), un jūtamies tur laimīgi, kaut kādos nieka 30 kvadrātmetros. Un arī kaķīšiem tur pietiek vietas. Pārējie 120 kvadrātmetri stāv tukši un neizmantoti, ja neskaita 2x2 gultu guļamistabā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]annuska
2013-11-24 10:27 (saite)
jā, jums tur ir jauki:) taču mums šajos šobrīd 30 diemžēl ietilpst arī guļamistaba, kopš bērni dabūja katrs savu, + es strādāju tikai mājās un man nepietiek ar to laiku, kad neviena nav mājās, iespējams, tāpēc gribas nodalītas telpas, kā arī ar ilgām atceros "pīpējamās virtuvītes", kur varēja aizvērt durvis un pasēdēt, + zemāk redzamie apsvērumi par smakām un pārējo, kas rodas, ja daudz gatavo, mums it kā ir nosūcējs, bet laikam nav tik labs

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]usne
2013-11-23 23:27 (saite)
Bildes no žurnāla "Salon" ?

(Atbildēt uz šo)


[info]zivs
2013-11-24 00:09 (saite)
apakšējais variants pavelk uz Mola informatīvo stendu.

(Atbildēt uz šo)


[info]8
2013-11-24 01:26 (saite)
tiiri no praktiska viedoklja no virtuves naak visaadi aromaati un dazhkart ir diezgan nepatikami, ja viss ar cepshanas smakam savilcies, a ja virtuve atseviski, aiztaisa durvis, attaisa logu un viss iet ara...

(Atbildēt uz šo)


[info]biezpientaure
2013-11-24 05:30 (saite)
Pasaulē ir tāds koncepts, ka ēdienu gatavo vispār ārpus mājas, un ēdienu uz ēdamistabu atnes tikai pirms ēšanas. Ne tik siltās zemēs kā Āfrika, piem. Rietumukrainas Bukovinā un droši vien arī Moldāvijā un Rumānijā, šim nolūkam ir paredzēta fiziski atsevišķa māja, kas nav tik liela un grezna kā dzīvojamā ēka. Pēdējās desmitgadēs koncepts gan mainās, bet man tas škiet feini - paēd, galdu novāc, starplaikos ēdiens nekairina nāsi un redzi. Acīmredzot, tradīcijai ir sakars ar laikiem, kad mājās paši i cepa maizi, i gatavoja mielastus arī lielākiem notikumiem, nu tur kāzām, bērēm arī, lai pārtikas cehs var darboties neatkarīgi no telpām, kur akumulējas cilvēku masas. Arī ziemas krājumus ir parocīgāk gatavot atsevišķā virtuvē, nevis uz saliņas starp teļļuku un ledusskapi, kas cenšas internetā pasūtīt kamambēru un izmisīgi mirgo, ja neizdodas.

(Atbildēt uz šo)


[info]watt
2013-11-24 10:28 (saite)
rezultātā, ēdiena gatavošana piesmirdina un piedūmo dzīvojamo telpu.

(Atbildēt uz šo)


[info]tipa75
2013-11-24 11:20 (saite)
Tā kā mums savos mazajos kvadrātmetros ir kopā viesistaba ar virtuvi, tad ir viens mīnuss, ko pamanu lielos laika nogriežņos - ja esi pagatavojis un ir ēst laiks - jebkuru viesi nākas lūgt pie galda vai arī gaidīt ciemošanās beigas. (Kad jau ir tā ēdamā daudz - nav jau žēl, bet kad kumoss mazs :( )

(Atbildēt uz šo)


[info]unknown_entity
2013-11-25 10:20 (saite)
Lai varētu bīdīt kopā sēdekļus (virtuvi un koptelpu) vajag makten spēcīgus nosūcējus, citādi viss beigās ož pēc bekōna - gan telpa, gan apģērbs, dīvāns un paša slapjie mati. Bet gan nosūcēji gan gatavošana kā tāda trokšņo, kas kairina neiesaistītajām persōnām dzirdi.

(Atbildēt uz šo)


[info]rasbainieks
2013-11-27 16:02 (saite)
uz ko redakcija oponē, ka garšvielas, piederumi un ierīces nav nekādi sūdi, lai arī tev pilnīgi noteikti to mājās ir par dažiem kubikmetriem mazāk nekā man :)

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?