Pātaru Ansis ([info]kuminjsh) rakstīja,
@ 2014-06-20 19:02:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:ēdamlietas

Sieeeaaaars!
Ja nu kādam noder uz Jāņiem. ;)

0,5 kg biezpiena
3 olas
2 l piena
kādi 60-100 g sviesta
pāris karotes krējuma
garšvielas - ķimenes, sāls, es vēl lieku hmeli-suneli un spiestus ķiplokus (vai citu reizi atkal kaltētus tomātus un svaigu baziliku).
Salej katlā pienu, liek vārīties, tikmēr sačaukā biezpienu ar olām. Kad piens sāk virst, liek iekšā biezpienu un vāra - kādu laiciņu, precīzi nepateikšu cik, kamēr viss šķidrums paliek tāds īsti "graudains", tad sagāž duršlakā, lai notekās. Citā katliņā liek sviestu, krējumu, sāli, ķimenes, lai tas sviests izkūst, tad liek iekšā siera masu un smuki jauc kopā uz uguns. Un šajā brīdī es lieku klāt ķiplokspiedē izspiestos ķiplokus. Nu un tad visu sagāž bļodā (vai vairākās mazās bļodiņās) un liek dzesēties. tam sieram jāļauj kādas pāris dienas nostāvēties - lai nogatavojas, tad būs labāks! Bet var ēst arī uzreiz - karstu - būs labs;)



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]str
2014-06-20 19:07 (saite)
re kā
man mamma vnk karsē biezpienu pienā, tad nokāš un tad liek karstēt to masu ar sviestu un tad tās olas iekšā.
bet nu man būs tāpat slinkums:)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2014-06-20 19:11 (saite)
Mhm, es lasīju, ka citi olas liek pēc tam!
Da nav jau ilgi! ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]jim
2014-06-20 19:08 (saite)
paldies! nostāvēties -ledusskapī vai istabas temperatūrā?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2014-06-20 19:11 (saite)
Nu es lieku ledusskapī.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

?
[info]jan09
2014-06-20 19:39 (saite)
vai no modernā veikala piena varētu sanākt?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)

Re: ?
[info]kuminjsh
2014-06-20 19:44 (saite)
Nez, es vai nu no laukiem vedu vai tirgū pērku.
Nezinu, kā UK, bet šeit ir tāds, kas pudelēs arī bodē, no tā mož i sanāktu!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

Re: ?
[info]krii
2014-06-20 19:51 (saite)
Sanāk. Pārbaudīts un atzīts par labu esam.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

Re: ?
[info]jan09
2014-06-20 20:47 (saite)
uz jūsu atbildību, meitenes ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

Re: ?
[info]kuminjsh
2014-06-20 20:59 (saite)
ūja, ūja, kas ta šite būs - atbildību par saviem lēmumiem uzgrūdīs maziem nabaga sievietīšiem?! ;P

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)

Re: ?
[info]jan09
2014-06-21 08:56 (saite)
paldies, jaukās, pat kkas sierveidīgs sanāca ;)
galvenais, ka garšīgs!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]le_minga
2014-06-20 22:42 (saite)
a bez olām nekā?
man bi' recepti atrast - tikpat vienkāršu, tik bez "pautiem"
pienus mums te ved lauku - un krējumus un sviestus un biezpienus - varētu sameistarot riktīgi labu

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2014-06-20 22:49 (saite)
Bet Tu pamēģini! Varbūt gluži labi var iztikt arī bez olām, vai nu gluži nebūs ēdams;) Kam vajadzētu olas? Lai labāk kopā turas, hmm? Mož tāpat turēsies?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]le_minga
2014-06-20 22:53 (saite)
laba doma - es pamēģināšu... sliktākā gadījumā būs smērējams, kas arī ir gardi :)
Paldies :*

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2014-06-20 22:54 (saite)
Nu bet, visas lieliskās receptes tiek izveidotas eksperimentējot!;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]le_minga
2014-06-20 22:57 (saite)
man nudien interesē tas brīdis, kad tie biezpiengraudi pazūd :)'tā mistiski izklausījās, kad Essa rakstīja - rī no rīta taisni vedīs pieproduktus - sapirkšu un mēģināšu uztapināt...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2014-06-20 23:05 (saite)
Tu nekad neesi kausējusi uz pannas ne gluži svaigu biezpienu? Viņš paliek staipīgs kā gumija, bet kad atdziest atkal ir drupens. Tad, lūk, tajā 2. posmā, kad biezpienu karsē ar sviestu un krējumu, tā konsistence arī paliek tāda. Tikai atdzisis viņš nav drupans, bet tāds pat elastīgs ka silts.
Hmmm, a mož tieši olas dod to elastību???? Koroč, eksperimentē, tad ziņosi par rezultātiem! ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]le_minga
2014-06-20 23:12 (saite)
man biezpiens īpaši negaršo, tāpēc ko tādu neesmu pat mēģinājusi (sieru jā - un no mammas atrāvos pa šnobeli, ka nemetās par sabojāto pannu)...
Tevis rakstītais izklausās kā kosmosa mistika - afigenno garda kosmosa mistika :)
Vsjo rīt pērku biezpienu un co un eksperimentēju!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2014-06-21 00:19 (saite)
Nu tad! ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]le_minga
2014-06-21 18:06 (saite)
nu tad - Ķimenes šķiet par daudz piešāvu - roka pašķiebās un puspaka iekšā... :D
un afigenno trekns izskatās, ka sanāks - nezināju kādu bpienu pareizāk šorīt ņemt: tirgotāja teica ņem lieso, viņš skāpāks, labāks saraus - man atkal pakaļprātā doma: lauku labumi liesi nav ok... galu galā paņēmu no katra pa pusei un sajaucu kopā :D
-
sviestu arī mums tirgo - paciņās pēc lieluma... tā kā tas man bija jau iepirkts, nezināju (nu kurš atcerās cik pirms nedēļas bija) kāds svars - griezu uz dullo: labāk vairāk, kā par maz :D

-
karoče esmu sajūsmā par savrītu biezpienu - nu gluži vai moarella :D

un tagad man ir divas mazas bļodas (es pat ne divus, es trīs litrus piena iemaucu - tapat nav daudz :/ bet man tā ģimenes mānija - šķiet visiem nepietiks un bļodiņās karsto ar prom nedotu - par maz jamā) - tātad - man ir viena ar ķimenēm kuras reāli pārforsēju (mierinājums: pat ja siers sūdīgs, viņā garšu Nevarēs just :D) - un otra ar diļļu sieru - graudains sanāca, kaut maisīju kā liki... bet abi ar nelielu sviesta maliņu - škiet pārdozēju to :(

Bet gardi gan jau būš :) un pagatavošana patiešām viegla :) tagad jāgaida, kamēr sacietēs :) (ja vispār sacietēs - visas cerības uz sviestu :DDD)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]le_minga
2014-06-21 18:08 (saite)
man tur augstāk kaut kā daudz burti pazuduši - cerams varēsi salasīt :DDD

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kuminjsh
2014-06-21 18:15 (saite)
:DDD
Izklausās labi! ;)
Es parasti ņemu vājpiena biezpienu un trekno lauku pienu! ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]le_minga
2014-06-21 18:21 (saite)
nolapīts - piena tantuks man minūtes desmit mēģināja nopārdot lieso (un tas bija lētāks par otro, trekno), jo cik zinot, tie esot sieriem labākie! Leo iespītējies: nē, nevar būt, Kūms slavināja lauku labumus, un defaultā tie nekad Nav liesi (to es pati kaut kā izdomāju :DDD) nja... :DDD Turpmāk zināšu :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2014-06-21 18:23 (saite)
nu nekas! Toties Eksperiments! ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]le_minga
2014-06-21 18:31 (saite)
smaržo garšīgi - kā jau svaigas garšvielas/zaļumi :) gan noēdīs, ka nemetās :) pat, ja nesacietēs :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]str
2014-06-21 01:53 (saite)
var var bez olām

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]str
2014-06-21 01:54 (saite)
http://www.receptes.lv/receptes/majas-janu-siers/

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2014-06-21 05:23 (saite)
Viss praktiski tas pats, tikai bez olām!
Mož olas ir no sērijas "vecmāmiņas šķīvītis"*?

* viens vīrs ievērojis, ka sieva cepetim vienmēr abus galus nogriež pirms liek uz galda. Prasa: a ko tā? Nu, viņa saka - mana mamma vienmēr tā darīja, laikam tā vajag. Šis nākošā tusiņā sievasmātei klāt: par ko tam cepetim gali jāgriež nost? Un sievasmāte saka, ka viņas māte tā darījusi visu mūžu, un šī tak kaucmindiete, zina, ko dara! Nu tad vīrs paņem arī omi pie dziesmas! Un ome atbild: ā, cepetim! man tas cepeššķīvis tāds paīsāks trāpījies - ja nenogriež galus, nemaz virsū nesatilpst! ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]str
2014-06-21 13:20 (saite)
ar olām ir dzeltenāks noteikti, un var dabūt arī tādu kausētā siera variantu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]maya
2014-06-20 23:49 (saite)
Rīt izmēģināsim. :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2014-06-21 00:18 (saite)
Lai labi garšo! ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]muzungu
2015-06-23 16:22 (saite)
Oi kā es sataisīšu!! piektdien! gribu kādas super nebijušas garšas. Paldies par recepti!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2015-06-23 20:10 (saite)
Veseli ēduši! ;) Starp citu, izrādījās, ka kaltēti tomāti ar timiānu ir stipri garšīgāki kā ar baziliku! ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?