Sieeeaaaars!
Ja nu kādam noder uz Jāņiem. ;)
0,5 kg biezpiena
3 olas
2 l piena
kādi 60-100 g sviesta
pāris karotes krējuma
garšvielas - ķimenes, sāls, es vēl lieku hmeli-suneli un spiestus ķiplokus (vai citu reizi atkal kaltētus tomātus un svaigu baziliku).
Salej katlā pienu, liek vārīties, tikmēr sačaukā biezpienu ar olām. Kad piens sāk virst, liek iekšā biezpienu un vāra - kādu laiciņu, precīzi nepateikšu cik, kamēr viss šķidrums paliek tāds īsti "graudains", tad sagāž duršlakā, lai notekās. Citā katliņā liek sviestu, krējumu, sāli, ķimenes, lai tas sviests izkūst, tad liek iekšā siera masu un smuki jauc kopā uz uguns. Un šajā brīdī es lieku klāt ķiplokspiedē izspiestos ķiplokus. Nu un tad visu sagāž bļodā (vai vairākās mazās bļodiņās) un liek dzesēties. tam sieram jāļauj kādas pāris dienas nostāvēties - lai nogatavojas, tad būs labāks! Bet var ēst arī uzreiz - karstu - būs labs;)