Pātaru Ansis ([info]kuminjsh) rakstīja,
@ 2014-06-20 19:02:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:ēdamlietas

Sieeeaaaars!
Ja nu kādam noder uz Jāņiem. ;)

0,5 kg biezpiena
3 olas
2 l piena
kādi 60-100 g sviesta
pāris karotes krējuma
garšvielas - ķimenes, sāls, es vēl lieku hmeli-suneli un spiestus ķiplokus (vai citu reizi atkal kaltētus tomātus un svaigu baziliku).
Salej katlā pienu, liek vārīties, tikmēr sačaukā biezpienu ar olām. Kad piens sāk virst, liek iekšā biezpienu un vāra - kādu laiciņu, precīzi nepateikšu cik, kamēr viss šķidrums paliek tāds īsti "graudains", tad sagāž duršlakā, lai notekās. Citā katliņā liek sviestu, krējumu, sāli, ķimenes, lai tas sviests izkūst, tad liek iekšā siera masu un smuki jauc kopā uz uguns. Un šajā brīdī es lieku klāt ķiplokspiedē izspiestos ķiplokus. Nu un tad visu sagāž bļodā (vai vairākās mazās bļodiņās) un liek dzesēties. tam sieram jāļauj kādas pāris dienas nostāvēties - lai nogatavojas, tad būs labāks! Bet var ēst arī uzreiz - karstu - būs labs;)



(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]kuminjsh
2014-06-21 18:15 (saite)
:DDD
Izklausās labi! ;)
Es parasti ņemu vājpiena biezpienu un trekno lauku pienu! ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]le_minga
2014-06-21 18:21 (saite)
nolapīts - piena tantuks man minūtes desmit mēģināja nopārdot lieso (un tas bija lētāks par otro, trekno), jo cik zinot, tie esot sieriem labākie! Leo iespītējies: nē, nevar būt, Kūms slavināja lauku labumus, un defaultā tie nekad Nav liesi (to es pati kaut kā izdomāju :DDD) nja... :DDD Turpmāk zināšu :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2014-06-21 18:23 (saite)
nu nekas! Toties Eksperiments! ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]le_minga
2014-06-21 18:31 (saite)
smaržo garšīgi - kā jau svaigas garšvielas/zaļumi :) gan noēdīs, ka nemetās :) pat, ja nesacietēs :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?