Pātaru Ansis ([info]kuminjsh) rakstīja,
@ 2014-06-20 19:02:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:ēdamlietas

Sieeeaaaars!
Ja nu kādam noder uz Jāņiem. ;)

0,5 kg biezpiena
3 olas
2 l piena
kādi 60-100 g sviesta
pāris karotes krējuma
garšvielas - ķimenes, sāls, es vēl lieku hmeli-suneli un spiestus ķiplokus (vai citu reizi atkal kaltētus tomātus un svaigu baziliku).
Salej katlā pienu, liek vārīties, tikmēr sačaukā biezpienu ar olām. Kad piens sāk virst, liek iekšā biezpienu un vāra - kādu laiciņu, precīzi nepateikšu cik, kamēr viss šķidrums paliek tāds īsti "graudains", tad sagāž duršlakā, lai notekās. Citā katliņā liek sviestu, krējumu, sāli, ķimenes, lai tas sviests izkūst, tad liek iekšā siera masu un smuki jauc kopā uz uguns. Un šajā brīdī es lieku klāt ķiplokspiedē izspiestos ķiplokus. Nu un tad visu sagāž bļodā (vai vairākās mazās bļodiņās) un liek dzesēties. tam sieram jāļauj kādas pāris dienas nostāvēties - lai nogatavojas, tad būs labāks! Bet var ēst arī uzreiz - karstu - būs labs;)



(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]kuminjsh
2014-06-20 22:49 (saite)
Bet Tu pamēģini! Varbūt gluži labi var iztikt arī bez olām, vai nu gluži nebūs ēdams;) Kam vajadzētu olas? Lai labāk kopā turas, hmm? Mož tāpat turēsies?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]le_minga
2014-06-20 22:53 (saite)
laba doma - es pamēģināšu... sliktākā gadījumā būs smērējams, kas arī ir gardi :)
Paldies :*

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2014-06-20 22:54 (saite)
Nu bet, visas lieliskās receptes tiek izveidotas eksperimentējot!;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]le_minga
2014-06-20 22:57 (saite)
man nudien interesē tas brīdis, kad tie biezpiengraudi pazūd :)'tā mistiski izklausījās, kad Essa rakstīja - rī no rīta taisni vedīs pieproduktus - sapirkšu un mēģināšu uztapināt...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2014-06-20 23:05 (saite)
Tu nekad neesi kausējusi uz pannas ne gluži svaigu biezpienu? Viņš paliek staipīgs kā gumija, bet kad atdziest atkal ir drupens. Tad, lūk, tajā 2. posmā, kad biezpienu karsē ar sviestu un krējumu, tā konsistence arī paliek tāda. Tikai atdzisis viņš nav drupans, bet tāds pat elastīgs ka silts.
Hmmm, a mož tieši olas dod to elastību???? Koroč, eksperimentē, tad ziņosi par rezultātiem! ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]le_minga
2014-06-20 23:12 (saite)
man biezpiens īpaši negaršo, tāpēc ko tādu neesmu pat mēģinājusi (sieru jā - un no mammas atrāvos pa šnobeli, ka nemetās par sabojāto pannu)...
Tevis rakstītais izklausās kā kosmosa mistika - afigenno garda kosmosa mistika :)
Vsjo rīt pērku biezpienu un co un eksperimentēju!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2014-06-21 00:19 (saite)
Nu tad! ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]le_minga
2014-06-21 18:06 (saite)
nu tad - Ķimenes šķiet par daudz piešāvu - roka pašķiebās un puspaka iekšā... :D
un afigenno trekns izskatās, ka sanāks - nezināju kādu bpienu pareizāk šorīt ņemt: tirgotāja teica ņem lieso, viņš skāpāks, labāks saraus - man atkal pakaļprātā doma: lauku labumi liesi nav ok... galu galā paņēmu no katra pa pusei un sajaucu kopā :D
-
sviestu arī mums tirgo - paciņās pēc lieluma... tā kā tas man bija jau iepirkts, nezināju (nu kurš atcerās cik pirms nedēļas bija) kāds svars - griezu uz dullo: labāk vairāk, kā par maz :D

-
karoče esmu sajūsmā par savrītu biezpienu - nu gluži vai moarella :D

un tagad man ir divas mazas bļodas (es pat ne divus, es trīs litrus piena iemaucu - tapat nav daudz :/ bet man tā ģimenes mānija - šķiet visiem nepietiks un bļodiņās karsto ar prom nedotu - par maz jamā) - tātad - man ir viena ar ķimenēm kuras reāli pārforsēju (mierinājums: pat ja siers sūdīgs, viņā garšu Nevarēs just :D) - un otra ar diļļu sieru - graudains sanāca, kaut maisīju kā liki... bet abi ar nelielu sviesta maliņu - škiet pārdozēju to :(

Bet gardi gan jau būš :) un pagatavošana patiešām viegla :) tagad jāgaida, kamēr sacietēs :) (ja vispār sacietēs - visas cerības uz sviestu :DDD)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]le_minga
2014-06-21 18:08 (saite)
man tur augstāk kaut kā daudz burti pazuduši - cerams varēsi salasīt :DDD

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kuminjsh
2014-06-21 18:15 (saite)
:DDD
Izklausās labi! ;)
Es parasti ņemu vājpiena biezpienu un trekno lauku pienu! ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]le_minga
2014-06-21 18:21 (saite)
nolapīts - piena tantuks man minūtes desmit mēģināja nopārdot lieso (un tas bija lētāks par otro, trekno), jo cik zinot, tie esot sieriem labākie! Leo iespītējies: nē, nevar būt, Kūms slavināja lauku labumus, un defaultā tie nekad Nav liesi (to es pati kaut kā izdomāju :DDD) nja... :DDD Turpmāk zināšu :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2014-06-21 18:23 (saite)
nu nekas! Toties Eksperiments! ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]le_minga
2014-06-21 18:31 (saite)
smaržo garšīgi - kā jau svaigas garšvielas/zaļumi :) gan noēdīs, ka nemetās :) pat, ja nesacietēs :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?