Pātaru Ansis ([info]kuminjsh) rakstīja,
@ 2014-06-20 19:02:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:ēdamlietas

Sieeeaaaars!
Ja nu kādam noder uz Jāņiem. ;)

0,5 kg biezpiena
3 olas
2 l piena
kādi 60-100 g sviesta
pāris karotes krējuma
garšvielas - ķimenes, sāls, es vēl lieku hmeli-suneli un spiestus ķiplokus (vai citu reizi atkal kaltētus tomātus un svaigu baziliku).
Salej katlā pienu, liek vārīties, tikmēr sačaukā biezpienu ar olām. Kad piens sāk virst, liek iekšā biezpienu un vāra - kādu laiciņu, precīzi nepateikšu cik, kamēr viss šķidrums paliek tāds īsti "graudains", tad sagāž duršlakā, lai notekās. Citā katliņā liek sviestu, krējumu, sāli, ķimenes, lai tas sviests izkūst, tad liek iekšā siera masu un smuki jauc kopā uz uguns. Un šajā brīdī es lieku klāt ķiplokspiedē izspiestos ķiplokus. Nu un tad visu sagāž bļodā (vai vairākās mazās bļodiņās) un liek dzesēties. tam sieram jāļauj kādas pāris dienas nostāvēties - lai nogatavojas, tad būs labāks! Bet var ēst arī uzreiz - karstu - būs labs;)



(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]kuminjsh
2014-06-21 05:23 (saite)
Viss praktiski tas pats, tikai bez olām!
Mož olas ir no sērijas "vecmāmiņas šķīvītis"*?

* viens vīrs ievērojis, ka sieva cepetim vienmēr abus galus nogriež pirms liek uz galda. Prasa: a ko tā? Nu, viņa saka - mana mamma vienmēr tā darīja, laikam tā vajag. Šis nākošā tusiņā sievasmātei klāt: par ko tam cepetim gali jāgriež nost? Un sievasmāte saka, ka viņas māte tā darījusi visu mūžu, un šī tak kaucmindiete, zina, ko dara! Nu tad vīrs paņem arī omi pie dziesmas! Un ome atbild: ā, cepetim! man tas cepeššķīvis tāds paīsāks trāpījies - ja nenogriež galus, nemaz virsū nesatilpst! ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]str
2014-06-21 13:20 (saite)
ar olām ir dzeltenāks noteikti, un var dabūt arī tādu kausētā siera variantu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?