Pātaru Ansis ([info]kuminjsh) rakstīja,
@ 2012-03-19 20:15:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:ēdamlietas

Variācija par kičari tēmu
Tā kā svētdien man ienācās kāds gabaliņš labas jēra gaļas, izdomāju pataisīt plovu, tak neīstajā brīdī acīs ietrāpījās šķeltie zirņi un tapa variācija par kičari tēmu. Latviskā garā;)

Sagriezu pusgredzenos 2 lielus sīpolus, apcepu čuguna katlā,
pievienoju aptuveni puskilo jēra šķiņķa bez kauliem, sagriezta gulaša lieluma kusaciņos,
uzkaisīju bišķi kumīna, pārs nažagalus malta ingvera, kādas 2 tējkarotes karija
visu bišķi piesvilināju,
piebēru 2 palielus uz dārzeņrīves sarīvētus burkānus,
apcepu visu,
uzlēju verdošu ūdeni, lai pārklāj,
piebēru aptuveni 2/3 glāzes grūbu un aptuveni tikpat dzelteno šķelto zirņu,
pusstundu pasutināju uz uguns, pagaršoju, piemetu sāli, tad vēl pusstundu paturēju zem vāka, bet bez uguns.

Jāsaka, ka garšīgs vells! Un gaļa patiesībā tur ir galīgi lieka;DDD



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]str
2012-03-19 20:19 (saite)
kičari ar gaļu dddddd

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2012-03-19 20:53 (saite)
Aha;))))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]shelly
2012-03-19 20:28 (saite)
Ņemot vērā, cik lieliski bija tavi slinkie tīteņi, šos es piefiksēju jau pie laika.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2012-03-19 20:54 (saite)
Tikai mož bez gaļas taisi!;DDD

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]shelly
2012-03-19 21:26 (saite)
Ko? Tīteņus? Vai šito? Es taisīšu kā tu taisi, un nekādām provokācijām neļaušos!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2012-03-19 21:33 (saite)
šito;) Es pati atzīstu, ka te pilnīgi bez gaļas var iztikt;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kuminjsh
2012-03-19 21:40 (saite)
Un vispār - Tu esi balzāms manai dvēselei, a citādi atnāca te visādi diži kulināri un pastāstīja, kāda es dura un neko no ēstgatavošanas nesaprotu;/

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]le_minga
2012-03-20 12:11 (saite)
eij nu - komõn:
"atnāca te visādi diži kulināri un pastāstīja, kāda es dura un neko no ēstgatavošanas nesaprotu"

tu jau atkal redzi un lasi to, kā nav un ka nemaz nav bijis domāts :(

lai nu par kuru, bet par tevi es token nekad neteiktu, ka dura esi vai gatavot neproti!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]unpy
2012-03-19 20:29 (saite)
Ko dabūju ēst svētdien. Cūkgaļas cauraudzis(gabaliņos) + kartupeļi + zaļie zirnīši + ķimenes, citrons un citas garšvielas, viss kopā meistarīgi sasautēts. Aleluja. It kā nekā sarežģīta, bet vēl arvien esmu gatavs krist gatavotāja priekšā ceļos un skūpstīt zemi, pār kuru iet.

Morāle. Var jau visādi izdarīties un visu ko taisīt sasodīti sarežģītu, ja sanāk, tad sanāk.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2012-03-19 20:55 (saite)
šitas arī bija baigi nesarežģīti, tb gatavošana aiznema ļoti īsu laiku;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]unpy
2012-03-19 20:38 (saite)
Proti, papildinu - visi tas boldētais, protams, ir svarīgi, taču, ja es, piemēram sekotu sastāvdaļu daudzumam un visām citām pamācībām, šā vai tā nesanāktu ne tuvu tas, ko Tu, piemēram, no šī visa sagatavoji, tā tik tāda kaitināšana, tur katrs žests ir svarīgs. Kulinārija ir burvju māksla, nevar to tā prasti aprakstīt:))

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]krii
2012-03-19 20:49 (saite)
Turklāt dažreiz tu, cilvēks, visu dari mats matā tieši tāpat kā izgājušreiz, pat to pašu šircīti apsienies un to pašu korāli dungo. Bet rezultāts sanāk pavisam citāds...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]unpy
2012-03-19 20:52 (saite)
Par to jau stāsts, pats māku sagatavot labi, ja ceturtdaļduci ēdienu, kurus regulāri gatavoju un uz kuriem nags. Dažādos garastāvokļos šie sanāk dazādi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kuminjsh
2012-03-19 20:58 (saite)
Nu Tu gluži nebiji sī ieraksta mērķa auditorija;) Ja es Tevi ar šo gribētu pārsteigt, tad ieliktu burciņā un pievestu klāt, nevis ar vārdiem rakstītu;) Bet ir daži citi, kas tieši sastāvdaļas un to daudzumu gribēs dzirdēt;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]le_minga
2012-03-19 20:40 (saite)
es pat nebiju dzirdējusi, ka kicharī kāds ar gaļu gatavotu :)
jams tak gards bez visam gaļām :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2012-03-19 20:59 (saite)
Nu bet es tak rakstīju, ka es gribēju plovu taisīt, bet nereizē acīs zirņi iekrita;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]le_minga
2012-03-19 21:09 (saite)
tad jau tev tāda plova variācija drīzāk sanākusi :)
jo zirņi plova ir tas pats, kas gaļa iekš kicharī - manuprāt

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]nova
2012-03-20 08:43 (saite)
tagad mani interesē, no kā tad taisa to bezgaļas kičari

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]le_minga
2012-03-20 12:09 (saite)
nav jau nekas sarežģīts -

Vajag rīsus (ņemu basmati), dzeltenās lēcas (nezinu, kā viņas latviski pareizi sauc (Mungbohnen vāc.) - veikalā parasti zinu pēc skata, kuras jāpērk :D), kurkumu, kuminu, sāli, ghee sviestu (ja nav pie rokas, var ņemt eļļu), mellās sinepju sēklas, vēl es lieku klāt asanti...
sākumā kuminu un sinepjsēklas iekš sviesta apgrauzdē (kamēr sprakšķēt sāk), tad pievieno kurkumu un kuminu (samaisa visu putriņā) un ber iekšā (iepriekš noskalotus) rīsus un lēcas, pārlej ar ūdeni (es parasti leju tā, ka ūdens ir apm. pirksta biezumu virs rīsiem/lēcam - bet vispār uz aci), pieberu sāli, ļauju uzburbuļot - tad uguni nost un mazas ugunes lēni vāra kamēr gatavs...

tas tā - pa prastam aprakstīts :)
lai str mani palabo - viņa noteikti labak zinās, kā pareizi ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]nova
2012-03-20 12:30 (saite)
o, man bija bažas par šķeltajiem zirņiem dēļ to specifiskās garšas, bet ja tur ir lēcas -cita lieta! būs jāpamēģina. kumins mājās ir, tik sinepju sēklas jāiegādā. un gī sviestu uztaisu ik pa laikam

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]pepija
2012-03-19 20:46 (saite)
es nemaz nezinu, kas ir kičari...ar gaļu, bez gaļas....un grūbas man arī ir vēl atklājams kosmoss, bet es jau esmu dažas receptes piespraudusi smadzeņu garozai :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2012-03-19 21:00 (saite)
Nespraud - taisi!;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?