Pātaru Ansis ([info]kuminjsh) rakstīja,
@ 2012-03-19 20:15:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:ēdamlietas

Variācija par kičari tēmu
Tā kā svētdien man ienācās kāds gabaliņš labas jēra gaļas, izdomāju pataisīt plovu, tak neīstajā brīdī acīs ietrāpījās šķeltie zirņi un tapa variācija par kičari tēmu. Latviskā garā;)

Sagriezu pusgredzenos 2 lielus sīpolus, apcepu čuguna katlā,
pievienoju aptuveni puskilo jēra šķiņķa bez kauliem, sagriezta gulaša lieluma kusaciņos,
uzkaisīju bišķi kumīna, pārs nažagalus malta ingvera, kādas 2 tējkarotes karija
visu bišķi piesvilināju,
piebēru 2 palielus uz dārzeņrīves sarīvētus burkānus,
apcepu visu,
uzlēju verdošu ūdeni, lai pārklāj,
piebēru aptuveni 2/3 glāzes grūbu un aptuveni tikpat dzelteno šķelto zirņu,
pusstundu pasutināju uz uguns, pagaršoju, piemetu sāli, tad vēl pusstundu paturēju zem vāka, bet bez uguns.

Jāsaka, ka garšīgs vells! Un gaļa patiesībā tur ir galīgi lieka;DDD



(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]unpy
2012-03-19 20:38 (saite)
Proti, papildinu - visi tas boldētais, protams, ir svarīgi, taču, ja es, piemēram sekotu sastāvdaļu daudzumam un visām citām pamācībām, šā vai tā nesanāktu ne tuvu tas, ko Tu, piemēram, no šī visa sagatavoji, tā tik tāda kaitināšana, tur katrs žests ir svarīgs. Kulinārija ir burvju māksla, nevar to tā prasti aprakstīt:))

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]krii
2012-03-19 20:49 (saite)
Turklāt dažreiz tu, cilvēks, visu dari mats matā tieši tāpat kā izgājušreiz, pat to pašu šircīti apsienies un to pašu korāli dungo. Bet rezultāts sanāk pavisam citāds...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]unpy
2012-03-19 20:52 (saite)
Par to jau stāsts, pats māku sagatavot labi, ja ceturtdaļduci ēdienu, kurus regulāri gatavoju un uz kuriem nags. Dažādos garastāvokļos šie sanāk dazādi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kuminjsh
2012-03-19 20:58 (saite)
Nu Tu gluži nebiji sī ieraksta mērķa auditorija;) Ja es Tevi ar šo gribētu pārsteigt, tad ieliktu burciņā un pievestu klāt, nevis ar vārdiem rakstītu;) Bet ir daži citi, kas tieši sastāvdaļas un to daudzumu gribēs dzirdēt;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?