Pātaru Ansis ([info]kuminjsh) rakstīja,
@ 2012-03-19 20:15:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Entry tags:ēdamlietas

Variācija par kičari tēmu
Tā kā svētdien man ienācās kāds gabaliņš labas jēra gaļas, izdomāju pataisīt plovu, tak neīstajā brīdī acīs ietrāpījās šķeltie zirņi un tapa variācija par kičari tēmu. Latviskā garā;)

Sagriezu pusgredzenos 2 lielus sīpolus, apcepu čuguna katlā,
pievienoju aptuveni puskilo jēra šķiņķa bez kauliem, sagriezta gulaša lieluma kusaciņos,
uzkaisīju bišķi kumīna, pārs nažagalus malta ingvera, kādas 2 tējkarotes karija
visu bišķi piesvilināju,
piebēru 2 palielus uz dārzeņrīves sarīvētus burkānus,
apcepu visu,
uzlēju verdošu ūdeni, lai pārklāj,
piebēru aptuveni 2/3 glāzes grūbu un aptuveni tikpat dzelteno šķelto zirņu,
pusstundu pasutināju uz uguns, pagaršoju, piemetu sāli, tad vēl pusstundu paturēju zem vāka, bet bez uguns.

Jāsaka, ka garšīgs vells! Un gaļa patiesībā tur ir galīgi lieka;DDD



(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]nova
2012-03-20 08:43 (saite)
tagad mani interesē, no kā tad taisa to bezgaļas kičari

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]le_minga
2012-03-20 12:09 (saite)
nav jau nekas sarežģīts -

Vajag rīsus (ņemu basmati), dzeltenās lēcas (nezinu, kā viņas latviski pareizi sauc (Mungbohnen vāc.) - veikalā parasti zinu pēc skata, kuras jāpērk :D), kurkumu, kuminu, sāli, ghee sviestu (ja nav pie rokas, var ņemt eļļu), mellās sinepju sēklas, vēl es lieku klāt asanti...
sākumā kuminu un sinepjsēklas iekš sviesta apgrauzdē (kamēr sprakšķēt sāk), tad pievieno kurkumu un kuminu (samaisa visu putriņā) un ber iekšā (iepriekš noskalotus) rīsus un lēcas, pārlej ar ūdeni (es parasti leju tā, ka ūdens ir apm. pirksta biezumu virs rīsiem/lēcam - bet vispār uz aci), pieberu sāli, ļauju uzburbuļot - tad uguni nost un mazas ugunes lēni vāra kamēr gatavs...

tas tā - pa prastam aprakstīts :)
lai str mani palabo - viņa noteikti labak zinās, kā pareizi ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]nova
2012-03-20 12:30 (saite)
o, man bija bažas par šķeltajiem zirņiem dēļ to specifiskās garšas, bet ja tur ir lēcas -cita lieta! būs jāpamēģina. kumins mājās ir, tik sinepju sēklas jāiegādā. un gī sviestu uztaisu ik pa laikam

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?