Pātaru Ansis ([info]kuminjsh) rakstīja,
@ 2011-12-09 09:37:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Vakar tā padomāju, ka mož vajag nopirkt ZS piparkūkas. Diemžēl nekas nesanāca. Neesmu es sevi miskastē atradusi, tāpēc neēdīšu kaut ko tādu, kas gatavots no palmu eļļas ("Lielezeru" rudzu piparkūkas) vai margarīna ("Liepkalnu" piparkūkas). Piedodiet par rupjību, bet DIRST lai viņi iet ar saviem mērdekļiem!
Un šodien es vēl esmu mierīga, vakar gan man, stāvot pie RIMI piparkūku stenda, gribējās rupji krieviski lamāties pa visu bodi.

P.S. Varbūt kādai ir parbaudīta garšīgu piparkūku recepte?


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]vineta
2011-12-09 09:49 (saite)
Tāpēc es pieturos pie Mērfija (?) principa - ja, tev garšo desa, neinteresējies no kā to gatavo [ir mierīga kā trīs labi paēduši begemoti] ;))

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2011-12-09 11:45 (saite)
Es nespēju neinteresēties;(

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]vineta
2011-12-09 11:51 (saite)
Nu, skaidrs, ka tā ;)
Un tas arī ir pareizāk.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mufs
2011-12-09 09:52 (saite)
es cepšu nākam sestdien - pirmoreiz pēc nezincik gadiem, tā,ka nevaru nosaukt par pārbaudītu pagaidām.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2011-12-09 11:45 (saite)
Nu žēl, ka tikai nākamsestdien;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]str
2011-12-09 09:55 (saite)
vo vo...
es tāpat ar roku krēmu:)PPPP

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2011-12-09 11:45 (saite)
Pamanīju;D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]nova
2011-12-09 09:56 (saite)
esmu mēģinājusi atrast to "pārbaudīto", bet rezultāts nav sanācis.
tāpēc turos pie "pārbaudītā" margarīna un palmu eļļas. galu galā, ne jau visu gadu to eļļu rijam. mūsciema Elvi mīkla ir OK, un āmen.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2011-12-09 11:45 (saite)
Redzi... Tā kā mans Juniors bērnībā bija ļoti alerģisks bērns, tad es droši zinu, ka tāds "vienu reizi paēdīs, nekas jau nebūs" ir pilnīgas blēņas. Bieži gadījās, ka pēc vienas reizes paēšanas nācās mēnesi glābt sekas. Mani pārsteidz, ka Tu par šo neesi piedomājusi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]nova
2011-12-09 11:49 (saite)
kur nu vēl vairāk piedomāt, kā es, kura taisa kartupeļu biezputru ar kokosriekstu pienu unn ķiploku grauzdiņus ar gī sviestu:D bet principā man ir tik dzelžaina ticība par atseviškām lietām, kas būs gana labs, kas nebūs, ka bērnu rumpji manu komandu automātiski pieņem un tiek galā:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2011-12-09 12:14 (saite)
Nu nez, piparkūkas ar mašīneļļu...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]nova
2011-12-09 12:19 (saite)
Tu te mani nebiedē. bet nu labi, tās Elvi ar margarīnu, gan jau kaut kā pārcietīsim. man tagad galvenais - pāriest n-to saldumu paciņu šausmas un saslēpt pa stūriem,kamēr sīkie nav plašajam klāstam tikuši klāt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2011-12-09 12:23 (saite)
Nu no margarīna jau neizbēgt... Es neesmu tik naiva, lai cerētu, ka kādos cepumos (pat ekoloģiskos un kosmiski dārgos) būs sviests:) Pirms kāda mēneša laukos izcepām mājas cepumus (tos caur gaļasmašīnu maļamos), tos gan es bez sirdsapziņas pārmetumiem kādu puskilo nolocīju;D Bet tā ir cita garša.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]nova
2011-12-09 12:41 (saite)
jā. un vēl mani besī ārā, ka tie veikala smilšu cepumi ir tik APLAM irdeni. bet man jau mazuks sviestu lielos daudzumos nemaz nedrīkst ēst.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kihelkonna
2011-12-09 10:46 (saite)
nesen ar sīci biju piparkūku darbnīcā un tur bija laba mīkla. izrādās, pasākuma organizētāji pēc dažādu variantu pārbaudīšanas noskaidrojuši, ka vislabāko mīklu taisa iļģuciema maiznīca.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2011-12-09 11:42 (saite)
Pilnīgi pieļauju, ka no gatavajām mīklām tā arī ir:) Tikai es gribētu taisīt pati:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kihelkonna
2011-12-09 13:54 (saite)
tad tev jāiet te; tur iekšā ir links uz līdakas recepti, kas esot baigi labā http://www.calis.lv/forums/tema/14459984-piparkuuku-miikla/

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2011-12-10 10:35 (saite)
Paldies:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]puce
2011-12-09 12:01 (saite)
Mana (tiesa gan - bērnībā, bet tomēr) pārbaudītā piparkūku recepte:
Iesala ekstrakts vai medus sīrups (??? mēs taisījām ar iesala ekstraktu) - 500 ml
cukurs 300g
sviests 400 g
kv.milti 800g
3 olu dzeltenumi
1 t.k. cepamais pulveris
pāris ēd.k. degvīna, konjaka vai ruma
garšvielas (šī ir sarežģītākā daļa, es atceros, ka visu ko (pipari, koriandrs, krustnagliņas?, smaržīgie pipari, kanēlis, etc) sabērām kafijas dzirnaviņās, samalām un tad visu gadu maltā kafija smaržoja pēc piparkūku garšvielām)

Pagatavošana - pusi no cukura sabrūnina, liek klāt medus sīrupu vai ekstraktu, sviestu, visu lēnām uzvāra, piekuļ pusi no miltiem, maisot atdzesē. Pieliek alko, garšvielas. Olu dzeltenumu saputo ar atlikušo cukuru, mīca klāt mīklai, arī pārējos miltus. Mīca, līdz mīkla spīdīga. Var cept uzreiz, bet pastāvot ledusskapī pāris dienas, būs izteiktāka garša.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2011-12-09 12:16 (saite)
Hmm, šito varētu mēģināt. Ja es visu dalītu uz 3 un ņemtu medu, diez ka sanāktu?;)
Piparkūkas bija cietas vai mīkstas?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]puce
2011-12-09 12:20 (saite)
Medu apbrūnināt vajadzētu - garšai un krāsai.
Sanāca trauslās ar noslieci uz cietām. Ja grib mīkstākas, jāliek krējums klāt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2011-12-09 12:24 (saite)
Ahā, es jau cerēju, ka pietiks ar sviestu;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]antuanete
2011-12-09 12:10 (saite)
http://www.sapforums.lv/index.php?t=61446
Pēc šīs taisu, un ir labi. Ar pilngraudu vai rudzu miltiem arī var, bet tur konsistence mainās nezināmā virzienā :)
Pēdējā "Dienas ēdienu" numurā ir padomi par piparkūku mīklu, tur vismaz ir uz pirkstiem parādīts, kā veic to cukura dedzināšanu (no kuras es līdz šim esmu izvairījusies, lietoju sīrupu, bet ir aizdomas, ka "nav tas").

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2011-12-09 12:17 (saite)
O, paldies!:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]bozena
2011-12-09 12:25 (saite)
Ja tu esi ar mieru pagaidīt, es tev mēģināšu vakarā nopublicēt Boženas Māmuļas Īpašo recepti.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2011-12-09 12:26 (saite)
Esmu ar mieru!:)))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]arc
2011-12-09 20:03 (saite)
fui, tu nu gan esi seksiste;-) [P.S. Varbūt kādai ir parbaudīta garšīgu piparkūku recepte?]

mēs te jau pāris gadus taisām pēc līdakas mātes receptes (variantu ar medu un visām minētajām, arī opcionālajām, garšvielām), un garšo gan pašiem, gan arī visi argentīniešu draugi ir stāvā sajūsmā. nezināmu iemeslu dēļ gatavu piparkūku mīklu pie mums netirgo;-)

vienīgā nelaime (kas Latvijā doši vien nav aktuāla), ka gatavās piparkūkas jāuzglabā cieši satītas celofāna maisiņā un, vēlams, ledusskapī, jo karstajā un mitrajā klimatā tās pāris dienu laikā sasūc ūdeni no gaisa un kļūst pļekaini miklas.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2011-12-10 10:27 (saite)
Jā, esmu seksiste un lepojos ar to!;)
Mhm, pamanīju to recepti un man patika sastāvs;) Paldies par ieteikumu!:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?