Puce ([info]puce) rakstīja,
Mana (tiesa gan - bērnībā, bet tomēr) pārbaudītā piparkūku recepte:
Iesala ekstrakts vai medus sīrups (??? mēs taisījām ar iesala ekstraktu) - 500 ml
cukurs 300g
sviests 400 g
kv.milti 800g
3 olu dzeltenumi
1 t.k. cepamais pulveris
pāris ēd.k. degvīna, konjaka vai ruma
garšvielas (šī ir sarežģītākā daļa, es atceros, ka visu ko (pipari, koriandrs, krustnagliņas?, smaržīgie pipari, kanēlis, etc) sabērām kafijas dzirnaviņās, samalām un tad visu gadu maltā kafija smaržoja pēc piparkūku garšvielām)

Pagatavošana - pusi no cukura sabrūnina, liek klāt medus sīrupu vai ekstraktu, sviestu, visu lēnām uzvāra, piekuļ pusi no miltiem, maisot atdzesē. Pieliek alko, garšvielas. Olu dzeltenumu saputo ar atlikušo cukuru, mīca klāt mīklai, arī pārējos miltus. Mīca, līdz mīkla spīdīga. Var cept uzreiz, bet pastāvot ledusskapī pāris dienas, būs izteiktāka garša.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Esi modrs! Lietotājs ir ieslēdzis anonīmo komentētāju IP adrešu noglabāšanu..
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?