Pātaru Ansis ([info]kuminjsh) rakstīja,
@ 2011-12-09 09:37:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Vakar tā padomāju, ka mož vajag nopirkt ZS piparkūkas. Diemžēl nekas nesanāca. Neesmu es sevi miskastē atradusi, tāpēc neēdīšu kaut ko tādu, kas gatavots no palmu eļļas ("Lielezeru" rudzu piparkūkas) vai margarīna ("Liepkalnu" piparkūkas). Piedodiet par rupjību, bet DIRST lai viņi iet ar saviem mērdekļiem!
Un šodien es vēl esmu mierīga, vakar gan man, stāvot pie RIMI piparkūku stenda, gribējās rupji krieviski lamāties pa visu bodi.

P.S. Varbūt kādai ir parbaudīta garšīgu piparkūku recepte?


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]puce
2011-12-09 12:01 (saite)
Mana (tiesa gan - bērnībā, bet tomēr) pārbaudītā piparkūku recepte:
Iesala ekstrakts vai medus sīrups (??? mēs taisījām ar iesala ekstraktu) - 500 ml
cukurs 300g
sviests 400 g
kv.milti 800g
3 olu dzeltenumi
1 t.k. cepamais pulveris
pāris ēd.k. degvīna, konjaka vai ruma
garšvielas (šī ir sarežģītākā daļa, es atceros, ka visu ko (pipari, koriandrs, krustnagliņas?, smaržīgie pipari, kanēlis, etc) sabērām kafijas dzirnaviņās, samalām un tad visu gadu maltā kafija smaržoja pēc piparkūku garšvielām)

Pagatavošana - pusi no cukura sabrūnina, liek klāt medus sīrupu vai ekstraktu, sviestu, visu lēnām uzvāra, piekuļ pusi no miltiem, maisot atdzesē. Pieliek alko, garšvielas. Olu dzeltenumu saputo ar atlikušo cukuru, mīca klāt mīklai, arī pārējos miltus. Mīca, līdz mīkla spīdīga. Var cept uzreiz, bet pastāvot ledusskapī pāris dienas, būs izteiktāka garša.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2011-12-09 12:16 (saite)
Hmm, šito varētu mēģināt. Ja es visu dalītu uz 3 un ņemtu medu, diez ka sanāktu?;)
Piparkūkas bija cietas vai mīkstas?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]puce
2011-12-09 12:20 (saite)
Medu apbrūnināt vajadzētu - garšai un krāsai.
Sanāca trauslās ar noslieci uz cietām. Ja grib mīkstākas, jāliek krējums klāt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kuminjsh
2011-12-09 12:24 (saite)
Ahā, es jau cerēju, ka pietiks ar sviestu;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?