Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Runājot par Rieksturu Vadzīti un viņam līdzīgajiem psihopātareitiem (paldies Paulam Bankovskim par asprātīgo parodiju), mani neizsakāmi besī ne tikai konkrētā autora agresīvā mizogīnija, kas jau kļuvusi par ko līdzīgu zīmola logotipam un, cik noprotams, ārkārtīgi uzbudina mazohistiskas un pavirši izglītotas kundzītes, bet arī vulgārā nevērība pret paša izteikumu pamatojumu. Viņš tāds diemžēl nav vienīgais, un reizēm, palasot populāru psihopātareitu publiskās atraugas, pārpilnas ar ezotēriku un nekritiskiem spriedelējumiem, sāk likties, ka psihologa izglītību Latvijā iegūst kādos fenšujistu kursos, ka ne ar kādām pretenzijām uz zinātni tai vispār nevar būt nekā kopīga, ka pietiek tikai ar šarlatānisku nekaunību un vēlmi pelnīt naudu, lai ikviens lohs sevi pasludinātu par psihologu.
  • Psiholoģija vispār ir šamanisms.
    • Diemžēl ir pietiekami daudz psihologu, kuru dēļ nevaru Tev pārmest par šādu uzskatu.
      Taču normāli tā būtu tāda pati zinātne kā citas.
      • nu paga paga, psihoterapija un psiholoģija tomēr ir divas dažādas kastītes.
        • un vai tad psiholoģija nav attiecīgās zinātnes nosaukums, bet psihoterapija vienkārši veids, kā šīs zināšanas var piemērot?
        • Ir gan, taču saistītas. Un manurāt, pat ja terapeits izmanto kaut vai tīru šamanismu kā metodi, viņam nevajadzētu publiski diskreditēt psiholoģiju kā zinātni.
          • var jau būt, ka es briesmīgi kļūdos, bet, manuprāt, par psihologu var kļūt katra mājsaimniece, izejot kursus, bet psihoterapeitam tomēr vajag zināmu kvalifikāciju.
            • Vispār psiholoģija ir zinātne, kuru normālā gadījumā apgūst akadēmiskā studiju programmā, nevis astrologu kursos vai no pašpalīdzības grāmatām.
              Kas attiecas uz psihoterapeitiem, tad viņiem ir jābūt arī medicīniskai izglītībai un tiek veikta sertifikācija.

              Tomēr vērojumi rāda, ka visas šīs prasības nepasargā no publiskas šausmīgu muļķību gvelšanas, ar ko vairak un mazāk cienījamie dakterīši piesārņo plašsaziņas līdzekļus.
              • terapeitiem nebūt nevajag medicīnisko izglītību; pietiek ar maģistra grāda esamību, piemēram, sociālajā darbā. protams, vēlams maģistrs psiholoģijā vai medicīnā, bet ir arī citas opcijas. teoloģija, man šķiet, arī derēja. varbūt kļūdos.
                katrā ziņā latvijā vēl vismaz pirms pusgada nebijalikuma, kas noteiktu, kas īsti ir kas, un par psihoterapeitu var saukt sevi arī cilvēks, kuram nav nekādas saistības ar psiholoģiju, piemēram.
                viņi gan cenšas to sakārtot kaut kā.
  • Lasu un domāju par to, kā Freids būtu lamāts internet-laikos.
    Rieksturs Vadzītis viņam savā ziņā tīri vai līdzīgs. Te gan jāpiebilst, ka no "Vadzīša" kunga es tikai vienu lekciju esmu dzirdējusi un neko neesmu lasījusi. Vienas lekcijas ietvaris viņš pamanījās nenonākt pretrunā ar sevi, taču viņam piemita dīvaina prasme atbildēt uz JEBKURU jautājumu.. ar gatavām atbildēm. Tas lika aizdomāties.
    • Esmu palasījusi viņa blogu - 90% ir viņa paštīksmināšanās un nekritiska ņemšanās ap to, ko viņš dēvē par "savu teoriju", resp., konstruētu simbolisku pasaulīti, kurā darbojas viņa izdomāti principi un kura nereti ir klajā pretrunā ar apkārtējo realitāti. Lieki piebilst, ka šīs pretrunas viņu ne mirkli nemulsina un viņš nebeidz vien uzsvērt, cik viņa "teorija" ir oriģināla un vienīgais iemesls, kāpēc tā nav pietiekami novērtēta Latvijā un pasaulē, protams, ir konkurējošo amatbrāļu maziskā skaudība.
      Būtu amizanti, ja vien viņš nestrādātu ar dzīviem cilvēkiem un nepiegānītu ar saviem murgiem publisko telpu.
      • Par pēdējo teikumu - savdabīga atlase? Jo cik gan tērētam/ai jābūt, lai viņu izlasītu un nolemtu - ō, šis ir tieši tas, kas man vajadzīgs?
        • Viņam ir savs konstantais fanu klubiņš, kuru var daļēji iepazīt, palasot bloga komentārus. Lielākā daļa ir sievietes, kas mani vedina uz visādām pagaidām nestrukturētām pārdomām par sievišķās mizogīnijas saknēm un par to, kāpēc sabiedrībā, iespējams, vienmēr būs noteikta daļa sieviešu, kuras sajūsmām elsos par vīriešiem, kuri viņas brutāli un demonstratīvi nicina. Daļa godīgi atzīst, ka nesaprot tekstus, "jo tie ir pārāk gudri", taču turpina kvēli fanot - iespējams, tie ir izmisīgos līdera meklējumos iestigušie cilvēki, kuri jebkuros apstākļos uzķeras uz pašpārliecinātības (vai iedomības) demonstrējumiem.

          Ai. galu galā, pasaule ir pilna cilvēkiem, kuri alkst, lai viņus kāds noper, samāca dzert čuras vai bariņā noindēties pirms gaidāmā pasaules gala.
      • "konstruēta simboliska pasaulīte" - es to vērtētu vienkārši kā paštruntīgu latviešu prozu (kāda bija lasāma, teiksim, tajā bendes meitiņas vai tml. grāmatā).
        • Es vairāk par intervijās un žurnālu rakstos piesaukto dižo "teoriju", resp., par demonizēto Dievieti, kurai kalpo visi, kuri nepiekrīt autoram un par visa sašķirošanu binārajā opozīcijā.
          • Jā, tas viss viens no otra tālu nekrīt. Smieklīgi turklāt, ka binārismu kā tādu skabargu cita acī viņš pārmet Kažokai.
            • Tas vispār viņam ir ārkārtīgi raksturīgi. Piemēram, viens no viņa jājamzirdziņiem ir atziņa, ka sievietēm raksturīgi uzurpēt upura lomu, lai izmantotu to manipulācijās, taču vairumā viņa paša rakstu kā mūžīgais upuris tiek aprakstīts vīrietis.
  • Rieksturs Vadzītis :D
  • palasiet Gregory Bateson, Vadzītis uz to neatsaucas, taču škiet inspirējies
  • tomēr šajā ierakstā un komentos paustās milzīgās, rupjās dusmas reāli mulsina un apbēdina
    • Kas tieši mulsina un apbēdina? Emocijas vai to paušanas veids?
      • milzīgās emocijas izbrīna, bet paušanas veids sarūgtina. ar vulgāriem līdzekļiem pret kaut ko, kam tiek pārmesta vulgaritāte.

        with all due respect, nevienam nemācu dzīvot, tikai paužu savas sajūtas.
        • Dzīvot tiešām šādi nevar iemācīt, bet par kritiku, kas, iespējams, kādreiz palīdzētu iemācīties labāk rakstīt, esmu nudien pateicīga. Es zinu, ka man ir raksturīgi rakstot pārspīlēt emocijas un dažiem tas var šķist vulgāri. Varbūt šis nelūgtais atgādinājums nav lieks. Paldies.
        • Saprotu, ka par tiem līdzekļiem Tu pārmet man. Zini, ilgi cietos neko nepasākt, tomēr iekšēja nepieciešamība (visādiem pētniekiem droši vien te būtu ko izteikties) piespieda. Un ne tik daudz visādu riņķī apkārt iespējumu muļķību sakarā, cik tāpēc, ka publiski par viņas izskatu viens vīrietis sit sievieti. Lai ko es arī domātu par viņu kā politiķi. Redzi, citstarp esmu arī pagalm konservatīvs.
          • Nē, nebija gan Tev (pārskrēju rakstam ar acīm); bija par te augstāk minētajām sadomazohistiskajām kudzītēm, kas "elso" pie VR ierakstiem, grib, lai iesaka "dzert čuras" utml.; tas man likās pārspīlēti nikni un pazemojoši, piedodiet.

            VR manās acīs zaudēja visu cieņu, kad viņš Kažokai uzbrauca par to, ka viņa "nav precējusies un nav dzemdējusi". Es ceru, ka Kažoka uz to neatbildēja, jo uz tik zemu līmeni vienkārši, manuprāt, nevajag atbildēt.
            • Baidos, ka tas "zemais līmenis" te ir kaut kas tāds, kas raksturo priekšstatus par vīriešu-sieviešu attiecībām, lomām un visu citu lielai daļai tuvākajā apkaimē dzīvojošo. Un šis "dakteris" ir tikai veiksmīgi noķēris vilni un laidies sev tīkamā un izdevīgā sērfojumā. Mans gājiens bija ļoti mehānisks, un pirms tam vēl šaubījos, vai tas maz strādās - vai tiešām nomainot vienu dzimumu ar otru, nepazudīs tā šķietamā loģika. Bet nepazuda, un tas jau kļuva interesanti.
Powered by Sviesta Ciba