Kurvjzieža kontemplācijas

Krāšņais Kurvjziedis

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Viedtālruni sev tuvākajā nākotnē neieviesīšu.Izmēģinājuma nedēļas laikā tā arī neesmu sapratusi, vai to uztvert kā neērti lielu telefonu, vai kā neērti mazu datoru. Tracina ikdienas uzlādēšana, skārienjutīgais ekrāns joprojām šķiet daudz neērtāks par taustiņiem. Protams, varētu pie tā visa pierast, un gan jau arī nāksies - pēc dažiem gadiem, kad citādus telefonus visticamāk neražos. Taču pagaidām būšu konservatīva un vecmodīga, lietošu atsevišķas ierīces tām paredzētajam funkcijām, tā ja!
  • es plānoju iepirkt vecos telefonus čupām, kā pensionāri iepērk sāli. нас не догонят!
  • es klusiņām ceru, ka viņi izgāzīsies, un pogu telefonii tomēr no plauktiem nezudīs pavisam
  • Gaidot viedtelefonu ar normālu bateriju, tikmēr, kā parasti, nolietoju līdz beidzamajam veco aparātu - šoreiz pogaino Sony Ericsson, kam, šķiet, vēl ir paredzami gadi divi centīga darba, ja vien nenoplīsīs viss priekšējais panelis.

    Bet tādu kā mēs ir daudz, šovasar pat ar čaļiem runājām, ka esam vesela konservatīvu domubiedru kopa ar veciem, pogainiem, vienkāršiem telefoniem :)

    Vi katru reizi, kad ar kādu runā pa mobilo, paralēli nejauši piezvana vēl kādam un lād savu skārienjutīgo aparātu vienā laidā.
    • Baterijas ir ļoti normālas, vienkārši šie telefoni tiek lietoti daudz plašāk, t.i., kā plaukstdatori, kuru viena no funkcijām ir telefons.

      Ja internetu ieslēdz tikai tad, kad to patiešām lieto, tad darbojas pat salīdzinoši ilgi. Protams, pats ekrāns arī vairāk ēd, taču tas ir lielāks un interaktīvs.

      Tā kā es lietoju "telefonu" tieši kā plaukstdatoru ar visām tā funkcijām, tad neredzu nekādu jēgu atgriezties pie old school.
  • ehh... es arī tā domāju pirmajā viedtālruņa lietošanas mēnesī. un otrajā... tagad, kad nozaga, tad kā bez rokām. es nesaprotu, kur kad man jāiet un kas jādara, es nezinu, kad sāksies mr, es nevaru soļus saskaitīt un ātrumu noteikt, nezinu zvaigžņu nosaukumus un neredzu visu laiku emailus.
    nu jā, tas, ka tā rotaļlieta vēl zvanīja gan bija kaitinoši.
  • ir arī tādi eksemplāri, kuri tīri labi iegulst smalkajās dāmu rociņās.
  • Jā, kaut kā tā. Man laikam vispār nevar piederēt nekāds skārienjūtu ekrāns, jo es mēdzu uz zvaniem atbildēt arī mīcot mīklu, rokot zemi vai vārot zapti. Es viņus bieži metu zemē. Nu telefonus. Apleju ar sulu, kafiju vai alu. Mana iepriekšējā mobilo sakaru ierīce gāja bojā pēc peldes grīdas mazgājamajā spannī.
    • Ai, manā personīgajā topā ir noslīkšana saplīsuša aveņu ievārījuma burkā. Telefona noslīkšana, protams. Bet tas bija sen un nebija tačskrīns.
    • lūklūklūk.
      vispār jāveido kaut kāds fonds veco trultālruņu aizsardzībai un saglabāšanai
      • 'vai arī feministēm jāpaceļ telefōnu līdztiesības jautājums augšā, kā nekā, kāpēc vīri sajūsmā par skārienjūtīgajiem? jo viņiem nav mīkla jāmīca un nav tuvumā grīdas mazgājamā ūdens spainis, hhh ;D
  • Līdzīgas dilemmas priekšā biju pirms gada, atrisināju tikpat eleganti, kā Zālamans http://www.htc.com/hk-en/smartphones/htc-chacha/
  • Es darbā redzu cilvēkus (piemēram, priekšnieku), kam viedtālrunis ir vajadzīgs, un kas pilnā mērā izmanto gan datoru, gan aifounu, gan aipadu. Man, piemēram, nav vajadzīgs, tāpēc es izmantoju pogaino telefonu; internetu lasīt gan ir drusku neērti, bet to es tāpat pamatā daru izklaides, ne darba nolūkā, tā ka - jo mazāk, jo labāk :)
  • Es to attiecināti drīzāk uz planšetēm - tie ir lieli telefoni un neērti, mazi datori.
    Viedtālrunis ir ok. Var zvanīt, izmantot kā pleijeri, klausīties radio, čekot epastu, transporta kustības sarakstus, utt. Un tas viss ir vienā ierīcē. Mans tel. ir neliels - 3.7" ekrānu, tas mierīgi ievietojas kabatā, to var turēt vienā rokā, nav nekāda lāpsta ar 4.7" ekrānu. Jā, rakstīt nav īpaši ērti. Bet to nav darīt ērtāk arī ar pogām. Bet nu katram savs.
    • Kopējā ierīču sarakstā, ko tagad var aizstāt ar telefonu, ir arī navigācija.

      Bet, kā apgalvo interneti, diezgan daudzi cilvēki, īpaši sievietes, neko no uzskaitītā neizmanto, tāpēc pogu telefons ir ok. Īsziņas gan man uz ciparu telefona riebās rakstīt, tāpēc pēc iespējas mēģināju to nedarīt. Bet no zvana pacelšanas pogas es joprojām neatteiktos.
    • Lielāko daļu no uzskaitītā veic arī parastais telefons ar interneta pieslēgumu, un pogas man noteikti šķiet ērtākas, bet, iespējams, tas tiešām ir treniņa jautājums. Ja ir motivācija trenēties.
      • Nu nezinu, man neko īpaši jātrennējas nebija. Tačskrīna bonuss ir tāds, ka to var pagriezt horizontāli, kā rezultātā iegūstam diezgan lielu laukumu, kur bakstīties ar pirkstiem. Ok, arī dažiem pogainajiem telefoniem ir tāda klaviatūra, bet tas atkal padara ierīci smagāku.
      • Bet vispār jau - parastais tel. ar interneta pieslēgumu jau arī ir smartfons, vai tad ne? Smartfons jau atomātiski nenozīmē tačskrīnu. Klasisie Blackberry smartfoni visi ir pogaini.
  • Ikdienas uzlādēšanu vajag tikai tad, ja daudz lieto ekrānu, datu pārraidi, mūzikas/radio atskaņošanu utml. Citādi jau tikpat reti.
    • Kā var izvairīties no ekrāna lietošanas?
      • Man šķiet, pietiek, ka nelieto taustiņus un neskatītās video vai navigāciju.
        Manam var iestatīt spilgtumu un darbības taimautu, un maksimālais laiks, cik ilgi ekrāns turpina degt pēc neaktivitātes sākuma, ir 60 sekumdes.
      • Pilnīgi jau izvairīties, protams, nevar.
      • Bet būtībā es piekrītu, ka funkcionāli nav nekādas jēgas pāriet uz skārienekrānu, ja nevajag lielāku ekrānu, kas labāk noder navigācijai, kartēm, interneta pārlūkošanai un e-pastu pielikumu (pdf un dažu citu) apskatei. Principā jau visu to pašu jau var izdarīt arī ar taustiņu tālruni.
  • jā, lūk, apsvērumam, ka bača nevelk vimaz nedēļu un, ka tas viss izskatās pēc fakin datora (kuru es lietoju darbā un mājās cenšos apgrūtināties pēc iespējas mazāk, besī), nemotivē pāriet no podziņām un skārienjūtīgo versiju. Citādāk no PC interfeisa bļe nekad netikt laukā, tad jau labāk smadzenē čipu implantēt, lai arī skats pa logu caur vindausi vai ābolīti iet..

    kā arī tie mūžīgi nospeķotie ekrāni, fūūū
    • Izklausās pēc skābajām vīnogām.
      • PMS, VTO un droši vien vēl pilnais mēness, mhm.

        vīnogas par skābām varētu dēvēt, ja pie tām tikt nevarētu, bet nav jau gluži tā, ka skārienjūtīgs aparāts būtu nepieejams, nedz pamēģināšanai no draugiem dabonams.

        kā arī reizēm cibas ieraksti un īpaši komentāru daļa nav gluži recenzēts kustlexikon šķirklis, var arī dirst dišanas pēc
Powered by Sviesta Ciba