pandēmijas dienasgrāmata

Posted on 2021.10.21 at 12:38
Tags: ,
es jūtos sabļukusi. protams, tas, ka būs tie ierobežojumi bija skaidrs, bet tāpat nomācoši. savus iekrājumus notriecu jau pagājšziemas dīkstāvē, jaunus nav bijis iespējas paspēt uzkrāt. es tiešām, tiešām neticu Kariņa skaistajam solījumam, ka 15.11. vakcinēto cilvēku dzīve atgriezīšoties zaļajā režīmā. pilnīgi nekas no līdzšinējās pandēmijas pieredzes neliecina, ka tas varētu būt iespējams. turklāt, kuram gan tā šausmīgā teātra pārprodukcija ir vajadzīga.
kas attiecas uz naudu - man ir divas idejas papildnodarbēm. pie vienas jau diezgan entuziastiski metos klāt, gribēju kārtīgi iztestēt pa šo brīvo laiku, bet izrādās nebūs iespējams, jo tas prasa cilvēku no 2 mājsaimniecībām tikšanos. otra ideja ir lēnāka un čakarīgāka un tur jāprototipē. pasūtīju šujmašīnu. neesmu šuvusi kopš videnes. varbūt izmetu naudu misenē, jo nesanāks un riebsies. auduma atgriezumus, ar ko eksperimentēt ar tagad nevar nopirkt.
drausmīgu stresu rada tas, ka māte joprojām spītīgi atsakās vakcinēties. man ir tiešām bail, ka viņa varētu nomirt no kovida. es runāju ar viņu un viņas draudzenes runā, bet nē - kā pret sienu. stulbais brālis konspirators, antivakseris izskalojis viņai smadzenes. tāpat ir drausmīgs stress par draudzeni, kas īrē mūsu bijušo dzīves platību Saļika mājā, pie maniem vecākiem. viņai ir drausmīga depresija, drausmīgs bomžatņiks un drausmīgi parādi. vasaras sākumā pierakstīju un pie rokas aizvedu pie psihiatra, bet nu pagaidām neliekas, ka AD baigi strādā. mamma netiek ar viņu galā. viss pilns ar kaķu kakām un smird un ir skaidri redzams, ka viņai vispār nav enerģijas dzīvot, lai gan viņa visu laiku cenšas izlikties, ka viss baigi normāli. man vairs nav ne spēka, ne padoma, ko ar to visu iesākt. papildus tam visam - K tētis dziest. nu pa lielam no vecuma. un pieklātos jau vairāk būt tur klāt, bet tur tas viss arī ļoti sarežģīti.
iepriekšējo dīkstāvju laikā kaut kas, kas ir turējis mani pie normalitātes sajūtas un devis prieku ir iknedēļas braucieni uz jāšanas treniņiem Valmiermuižā, bet nu jau arī tos nevarēs.
gribētos parunāt ar terapeitu, bet pie manas iepriekšējās kaut kā negribas iet, jaunu meklēt šobrīd liekas pizģec un cik painteresējos apkārt - nav jau tā, ka baigi kāds tagad ilgojas pēc jauniem klientiem. + piķis, piķis, piķis.
jebal

Comments:


Ūūlę
[info]chimera at 2021-10-21 13:07 (Saite)
Bac! Es varbūt varu kka palīdzēt?

P. S. Tiecieties taču ar tām mājsaimniecībām, visi tāpat to darīs.
*
[info]inese_tk at 2021-10-21 13:23 (Saite)
paldies, es īsti nespēju iztēloties kā Tu varētu palīdzēt. manu māti vakcinēties Tu nepiespiedīsi :D un šaubos arī vai vari kā palīdzēt ar draudzenes (kura starp citu mums tāda kā kopīga) depresiju.

par tām mājsaimniecībām un tikšanos - nu hvz. sodu maksāt nevaru atļauties šobrīd un policija jau sola visu baigi pastiprināti kontrolēt, bet nu jāpaskatās, kā te tas viss notiks un izskatīsies. tā ideja lielos vilcienos ir vest cilvēkus meditatīvos pārgājienos pa mežu. nu ar visādām niansēm, ko man vajag dzīvē iztestēt pirms padarīt to visu padarīšanu oficiālu. pirmais ieplānotais tests jau atcēlās, jo sarunātais izmēģinājuma trusītis dabūja kovidu.
Ūūlę
[info]chimera at 2021-10-21 13:30 (Saite)
es jau tā nojautu par draudzeni, tāpēc arī prasu :/ bet ja ir akūta finansiāla probza, ziņo cibā, es atsaukšos un gan jau ka citi arī.

nu, ir tā, ka divi cilvēki no divām mājsaimniecībām var braukt vienā auto, tas ir legit. mājās iekšā neviens neies, garantēju, ja vien neskanēs trakulīga ballīte 10 km radiusā. vienmēr ir atmazka "palīdzēt nevarīgam cilvēkam" or smth. soda naudas pirmreizējiem pārkāpējiem sliktākaja gadījumā nav lielas, no 10 eur (vai brīdinājums).
Ūūlę
[info]chimera at 2021-10-21 13:32 (Saite)
par draudzeni viņas ģimene lietas kursā? ai mīn, brālis māsa?
*
[info]inese_tk at 2021-10-21 13:34 (Saite)
es, laikam augustā, neizturēju un uzrakstīju ziņu. bija izbrīnīts/a, jo it kā reti, bet regulāri komunicējot un licies, ka viss taču labi. bet teica, ka baigi neko nevarot palīdzēt. centīšoties biežāk sazināties. bet tas jau neko nepalīdz un nemaina.
Ūūlę
[info]chimera at 2021-10-21 13:35 (Saite)
bļ. es padošu ziņu vienai draudzenei, kura varētu būt tuvāka. bet garantēju, ka arī būs pārsteigta.
*
[info]inese_tk at 2021-10-21 13:40 (Saite)
es 5d pēc viņas apartamentu aplūkošanas neizturēju un piezvanīju viņas mother figure, ar kuru viņa arī uztur bezmaz ikdienišķus kontaktus. tā arī bija šokā un nebija neko nojautusi, jo visu laiku nāk ziņas kā viss labi un forši.

vecāki priecātos, ja viņa izvāktos, kaut nesamaksājusi parādus, bet mammai reāli bail, ka ja uzteiks mitekli, tad var nodarīt sev kko neatgriezenisku. kas man arī liekas reāli un, kur, protams, nevajag nonākt nekādā ziņā. bet ko darīt - arī nezinām. es savus iekšējos un ārējos resursus jūtos izsmēlusi. pie ārsta aizvedu, cenšos visu laiku kkā bakstīt un neļaut pārāk daudz izlikties un melot, ka viss labi, bet man pašai savas problēmas šobrīd pietiek.
Ūūlę
[info]chimera at 2021-10-21 13:43 (Saite)
saprotams. nu laikam jau māte ir vienīgais, kas viņu var ievietot stacionārā or smth, un viņa laikam ir arī vienīgais cilvēks no ģimenes, kas ar māti uztur kontaktus. hmm, māti nevar ataicināt ciemos uz saļiku, lai redz visu, kā ir, parunā ar taviem vecākiem?
*
[info]inese_tk at 2021-10-21 13:45 (Saite)
man kkā radies iespaids, ka tā māte pati ir jukusi un, ka tur nav ko. turklāt manliekas tikšanās ar māti viņas stāvokli varētu vēl pasliktināt. ir daudzreiz bijuši gadījumi, kad viņa stāstījusi cik slikti jutusies pēc komunicēšanas ar māti.
Ūūlę
[info]chimera at 2021-10-21 13:46 (Saite)
varbūt arī ir jukusi (bet man liekas, galvenokārt ļoti pārdzīvo par abiem saviem bērniem, cik es ar viņu kaut kad ļoti sen runāju). un tur nav viņām abām jākontaktējas - vnk jāpārliecina, ka meita ir ļ. smagā situācijā, un nepieciešama intervence.
Ūūlę
[info]chimera at 2021-10-21 13:47 (Saite)
bet tas tā, tev ar to nav jākrāmējas šobrīd pavisam noteikti, es vnk skaļi domāju.
Ūūlę
[info]chimera at 2021-10-21 13:49 (Saite)
varbūt antitoksoplazmozes kurss ad vietā (vai kombinācijā ar ad), jo vispār izklausās ļoti.
*
[info]inese_tk at 2021-10-21 13:51 (Saite)
oh, vispār nebiju iedomājusies par šādu versiju. bet var būt reāli, jā
austra
[info]au at 2021-10-21 14:31 (Saite)
// Es! Es! Es gribu būt trusītis!!!
*
[info]inese_tk at 2021-10-21 18:36 (Saite)
pierakstu blociņā!
paldies!
nova
[info]nova at 2021-10-21 14:53 (Saite)
pie māsas gan brauc jāt. palīdza zem teikuma, ka atļauts "individuālais sports".
nevajag māti spiest un vēl mazāk pārdzīvot, jo tas viņai atņem tāpat vecītim tik dārgo enerģiju. mātei vajag jūsu mīlestību, ne pārrūpes. mātes ir dažādas, bet katram sava, vienīgā.
*
[info]inese_tk at 2021-10-21 18:35 (Saite)
Valmiermuižas stallis ir ļoti publiskā vietā, laukuma galā ir trīsstāvenes un veikals + mēs braucam divatā ar staļļa saimnieci. kopā ar treneri jau sanāk 3 cilvēki no dažādām mājsaimniecībām un amatieru sports šobrīd nav atļauts. braukt pie sava zirga un jāt pa mūsu kūtspakaļu jau es varu cik uziet.

par mammu - man tiešām liekas, ka mums būs ļoti grūti vienai otru mīlēt, ja viņa gulēs slimnīcā pie elpināmā bez iespējas viņu apciemot vai atvadīties.
nova
[info]nova at 2021-10-22 08:35 (Saite)
es Tevi patiešām saprotu un iejūtos. un tikpat labi saprotu Tavu māti. viss, kas mums atliek - pieņemt viņu izvēles, jo tas ir viņu dzīves ceļš. šo es saku par tuviniekiem, ne vispārīgi. kaut gan tas attiecas arī uz "vispārīgi". un es saprotu arī to, ka cilvēkiem šo saprast un pieņemt ir tuvu misijai "neiespējami", bet tā nu tas ir, ka mums nav nekādas daļas gar cita cilvēka dzīves ceļu, vai tas alkoholiķis, vai narkomāns vai antivakseris, mūsu māte, dēls vai sieva. mēs varam un drīkstam sniegt palīdzīgu roku un atbalstu, bet apvainoties, ka roku atgrūž, nudien nevajag. nav lielākas patiesības par "slīcēju glābšana ir slīcēju rokās".
*
[info]inese_tk at 2021-10-22 15:05 (Saite)
es vispār neapvainojos, nesaprotu, kur to var tā nolasīt. es esmu dusmīga un zem šīm dusmām slēpjas bailes, uztraukums un izmisums.

man laikam tā par slīcējiem neliekas baigi lielā patiesība. man patiesāks liekas teiciens, ka "cilvēks nav vientuļa sala" un mēs te visi kopā kaut kā kuļamies un, jo vairāk kopā mēs esam, jo vieglāka kulšanās
nova
[info]nova at 2021-10-22 15:58 (Saite)
Nene, apvainošanās kā piemērs,ne jūsu gadījums. Bet tici man- "nasiļno dobro ne daš". Ko pierāda gan personīgās dzīves piemèri,gan pat pandēmija un valdība.
vecais indiānis džims
[info]jim at 2021-10-21 13:09 (Saite)
Uff. Saprotams sabļukums.
porcelāna lellīte
[info]neraate at 2021-10-21 13:18 (Saite)
Varbūt psihoterapiju ar ģ.ā. nosūtījumu?

Draudzeni vajadzības gad.noteikti var apārstēr arī stacionāri, iespējams pie rokas vēlreiz vajag aizvest un pielāgot devu, AD, bet ir arī iespēja, ka tos vienkārši nelieto.

Audumu atgriezumus ik pa laikam gan vienkārši atdod tāpat, gan nedārgi pārdod, iespējams, ka šobrīd var sarunāt pakomātā ņemot vērā situāciju. Var mēģināt pati likt sludinājumu FB audumu vai šūšanas grupās vai kaut vai Zero Waste lapā.

Pai!
*
[info]inese_tk at 2021-10-21 13:31 (Saite)
par draudzeni - man liekas ka stacionārs vispār ir vienīgais reālais risinājums. AD dzer un uz folovap vizītēm brauc, bet man ir sajūta, ka viņa vnk psihiatram nestāsta reālo situāciju un gluži tāpat kā mums visiem apkārtējiem mēģina pēc iespējas izlikties, ka viss taču normāli. attiecīgi arī zāles netiek piemeklētas atbilstošas.
tāpēc cik esmu runājusi ar cilvēkiem, kas ir bijusi darīšana ar tādām smagas formas depresijām, tad visi saka, ka vajadzētu padzīvot brīdi stacionārā uz novērošanu, lai var reāli saprast kādas zāles tur vajag.
bet - es taču nevaru pieaugšu cilvēku ar varu iebāzt stacionārā.
porcelāna lellīte
[info]neraate at 2021-10-21 13:39 (Saite)
Ar varu nevari, bet pierunāt vari vai aizvedot pie psihiatra izstāstīt savas raizes par situāciju. Es domāju, ka tur tāpat arī šobrīd ārstēšanas procesa ietvaros notiek gan runāšanas terapijas gan nodarbības u.tml. un ir vietas, kur tas nav kaut kas drausmīgs kā iepriekšējā gadsimtā.
Jebkurā gadījumā var mammai izstāstīt, ka ja kas un liekas, ka ir pagalam traki, arī šajā situācijā drīkst zvanīt ātrajiem. Iespējams būs jāpagaida, bet neticu ka pavisam neatbrauks arī šobrīd.
Jebkurā gad. vakaros un brīvdienās ir arī ģimenes ārstu konsultatīvais tālrunis, iespējams ir kādi psiholoģiskā atbalsta tālruņi viemaz tavai mammai par šo situāciju
*
[info]inese_tk at 2021-10-21 13:49 (Saite)
es esmu nogurusi no tās runāšanas. es principā jau gadiem mēģināju pierunāt aiziet pie tā psihiatra. vēl tad, kad nebija tik slikti kā ir šobrīd. arī tagad, kad izdevās aizvest, es pati pierakstīju, ar viltu dabūju viņas personas kodu, jo bez tā nevarēja pierakstīties un viņa neatbildēja uz ziņām.
es esmu visai tiešs cilvēks un regulāri esmu ar viņu runājusi - ka re kā paskaties - ir taču slikti, tev nav spēka dzīvot, tā nevar turpināties, vajag palīdzību. viņa uz sekundes simtdaļu atzīst un tad čiks viss nomainās un ir atkal uzspēlēts - nē, nē, es jau saņemos, man rīt būs brīva diena, visu satīrīšu, kaķu kakas pa visurieni mētājas, jo tikko nomainīju barību un viņiem vēderiņi sastreikojušies. es vnk pati jūtu, ka mani komunikācija un cīņa ar visu šo velk depresijas virzienā. komunicējot ar viņu liekas, ka kaut kāds melnais caurums vnk sūc nost enerģiju, kuru man reāli vajag pašai. tāpēc arī jūtos tik izmisusi par šo problēmu.
porcelāna lellīte
[info]neraate at 2021-10-21 13:58 (Saite)
Tas ir saprotams.
Es neesmu labs piemērs, bet es droši vien atrastu divus variantus, nu tur hospitalizācija vietā X, dzīve kopā ar radinieku Y, vai dzīve kopienā Z (iepriekš sarunājot, ka ņem pretī), jo man liekas, ka šādā punktā esot cilvēks nevar dzīvot viens, jums arī nav jāatbild par citu cilvēku un ar depresiju arī ir stulbi, palīdzēt var tikai līdz zināmai robežai un tad tas kļūst 'infekciozi' jo panesās līdzatkarība
*
[info]inese_tk at 2021-10-21 14:11 (Saite)
jā, jā, līdzatkarība jau mums te brīžiem sit augstu vilni. manai mātei pašai ir uz to nosliece, tāpēc viņas galīgi nav labs match. un mēs te tuvākās tb tās ko viņa biežāk satiek jau ar nespējam uz katru muldēšanu reaģēt pēc pašiem veselīgākajiem rīcības paterniem. reizēm vnk nav spēka runāt pretī un sanāk iekšēji drūmi un izmisīgi smīnot māt ar galvu - jā, jā, protams, mēs ticam, ka tu izgulēsies un izdarīsi visas tās lietas, ko mēnešiem soli izdarīt.
tas ir absurds
[info]mazeltov at 2021-10-21 13:25 (Saite)
Paldies, ka par šo uzrakstīji, jo daži labi domā, ka šis viss ir "tikai tāda mājāspasēdēšana" un atsakās pieņemt, ka ir cilvēki, kuriem ar šo visu iet ļoti grūti.
Ceru, ka Tev viss sakārtosies un mamma kovidu nenoķers un draudzene kaut kā tiks no tās bedres laukā.
*
[info]inese_tk at 2021-10-21 13:32 (Saite)
<3
only after dark
[info]tvarj at 2021-10-21 13:59 (Saite)
es jau ilgu laiku instā apbrīnoju tavus mežu u.c. pastaigu maršrutus un, ja tu viņus kaut kādā veidā rīkotu plašākai publikai, labprāt piedalītos! (vienalga tagad vai pēc lokdauna)
*
[info]inese_tk at 2021-10-21 14:08 (Saite)
oh, paldies!

pierakstu blociņā Tavu vēlmi, man noteikti vajag čupiņu ar izmēģinājuma trusīšiem - gribu sākt ar pavisam pazīstamiem un izvest kādu bariņu tādus un tad vest arī tādus ne visai pazīstamus, lai varētu noslīpēt savu "produktu" un max atbrīvoties no nepašpārliecinātības :)
only after dark
[info]tvarj at 2021-10-21 14:09 (Saite)
<3
judging the mice
[info]rasbainieks at 2021-10-21 15:39 (Saite)
es lūdzu arī gribētu būt trusītis!
*
[info]inese_tk at 2021-10-21 18:36 (Saite)
nāksies atkal braukt uz Smilteni :)
austra
[info]au at 2021-10-21 14:33 (Saite)
Es ļoooooti ceru uz 15.11., kad vismaz noteikti palaidīs grožus kaut nedaudz vaļīgākus..

Ehhhh, ļoti turu īkšķus, lai kaut viena šitā dzīves čerņība nokārtojas!
*
[info]inese_tk at 2021-10-21 18:41 (Saite)
<3
porcelāna lellīte
[info]neraate at 2021-10-24 15:36 (Saite)
Varbūt noder:

https://m.facebook.com/groups/243651272981036/permalink/865249704154520/?fs=1&focus_composer=0&m_entstream_source=feed_mobile

Es arī no saviem krājumiem šo to varu piedāvāt, ja nav steidzami un der ar pakomātu, lielākoties man ir seni kokvilnas audumi un aizkari no tiem laikiem, ir arī daudz izārdītu džinsu bikšu
*
[info]inese_tk at 2021-10-24 17:09 (Saite)
paldies. man ļoti, ļoti gribas pataustīt ar roku. man tas prototipējamais produkts diezgan specifisks.
kaut kādi veci aizkari man ar mājās stāv, uz kuriem atsvaidzināt atmiņā kā vispār notiek šūšana :D
džinsu īstenībā varētu pamēģināt, ja nav ļoti biezs.
steidzami galīgi nav, pasūtītā šujmašīna vēl nav atnākusi un man tāpat drusku vnk jāpašuj krustu šķērsu kaut kāda lupata, kamēr iebraukšu ko ar to mašīnu var izdarīt.
*
[info]inese_tk at 2021-10-24 17:12 (Saite)
P.s. sveiciens vārda dienā!
porcelāna lellīte
[info]neraate at 2021-10-24 18:42 (Saite)
Paldies! :D
Previous Entry  Next Entry