kanariņš - [entries|archive|friends|userinfo]
helvetica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Mar. 6th, 2013|02:55 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Dārgie vecāki, kuri sūta savus bērnus skolā, un, dārgie cilvēki, kuri atminas savas skolas gaitas. Lūdzu jūsu vēstījumu par pieredzi ar vienu vai otru skolu, ar kuru jums ir bijusi tā laime saskarties.

mēs te bērnam lūkojam sākumskolu. pēc rajona (tēva vai mātes pieraksta) sanāk piecas un visas tādas, ka mati ceļas stāvus. Nē, nu, ir jau it kā savi plusi, nu, tur svešvaloda padziļināti jau no pirmās klases (krievu), kā arī varēs pamācīties plecu pie pleca ar citām lv tautībām vai pat bērniem ar īpašām vajadzībām (korekcijas klases), kā nekā pirmā klase jau nav būtiski - var jau vēlāk, kad intereses formējas skaidrāk, uz visādiem fizmatu pulciņiem vadāt un privātskolotājus uz sagatavošanos iestājeksāmeniem "normālā" vidusskolā, bet tik un tā kaut kā intuitīvi tomēr nešķiet līdz galam forši, ka matemātiku, dabaszinības un krievu valodu pasniedz viena un tā pati persona, nedēļā ir daudzi sporti, no kuriem lielākā daļa ir "slidošanas pamati", angļu valoda tikai no 4 klases vai, ka mājas lapā līdz ar citiem šarmantiem formulējumiem eksistē tāds sadaļs nosaukums kā "vēcaku associācija".

No otras puses, neko jau daudz nevar zināt arī ar tām centra skolām. pati vienu tādu esmu beigusi un debašu laikā arī ar citām nācies saskarties, līdz ar ko šobrīd trūkst skaidra padoma, kura ir tā vieta, kas sniegtu normālu/perspektīvu pamata izglītību.

kā arī - 6 vai 7 gadi?
linkpost comment

Comments:
From:[info]unpy
Date:March 6th, 2013 - 03:10 pm
(Link)
A kurā laikā tie gadi mijas - proti, dzimšanas diena bērnam ta kad?
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:March 6th, 2013 - 03:13 pm
(Link)
augusts.

From:[info]unpy
Date:March 6th, 2013 - 03:25 pm
(Link)
Mans pilnīgi subjektīvais viedoklis, šādā gadījumā sūtīt tomēr no 7, ja būtu kaut vēl janvāris, tad vēl varētu domāt, ir diezgan neēti būt vienam no vai pašam jaunākajam klasē visādās ziņās. Jo īpaši puikam.

Par visu citu, atkal subjektīvi, protams, ka jāsūta ir tuvākajā no skolām, tas vienkārši ir ērtāk, kad paliks vecāks, varēs kaut kur pārcelt. No citas puses, no maniem klasesbiedriem ir sanācis lielāks procents augstvērtīgāku ļaunu un nepatīkamu cilvēku vai augstas raudzes inženieru, nekā no draugu klasēm, kuri mācījās rajonu skolās, taču atkal - daļa no maniem klasesbiedriem nemācījās no pirmās klases, bet bija pārgājēji. Un pirmajās klasēs šķiet ļoti būtiski, lai skola būtu tuvāk mājām.

Tas viss nekādā gadījumā nav kaut kādi ieteikumi, tikai subjektīvi, iespējams, aplami novērojumi, iespaidi un visa veida atmiņas.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:March 6th, 2013 - 03:38 pm
(Link)
paldies
[User Picture]
From:[info]str
Date:March 6th, 2013 - 03:15 pm
(Link)
es par 7 gadiem
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:March 6th, 2013 - 03:17 pm
(Link)
neiznāk no skolas jau sirms pēc tam; pārāk vecs šai ātri pārejošai pasaulei?
[User Picture]
From:[info]planeeta
Date:March 6th, 2013 - 03:39 pm
(Link)
manai arī mainīsies augustā. Laidīšu no 7 gadiem. Pašlaik ir lielas iespējas specializēties fakultatīvajā sfērā, tāpēc gads neko pārāk daudz vidusskolā nenozīmē, bet uz kopējā skolas fona emocionālā imunitāte ir būtiskākais kritērijs. un tā tomēr gada laikā strauji nostabilizējas.

Izvēlējos parasto mikrorajona skolu. Kritērijs - vistuvāk mājām un sakarīgi sākumskolas pedagogi
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:March 6th, 2013 - 03:47 pm
(Link)
it kā loģiski, man vienīgais mulsina rajona skolu specializācija, pēc kuras mūsu ģimenes un bērna interešu ietvaros neredzu vajadzības. kaut vai būtu jebkura cita valoda, nevis krievu. baseins, nevis slidošana. u.t.t. ad nauseuam.
Ja nebūtu pilsētas otrā galā, palaistu Rīgas igauņu skolā :)
[User Picture]
From:[info]mufs
Date:March 6th, 2013 - 03:25 pm
(Link)
manuprāt,tur jāskatās no bērna- no spējām un rakstura.
mans viedoklis, absolūti subjektīvs, uz savu pieredzi balstoties - advancētākam bērnam labāk mācīties kopā ar vecākiem un gudrākiem.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:March 6th, 2013 - 03:37 pm
(Link)
pēc bērna spējām un rakstura es vislabprātāk ņemtu privātskolotājus, kas mērķtiecīgi tīstītu vaļā to, kas tur ir un man nevajadzētu satrauties par visu to šitu, kas velkas līdzi nepieciešamībai sadzīvot ar 30 raksturiem, pedagogu persniso černuhu, apstākļiem, situācijām u.tml.
bet tam man nav līdzekļu, tā kā skola it is. vienīgais, rajonu skolu šļuru, šķiet, varētu apgūt jau no 6 gadi, jēdzīgākām skolām atkal striktākas prasības, tur būtu gadi septiņi. hmmm, hmmm, hmm
From:[info]unpy
Date:March 6th, 2013 - 03:39 pm
(Link)
Nu, jā, bet tā nepieciešamība sadzīvot ar nez ko ir ļoti būtiska sociumā spējīgas izdzīvot personības veidojoša šķautne.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:March 6th, 2013 - 03:44 pm

offtopic

(Link)
tāpat visi dzīvo internetā..
bet tā ir novirzīšanās no tēmas. man vairāk interesētu atsauksmes par konkrētām skolām
[User Picture]
From:[info]planeeta
Date:March 6th, 2013 - 03:50 pm

Re: offtopic

(Link)
tieši kurām skolām? vai jebkurām Rīgā?
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:March 6th, 2013 - 03:52 pm

Re: offtopic

(Link)
tām, kurās komentējošie ir paši mācījušies vai arī sūta savus bērnus
From:[info]unpy
Date:March 6th, 2013 - 04:28 pm

Re: offtopic

(Link)
Te jau viss ir Tevī - ko gribi no sava dēla izveidot. Pirmās trīs klases, manuprāt, pofig, kurā skolā iet, 4. un 5. klasē var sākt pamanīt, par ko cilvēks pats veidojas, kādā 6tajā var sākt domāt par kaut kādu specializāciju un septītajā/astotajā to īstenot. Par savu skolu neko nedrīkstu teikt, klases/skolasbiedri lasīs un apvainosies:))
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:March 6th, 2013 - 04:36 pm

Re: offtopic

(Link)
man grūti spriest, jo biju viens no savas skolas veterāniem - kā pirmajā iegāju, tā 12. izgāju, tāpēc tā mainīšanās pa vidam ar skolām man vispār melna bilde, bet viss, ko nezinām, biedē..
[User Picture]
From:[info]mufs
Date:March 6th, 2013 - 03:50 pm
(Link)
jā,nu tur laikam Unpijam taisnība savā ziņā,ka puikam labāk būt vecākam,jo man liekas,ka viņiem pat grūtāk, nevar kā skuķis ieņemt pierē,ka esi labāks par citiem un nelikties zinis, puikām tak visas tās kaušanās štelles un tā.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:March 6th, 2013 - 03:56 pm
(Link)
diemžēl dzimumu līdztiesība šajā aspektā tiešām buksē
From:[info]spicausis
Date:March 7th, 2013 - 03:33 am
(Link)
Mani pēc jaukas, draudzīgas un naivas sešgadīgo sagatavošanas grupiņas pārsvieda uzreiz uz otro klasi, kur visi, it visi bija sveši un gadu vecāki par mani — un tas tā palika visu skolas laiku. Fuck it, fuck everything about that, tādu sodu var dot tikai zēniem, kas ir fiziski attīstītāki par vienaudžiem, nevis puikām, kas nupat vēl ļoti labprāt spēlējās smilškastē. Stundas kā glābiņš no starpbrīžiem, es vēl joprojām neesmu ticis vaļā no visiem mentālajiem bugiem, ko sapelnīju skolā.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:March 7th, 2013 - 09:17 am
(Link)
Mja, tik jocigi tadi kontrast, jo, piemeram, es ari biju siikaa sesgadniece, bet nekad to ka problemu neizjutu, tiesi preteji, septingadnieki un nedod dievs astongadnieki shkita kaa garigi atpalikusi, ja viniem sava vecuma veel siikajas klasees jaaiet un, ja veel palicis uz otur gadu..

Bet, jaa, puiku perspektive man svesa, tagad nakas apguut caur deelu
[User Picture]
From:[info]bozena
Date:March 6th, 2013 - 03:57 pm
(Link)
No 7 gadiem. Vieglāk aklimatizējas, aprod ar jauno situāciju, atrod telpas, pats aiziet uz kādu pulcīņu turpat skolā. Pie tam nevajag tak atņemt bērnam bērnību.:)
Vispār, saka, ka skolā varot sūtīt, kad izkrituši priekšējie piena zobi un attiecīgi izauguši jaunie. Kadas tam pamatojums, nezinu. :)
Es izvēlētos kādu no tuvākajām skolām, kur bērns pats pēc kāda laika var aiziet / atnākt, tādu, kur jauki skolotāji. Pirmajos gados iemāca mācīšanās prasmes un kultūru. Japāņu valodu un kodolfiziku varēs labi apgūt vēlāk, izmantojot šīs te krutās prasmes. Ja bērns izrādis spējas kādā priekšmetā, tad arī varēs vēlāk sūtīt skolā ar "novirzi".
[User Picture]
From:[info]marija
Date:March 6th, 2013 - 04:04 pm
(Link)
skolu reitings
http://www.skolureitings.lv/?page_id=276
es gāju skolā no 6iem gadiem. bija ok. bet pa lielam, kāpēc neiet no 7iem :)
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:March 6th, 2013 - 04:07 pm
(Link)
hehe, klasiskā ģimnāzija mums būtu, ja dzīvotu ielas otrā pusē, hhh
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:March 6th, 2013 - 04:10 pm
(Link)
un Purvciema ģimnāzija reitingā kudiš augstāk par mūsējo šuci, zilizaļi brīnumi
[User Picture]
From:[info]zan
Date:March 6th, 2013 - 04:28 pm
(Link)
es nezinu skolas, bet par tiem gadiem.
mani aizsūtīja skolā pavisam maziņu, laikam ar pieciem gadiem sagatavošanas klasē, vai tml. un kaut arī mācībās nekad nebija nekādu problēmu, kaut kā liekās, ka labāk būtu sūtījuši vēlāk.
[User Picture]
From:[info]lennay
Date:March 6th, 2013 - 05:58 pm
(Link)
Es arī no sešiem gadiem sāku iet pirmajā klasē. Klasē biju jaunākā (27.decembris). It kā sagatavota biju (lasīju tekoši, rēķināt un kricelēt arī mācēju), taču labāk būtu bijis vēlāk sākt - baigais mazais nīkulis tomēr biju un jutos.
[User Picture]
From:[info]_zirgs
Date:March 6th, 2013 - 04:38 pm

veselība

(Link)
Mūsu mediķi izdomāja papētīt bērnu stājas un fizisko attīstību tepat Latvijā, Rīgā, un viņi atklāja, ka ir sačakarētākas muguras tiem, kas sākuši mācības pirms 7 gadiem.
Tātad-ieteikums pagaidīt un pasaudzēt to, ko vēlāk ir grūti atvērst.
Tam 7 gadu limitam tomēr kaut kāda nozīme ir.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:March 7th, 2013 - 12:19 am

Re: veselība

(Link)
Ok, shitas izklausas pec laba argumenta
[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:March 6th, 2013 - 05:17 pm
(Link)
Mēs pēc līdzīga stila pārdomām beigās izlēmām par labu privātskolai - ne tāpēc, ka naudas daudz un paļci vejerom, bet tāpēc, lai mazāks čakars un ir individuāla pieeja. Es teiktu, ka ir to vērts. Skola "Laisma", esam apmierināti.

Tiesa, viens skolotās pasniedz vairākus priekšmetus. Bet kvalitatīvi. Un jā, izteikti daudzvalodīga skola, kas gan pie maza klases apjoma netraucē.
[User Picture]
From:[info]sleep_talking
Date:March 6th, 2013 - 10:06 pm
(Link)
čau, mums arī tuvojas skola un mani ir pārņēmis gluži vai eksistenciāls izmisums vispārpieejamo izgl. iestāžu sakarā.

mani jūsu skola ieinteresēja, vari, lūdzu, te vai e-pastā uzrakstīt vēl par to? interesē pilnīgi viss, sākot ar to, cikos sākas stundas un beidzot ar to, vai ir sajūta, ka skolai ir kaut kāda pedagoģiskā vīzija(sorry, interpretē šo izteicienu labvēlīgi, lūdzu :) un vai tiek mācīti bērni vai priekšmeti.

[User Picture]
From:[info]honeybee
Date:March 6th, 2013 - 10:59 pm
(Link)
Pieņemu, ka helvētikai arī varētu interesēt, tāpēc publiski - bet, ja tas ir spams, sakiet, ja :)

Tātad.
Sākumskolā klases ir ĻOTI mazas. 4. klasē, piemēram, ir 2 skolēni. Attiecīgi viņi mācās pa vairākām klasēm kopā (piemēram, matemātika notiek 1.-3. un 4.-6. klasei kopā), tāds tautskolas princips, katram bērnam faktiski uzdevumi tiek doti atsevišķi, darba temps ir katram savs. Daudz strādā kopā, palīdzēšana tiek iedrošināta, bērni, ja nojauta neviļ, netiek savā starpā salīdzināti, attiecīgi nav pamata aizvainojumam. Skolotājas ir ļoti iesaistītas mācību procesā - nav "vecāku sapulču", es vnk jebkurā brīdī varu piezvanīt klases audzinātājai un parunāt par būtisko, reizi gadā satiekamies un izrunājamies par visu (arī bērna psiholoģisko stāvokli un īpatnībām). Vispārējā attieksme ļoti relaksēta - bērns trešo dienu ir mājās ar vēdervīrusu, es vnk aizmetu īsziņu skolotājai, viņa atmet man sms ar mājasdarbiem. Ja bērni nogāž kaut kādus podus, tad bieži vecāki tiek pasaudzēti vispār, ja ir kādas problēmas jārisina, tas notiek ļoti mierīgi. Nestandarta atbildes un risinājumi tiek uzskatīti par okei pasākumu. Sausais atlikums: bērnam vēl joprojām patīk mācīties, skola nerada nekādu stresu vispār un necik, man nav bijis ar viņu jārunā par to, ka viņš meibī ir citādāks nekā citi bērni, jo vnk nav situāciju, kurās viņam obligāti būtu jābūt "tādam pašam, kā citi".
Lūk.
Par mācībām: nezinu, vai viņiem ir Vīzija, bet rezultāts ir. T.i., matemātiku un latviešu valodu viņš apgūst labi, ētika ir defoltā (nav kristīgās mācības kā izvēles priekšmeta) un ļoti patīkami apgūstama, angļu valoda ir no 1. klases un tagad viņš var pie vēlēšanās lasīt National Geographic angliski; krievu valoda no 4., veido saprātīgus un gramatiski pareizus teikumus, kaut kad 6. klasē būs klāt arī franču valoda. Svešvalodas viņi apgūst pēc kautkādas Sistēmas, kas tiešām strādā. Patstāvīga informācijas meklēšana no 3.-4. klases. Ekskursijas ir, lielākoties par saprātīgām naudām un interesantas (ir braukuši uz AHHAA, nesen bija kautkādi klasiskās mūzikas koncerti bērniem, brauc slēpot un uz Olimpisko sporta centru spēlēt badmintonu). Sportu tomēr vajadzētu papildus paņemt kautkādās nodarbībās. Par stingrību un disciplīnu - vellsviņzina, manam nekad nav bijušas problēmas pašmotivēties. Viņa klasesbiedrs, cik no stāstiem noprotams, diezgan bieži laiž luni, vārdsakot tādu slinkāku bērnu mājās būtu jāpieskata, lai izmācās. Bet, no otras puses, nav sajūtas, ka par mājās aizmirstu sporta tērpu viņš pēc tam desmit gadus murgotu (man vēl joprojām izdodas). Līdz 3. klasei liecībā bija izvērsts komentārs par sniegumu katrā priekšmetā, 4. diemžēl vairs nav, bet to es droši vien varētu dabūt no skolotājas.

Par praktisko: stundas no 8.45, ēdina ļoti labi (pēdējā laikā gan bērns sūdzas par zivju īpatsvaru pusdienās, bet nu katrā ziņā tas nav horrors kaut kāds). Pēc stundu beigām ir iespēja palikt skolā, izpildīt mājasdarbus un pamācīties papildus, ja vajag. Daudzi bērni pēc stundām tusē pa bērnudārzu. Bērnus pieskata un svešiem neatdod.
Galvenā īpatnība: ļoti dažāds kontingents, daudz krievvalodīgu bērnu, daudz no ārzemēm atbraukušu latviešu bērnu, b/d ir pat viens ķīniešu bērns. Kā jau privātskolās mēdz būt, ap pamatskolas beigām uzrodas bērni, kas pamatskolu standartrežīmā vnk nepabeigtu.
Par izmaksām: par mācību maksu nepateikšu, mums varētu būt atlaides kā veciem kadriem. :) Visas pārējās izmaksas ļoti saprātīgas - lielākā daļa mācību grāmatu ir bibliotēkā un nav jāpērk, pusdienas 1.50 dienā, nedaudz par materiālu kopēšanu un par ūdeni klasē, reizi-divas mēnesī ir kautkāds ekstra pasākums, kas prasa 2-7 latus un parasti ir to vērts. Dalīšana pēc ienākumu līmeņa un vecāku mersedesa nav novērota (vai varbūt puika vnk laiž to garām).
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:March 6th, 2013 - 11:45 pm
(Link)
Paldies!
[User Picture]
From:[info]pepija
Date:March 6th, 2013 - 06:26 pm
(Link)
puikam gadi mainās decembrī, tāpēc jautājums par sākuma vecumu savulaik bija ļoti aktuāls. pilnīgi visi pedagoģijā kaut ar puskāju iesaistītie ieteica sūtīt puiku skolā ar pilniem 7 gadiem, neskatoties uz labi sagatavotību jau 6 gadu vecumā, par meitenēm domas dalījās. puikas klasē gan bija meitenīte, kurai 6 gadi palika tikai februārī, pirmajā klasē no rītiem nekā savādāk kā raudošu es to bērnu neatceros redzējusi.

pati esmu augusta bērns, gāju skolā tūlīt pēc 7 dzimenes (kas gan bija ļoti sen, bet fakts paliek fakts).

skolas izvēle ir viena no manām pazemojošākajām atmiņām - tie pulksten 5 vai ciknutur no rīta, kad pirmās omes ziemas spelgonī jau bija ieņēmušas vietas pie vārtiņiem, līdz ar ko bezcerīgā rinda uz trīs nokomplektējamajām klasēm un atteikums, jo iecerētā smuki izremontētā skola tika tiem, kas bija pareizi piedeklarējušies, nevis dzīvoja nepareizajā ielas pusē kā es.
rezultātā - piemājas skola diezgan pabriesmīga pēc skata, bet izrādījās pilna ar koriem, dejotājiem, mūzikas novirzienam piederošos instrumentu un solfedžo apguvi, brīnišķīgu sākumskolas audzinātāju un sporta skolotāju, kas mācīja slēpot un veda uz Alaukstu piedalīties slēpošanas maratonā arī sīkučus. šobrīd slavenās skolu apvienošanas un iekšējo cīņu dēļ diemžēl esot galīgi deformēta, tāpēc, neizklaušinot no iekšpuses, ieteikt nesteigtos. un man jau sākumā bija skaidrs, ka tad, kad sāksies nopietna mācīšanās, meklēšu citu skolu. tā arī izdarīju.
From:[info]spuldziite
Date:March 6th, 2013 - 07:18 pm
(Link)
par vecumu- no bērna atkarīgs! man brāli palaida tik ar 8iem (bija logopēdu variants), klasē visi 6gadnieki ar baigām problēmām nodzīvoja pirmo gadu, daži, liekas,pat klasi atkārtoja, t.i., vecāki izņēma, lai sīkos nesačakarētu.
From:[info]spuldziite
Date:March 6th, 2013 - 07:21 pm
(Link)
bet par valodām runājot- jo agrāk sāk, jo labāk apgūst. nav jau tā, ka mazajiem gramatiku baurē iekšā, vairāk valodas skaņu, sajūtu.
man brālis un māsa tagad 3. klasē, svešvalodas ir angļu, vācu un krievu un visas viņiem patīk un padodas. pirmās divas pat tādā līmenī, ka skaipojam vispar angliski un vāciksi paraleli.
[User Picture]
From:[info]milda
Date:March 6th, 2013 - 07:49 pm
(Link)
kādi ir pieejamie varianti skolām?

ieteiktu laist skolā no 7 gadiem (gadā, kad paliek 7 gadi). palaidu meitu no nepilniem 7. oktobrī dzimusi. it kā nekas traks, bet sanaca vienalga viena no jaunākajām klasē. bija meitai psiholoģiski grūti - pārējās meitenes atstūma un apsmēja, kaut bērnu dārzā nekas neliecināja, ka varētu būt tāda veida problēmas. vispār pudu sāls izēdām pirmos 3 gadus. tagad labāk. bet nu laist gadu vēlāk - vina man jau tagad garākā klasē. tagad ap 4.klasi ir jau vieglāk palicis. mācību ziņā normāli, bet nu mums smaga skola pati par sevi. ar augstu snobisma līmeni. kā jau centra raj. skola :(
From:[info]mmd
Date:March 6th, 2013 - 09:29 pm
(Link)
7 gadi, vieteja skola un abpusejs (mans un berna) merkis startet uz centra skolu 7. Klase
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:March 6th, 2013 - 10:43 pm
(Link)
Ar to startu uz centra skolu atminu savu bernibu, kur skolas veterani, ja nav nesekmigi, automatiski iet nakamaja limeni, kamer no citam skolam pec iestajeksameniem tika tikai izcilnieki, tikpat viduvejiem, ka vietejiem ieziemiesiem paradot pigu..
From:[info]mmd
Date:March 6th, 2013 - 10:56 pm
(Link)
Nu, ja bērnam būs spējas un/vai mamītei izsišanas spejas, tad tiks centra skolā arī pēc 6. klases ;)

Mani vecāki mani veda uz bērnudārzu pilsētas otrā malā, jo tas bija labs. Katru dienu braucām ar 3 transportiem turp un trīs - atpakaļ. Bet tas bija padomju laiku murgs, un tiesi tā to atceros.
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:March 7th, 2013 - 10:53 am
(Link)
B.B. gadi mainās septembra beigās. Skolā laidīšu no 6 gadiem, jo pēc mēneša jau tie 7 arī būs. No pieciem diez vai, jo baidos, ka būs problēmas ar uzmanības noturēšanu un trūks pacietības.
Par skolu - pie mājas ir Teikas videne, bet tad jau redzēs, ko pati ap to laiku darīšu un kur pavadīšu lielāko dienas daļu. Tb, moš izvēlēšos kko tuvu darbam.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:March 7th, 2013 - 01:48 pm
(Link)
kā domā nokārtot to "tuvu darbam", ja tas sanāk ārpus deklarētās adreses?
(es zinu, ka ļaudis tā dara, bet man interesē uzvarošā metodoloģija)
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:March 7th, 2013 - 02:33 pm
(Link)
Man šobrīd samērā tuvu darbam sanāk pamatskola Rīdze un Rīgas centra daiļamatniecības pamatskola, kur parasti vietas ir. Ja ceļos atpakaļ uz iepriekšējo biroju, tad man pa ceļam ir poļu vsk., pret kuru man kā puspolim nav nekādu iebildumu. Pēc dzīvesvietas sanāk Teikas vsk un 74. svk., bet pēdējā galīgi nav pa ceļam. Un galu galā - ir taču privātās kaut kādas.