kanariņš - [entries|archive|friends|userinfo]
helvetica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Apr. 20th, 2012|01:01 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tags|]

kamdēļ tik salīdzinoši maz ļaudis satrucās, ka "ēnas" plakāti bija aprobežoti līdz bezgalībai - vīrietis pelnītājs priekšplānā un viņa sieviete ar bērniem ir tā, kas paliek "ēnā"; nodokļu nemaksāšana ir uzspļaušana jaunajām māmiņām etc. tā, it kā nodokļu maksāšanas jautājums attiektos tikai uz veselīgiem, baltajiem vīriešiem reproduktīvā un darbspējīgā vecuma zenītā. Sievietes nepelna un nodokļus nemaksā. Pusaudži vai cilvēki pirmspensijas vecumā nestrādā. ģimene un bērni ir tie, kas kalpo par morālo caurlaidi, darīt amorālas lietas. riktīgs LOL. tamdēļ tagad īpaši neizprotama šķiet šūmēšanās ap pretdiskriminācijas plakātiem. nu, ka tur neesot pareizais formulējums, vai, ka tā nemaz nav problēma etc. vai tiešām?

ap šo laiku īstenībā varētu uzcept kādu kulturoloģisku/socioloģisku brošūriņu par plakātiem LV. Operas puisītis, čīkstošais klusum nacionālajā teātrī, dūles referendums, ēnas šovinisms, netolerantais pretdiskriminācijas plakāts u.c. Stāsts par valdošo dirskursu un "deviancēm". lielisks raksturotājs.
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]blond
Date:April 20th, 2012 - 01:27 pm
(Link)
...cik zinu, par "operas pusiti" vēl nav izbeigta krimināllieta :)
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:April 20th, 2012 - 01:35 pm
(Link)
ap šo laiku, kad visi tie mutuļi ir norimuši, varu klusiņām atzīt, ka mana pirmā reakcija, stumjoties ar E ratiem gar operu (pirms sūdi trapīja ventilatorā), bija wooooow, puika ne vairs zīdaiņa vecumā (nu, ar jau nobriedušāku ķermeni, nekā bebis) un totāli pliks! parunājām mājās ar cienīto par hebe- un efebofilijas nozīmi mūsdienu kultūrā un tā. bet, lai ierosinātu lietu un vēl par tādu punktu, tur gan nezinu, kam būtu galvā jāsaspiežas.
[User Picture]
From:[info]blond
Date:April 20th, 2012 - 01:42 pm
(Link)
nu bāc, es esmu pārsteigta - tur jau pat krāniņš nebija redzams
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:April 20th, 2012 - 01:47 pm
(Link)
Pieņemsim, ka es vnk biju tikko kļuvusi māmiņa ar attiecīgajam brīdim raksturīgo sakāpinātību pret visu, kas saistās ar bērnu. Bet man šķiet, ka vērtīgākais bija mājās padomāt un parunāt ar citiem par ķermeni kultūrā un ar tā reprezentāciju saistītiem jautājumiem. Nu, ka šis plakāts motivēja atvērt tēmas, kas citādāk funkcionē kaut kādā "pašsaprotamības" līmenī, lai gan nebūt ne tuvu nav nekas statisks un pašsaprotams. un, tā kā šī pieredze bija gana dziļa, lai cik tas banāli neizklausītos, tad bija ļoti skumji un gandrīz vai dusmas aizdodoši redzēt, kā tas pēc kāda laika parādījās un kādā vērstībā attīstījās medijos/publiskajā domu telpā.
[User Picture]
From:[info]pzrk
Date:April 20th, 2012 - 01:29 pm
(Link)
Par līdzīgu tēmu es bieži sašutinājos, kad vēl bieži mēdzu pa Rīgas ielām staigāt - par divdomīgo sociālās reklāmas plakātu, kur teksts bija apmēram "Pēriens vairs nesāp, tas paliek starp mums". Saprotu, ka domāts bija kaut kaut kāds pozitīvs mesidžs, ka pēriena vairs nav, bet īstenībā es to sapratu tikai tā, kā interpretējama frāze "lai tas paliek starp mums" (nevienam citam to neteiksim) - nu psec, sociālā reklāma, kas aicina nevienam nestāstīt, ka ģimenē kāds kādu sit.
[User Picture]
From:[info]antuanete
Date:April 20th, 2012 - 01:33 pm
(Link)
Imho mesidžs nebija pozitīvs, tas aģitēja pārtraukt bērnu pēršanu.
[User Picture]
From:[info]vilibaldis
Date:April 20th, 2012 - 01:40 pm
(Link)
šitas jau vēl nav zudis pilna Pārdaugava un Asīne kā reiz tā arī to smīnot deklarē, ka sist ir labi, ja par to nerunā. Manuprāt viens no tipākajiem plakātiem for ever.
[User Picture]
From:[info]pepija
Date:April 20th, 2012 - 04:13 pm
(Link)
man šāda interpretācija pat prātā neienāca, laikam pārāk standartizēta domāšana. es uztvēru - pēriens paliks [kā barjera/šķērslis] starp viņiem, kā tas, es ceru, arī tika domāts
From:[info]zirka
Date:April 20th, 2012 - 01:33 pm
(Link)
netolerantais pretdiskriminācijas plakāts - kur bija, kad bija, kas bija? 0_o
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:April 20th, 2012 - 01:39 pm
(Link)
plakāti pret diskrimināciju darba vietās, kas ļaudīs izraisa nepatiku vai zināmā mērā 'agresiju' (tb., labāk neaktualizēt šos jautājumus), kas, manuprāt, robežojas ar netoleranci. :D
From:[info]zirka
Date:April 20th, 2012 - 01:41 pm
(Link)
nav redzēts
[User Picture]
From:[info]wowow
Date:April 20th, 2012 - 01:43 pm
(Link)
Nebūs te nekāda gomora, ja! (c) dainis trulais
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:April 20th, 2012 - 01:48 pm
(Link)
nu, ja, normāls mužiks ar savu divmetrīgo pimpi iekaustīs visus, kas neklausīs un miers mājās!
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:April 20th, 2012 - 02:08 pm
(Link)
nu, manī tas neraisa agresiju vai nepatiku, bet gan neizpratni.
Es tiešām neesmu saskārusies ar diskrimināciju darba vietā savas seksuālās orientācijas dēļ. Nekad. Man ir paziņas un radi, kuriem ir no manējās atšķirīga seksuālā orientācija un arī no tiem neesmu dzirdējusi, ka šos diktam diskriminētu - strādā atbildīgos un labi apmaksātos amatos.
So - tikai no tā plakāta uzzinu, ka pastāv šitāda samilzusi problēma (nu, labi - zinu vienu gadījumu ar Māri Santu, to gan tur it kā sadiskiminēja).
[User Picture]
From:[info]antuanete
Date:April 20th, 2012 - 02:14 pm
(Link)
Runa varbūt nebija tikai par pieņemšanu darbā, bet arī par attieksmi darba kolektīvā vai tamlīdzīgi (draudzene reiz strādāja homofobu bābiešu ielenkumā; tos tekstus gan arī godīgam heteroseksuālim būtu grūti pārvārīt :)) Nu, ka tu nevarētu pa telefonu parunāt ar sava dzimuma otro pusīti, jo, ja kolēģi izdzirdētu, tad tūliņ stieptu uz sārta (un nevajag sākt par to, ka darba laikā privātas sarunas nav jārisina, visiem taču gadās :))
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:April 20th, 2012 - 02:25 pm
(Link)
"un nevajag sākt par to, ka darba laikā privātas sarunas nav jārisina, visiem taču gadās". Negadās visiem, to noteikti zinu. Birojā, kur nostrādāju 5 gadus, NEKAD darba laikā darba vietā privātas sarunas nerisināju, jo tas bija aizliegts. Ir pusdienas laiks vai iziet uzpīpēt, ja vajag. Nu, labi - es darba laikā arī neko nesaistītu ar darbu nedrīkstēju darīt. Risināties var arī e-pastiski galu galā.
Tajā pašā pieminētajā darba vietā man nebija ne jausmas par to, kāds ir pārējo darbinieku ģimenes stāvoklis, bērnu skaits vai attiecību statuss. Tāpat arī viņiem par manējo, jo mēs patiešām TIKAI strādājām tur.
Nē, nu droši vien ir dažādi kolektīvi un dažādi darba devēji.
Es tikai esmu izbrīnīta, jo man nebija ne jausmas, ka tā ir tāda problēma, ka jākarinā plakāti. Man jau nekas pret tiem plakātiem nav, lai tak katrs karinā, ko grib.
From:[info]unpy
Date:April 20th, 2012 - 02:27 pm
(Link)
Negadās.
From:[info]unpy
Date:April 20th, 2012 - 02:27 pm
(Link)
OK - labojums, gadās, ja tas ir dzīvības vai nāves jautājums tiešā, nevis pārnestā nozīmē.
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:April 20th, 2012 - 02:29 pm
(Link)
Acīmredzot tā iemesla dēļ, ka nestrādājam valsts vai pašvaldības iestādē. :D
From:[info]unpy
Date:April 20th, 2012 - 02:26 pm
(Link)
Manī tas izraisa vēlmi pašam lietot un citiem ieteikt pie darba vietas izkārt plakātus "atstāj savu seksuālo orientāciju mājās, šeit, Tu, kretīn, nāc strādāt, nevis pisties!"
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:April 20th, 2012 - 02:32 pm
(Link)
:D Man atkal ir vēlme uzrīkot aptauju par to, vai darba vietā ir izrādīta pastiprināta interese par tavu seksuālo orientāciju un vai esi tās (orientācijas, nevis intereses dēļ) diskriminēts un otrādīgi - vai pats esi darījis TO (tb interesējies un/vai diskriminējis) kolēģi. Bet es neprotu.
Citādi jūtos kā no plaukta novēlusies un nevaru saprast - kāpēc es tieku šitā diskriminēta - nevienā darba vietā neviens nav interesējies par manu orientāciju un mani diskriminējis!
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:April 20th, 2012 - 11:30 pm
(Link)
ja tu šo jautājumu uzdod, prātā turot ne tikai homosex, bet arī heterosex, tad, jā, ir izrādīta tā teikt interese, ko nevarētu nosaukt gluži par profesionālu, lai neteiktu vairāk.
[User Picture]
From:[info]begemots
Date:April 20th, 2012 - 07:12 pm
(Link)
Es jau neko ļaunu negribēju!

Tikai formulējums likās drusku dīvains.