kanariņš - [entries|archive|friends|userinfo]
helvetica

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Apr. 20th, 2012|01:01 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
linkpost comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:April 20th, 2012 - 02:08 pm
(Link)
nu, manī tas neraisa agresiju vai nepatiku, bet gan neizpratni.
Es tiešām neesmu saskārusies ar diskrimināciju darba vietā savas seksuālās orientācijas dēļ. Nekad. Man ir paziņas un radi, kuriem ir no manējās atšķirīga seksuālā orientācija un arī no tiem neesmu dzirdējusi, ka šos diktam diskriminētu - strādā atbildīgos un labi apmaksātos amatos.
So - tikai no tā plakāta uzzinu, ka pastāv šitāda samilzusi problēma (nu, labi - zinu vienu gadījumu ar Māri Santu, to gan tur it kā sadiskiminēja).
[User Picture]
From:[info]antuanete
Date:April 20th, 2012 - 02:14 pm
(Link)
Runa varbūt nebija tikai par pieņemšanu darbā, bet arī par attieksmi darba kolektīvā vai tamlīdzīgi (draudzene reiz strādāja homofobu bābiešu ielenkumā; tos tekstus gan arī godīgam heteroseksuālim būtu grūti pārvārīt :)) Nu, ka tu nevarētu pa telefonu parunāt ar sava dzimuma otro pusīti, jo, ja kolēģi izdzirdētu, tad tūliņ stieptu uz sārta (un nevajag sākt par to, ka darba laikā privātas sarunas nav jārisina, visiem taču gadās :))
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:April 20th, 2012 - 02:25 pm
(Link)
"un nevajag sākt par to, ka darba laikā privātas sarunas nav jārisina, visiem taču gadās". Negadās visiem, to noteikti zinu. Birojā, kur nostrādāju 5 gadus, NEKAD darba laikā darba vietā privātas sarunas nerisināju, jo tas bija aizliegts. Ir pusdienas laiks vai iziet uzpīpēt, ja vajag. Nu, labi - es darba laikā arī neko nesaistītu ar darbu nedrīkstēju darīt. Risināties var arī e-pastiski galu galā.
Tajā pašā pieminētajā darba vietā man nebija ne jausmas par to, kāds ir pārējo darbinieku ģimenes stāvoklis, bērnu skaits vai attiecību statuss. Tāpat arī viņiem par manējo, jo mēs patiešām TIKAI strādājām tur.
Nē, nu droši vien ir dažādi kolektīvi un dažādi darba devēji.
Es tikai esmu izbrīnīta, jo man nebija ne jausmas, ka tā ir tāda problēma, ka jākarinā plakāti. Man jau nekas pret tiem plakātiem nav, lai tak katrs karinā, ko grib.
From:[info]unpy
Date:April 20th, 2012 - 02:27 pm
(Link)
Negadās.
From:[info]unpy
Date:April 20th, 2012 - 02:27 pm
(Link)
OK - labojums, gadās, ja tas ir dzīvības vai nāves jautājums tiešā, nevis pārnestā nozīmē.
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:April 20th, 2012 - 02:29 pm
(Link)
Acīmredzot tā iemesla dēļ, ka nestrādājam valsts vai pašvaldības iestādē. :D
From:[info]unpy
Date:April 20th, 2012 - 02:26 pm
(Link)
Manī tas izraisa vēlmi pašam lietot un citiem ieteikt pie darba vietas izkārt plakātus "atstāj savu seksuālo orientāciju mājās, šeit, Tu, kretīn, nāc strādāt, nevis pisties!"
[User Picture]
From:[info]oblica
Date:April 20th, 2012 - 02:32 pm
(Link)
:D Man atkal ir vēlme uzrīkot aptauju par to, vai darba vietā ir izrādīta pastiprināta interese par tavu seksuālo orientāciju un vai esi tās (orientācijas, nevis intereses dēļ) diskriminēts un otrādīgi - vai pats esi darījis TO (tb interesējies un/vai diskriminējis) kolēģi. Bet es neprotu.
Citādi jūtos kā no plaukta novēlusies un nevaru saprast - kāpēc es tieku šitā diskriminēta - nevienā darba vietā neviens nav interesējies par manu orientāciju un mani diskriminējis!
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:April 20th, 2012 - 11:30 pm
(Link)
ja tu šo jautājumu uzdod, prātā turot ne tikai homosex, bet arī heterosex, tad, jā, ir izrādīta tā teikt interese, ko nevarētu nosaukt gluži par profesionālu, lai neteiktu vairāk.