gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
@ 2018-02-05 19:00:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Nesapratu par ko īsti sacepās brood, bet aptuveni piekrītu axys šajā (bez)tēmā:
Daudz ērtāk būtu savu kopā būšanu vnk noformēt kā jebkuru citu līgumu starp savstarpēji ieinteresētām privātpersonām un viss, būtu labi gan pašam gan sašam. Tie kas grib iet māžoties ar rituāliem baznīcās, var to darīt kā simbolisku līguma noslēgšanas aplaistīšanu utt, bez kāda konsitūcijā sabāzta protektorāta.

Bet protams, tas būtu optimāls variants, lai kaza dzīva un vilks paēdis visā nebeidzamajā gejlaulību debatē. Pieļauju, ka ir arī ultranikni konservatīvie, kas pat šādu variantu negribētu pieļaut, bet galvenā pretestība, protams, nāk no kultūrmarksisma aģentūrām, kas šajā un tamlīdzīgos konfliktos neseko cēliem mērķiem un nebūt nemeklē kompromisus. Svarīgi ir 'opusķiķ' visus esošos sociālos un kultūras institūtus ar auklējoša administratīvā resursa palīdzību. Pie tam gauži ticams, ka vairums homoseksuāļu pilnīgi piedrāzt šo debati. Kreisajiem pravokačokiem diez ko nepatīk, kad viņu čempionētās minoritātes sāk izteikt patstāvīgus viedokļus. Tas labi redzams gan ar konservatīviem melnajiem amerikā, kuri aicina sākt risināt black community problēmas arī pašu spēkiem, bez race-baitinga un padačku prasīšanas, tā sievietēm, kas neparakstās zem feministu manifestiem, vai imigrantiem, kas atbalsta normālu robežkontroli. Visi šie onkuļa toma sindromi, internalizēts patriarhālisms, un kas tik vēl ne, neļauj nabaga cilvēciņiem trezvo spriest par to ko viņi paši grib. Tas labāk zināms community organaizeriem, ko sponsorē (((x))) fonds.
Kādam vispār nav ienākusi prātā ideja veikt aptaujas seksuālo minoritāšu grupās par šiem jautājumiem? Cik daudziem no viņiem tiešām gribas spļaut laulību akā tikai, lai ieriebtu kristiešiem, cik no viņiem tiešām vēlas precēties (un priekš kam), cik būtu mierā ar individuālu līgumu par attiecībām, cik labāk kapātu vanagu. Retorisks jautājums, protams.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]gedymin
2018-02-05 20:22 (saite)
Es redzu problēmas šajā loģikā

1) Ja cilvēki paši spēj spriest par to, kas viņiem ir labāk, tad acīmredzamais risinājums nav noņemt aizliegumus un ļaut viņiem to darīt?

2) Neesmu manījis, ka "kreisie" ceptos par to, ka viendzimuma pāri dzīvo kopā un neprecas. Cepjas konservatīvie par to, ka viendzimuma pāri grib precēties. Tā nav simetriska situācija. Viena no šīm grupām grib uzspiest citai grupai savu viedokli, otra ne.

3) Laulības ir tradicionāla vērtība, ja iestājies par tradicionālajām vērtībām, tad iestājies arī par laulībām. Arī no utilitārisma viedokļa ir daudz pierādījumu, ka tradicionālā ģimenē uzaug emocionāli veselīgāki bērni, nekā tad, ja vecākiem visu laiku ir gadījuma sakari. Tātad arī sabiedrībai ir labāk, ja vairāk cilvēku dzīvo laulībās, ne tikai pašiem indivīdiem.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-02-05 21:12 (saite)
Nekas no šī īsti neattiecas uz lietu.
1) ne obligāti - taču pat ja atbild uz jautājumi neretoriski - kur statistika par homo vēlmi pēc laulībām, pierādījums, ka tas nav tikai aktīvistu ploy?
2) Viss ir citādi un sarežģītāk. Kreisie grib mainīt laulību definīciju un cenšas to izdarīt mikroskopiskai minoritātei par labu. Minoritāte, kuras patiesās vēlmes statistiski pat nav zināmas. Mažoritāte, kuras kultūrā laulība ir bijusi tūkstošgadēm veca un simboliski svarīga tradīcija tiek čakarēti, lai it kā palīdzētu mazajai minoritātei (kura nav izteikusi savu viedokli). Neakceptēt laulību pārdefinēšanu nav tas pats, kas neļaut homoseksuāļiem slēgt vienošanos par kopdzīvi.
Īsāk - izskatās pēc kreisie pret tradīciju, nekā homoseksuāļi par tiesībām. Un tiesības laulāties laulību definīcijas ietvaros ir arī homoseksuāļiem, tā kā diskriminācijas šeit nav.
3) Jā, tieši tāpēc ir lielas šaubas, ka homoseksuāļiem šīs laulības definīcijas kropļojums, it kā viņiem par labu, patiesībā ir vajadzīgs. Par to iestājas tikai ļoti vokāla, odioza minoritāte, lielākā daļa no kuriem paši nav homoseksuāļi. Hence, situāciju vērtēju kā ideoloģisku karu pret tradīciju, nevis cīņu par tiesībām/pret apspiešanu.

Vispār ļoti ctulhisks posts no tevis. :/

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mazeltov
2018-02-05 21:18 (saite)
Tieši kādā veidā lgbt pāru laulības čakarē hetero pāru laulības? Kas tiek atņemts?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mazeltov
2018-02-05 21:21 (saite)
Man ir kolēģis, gejs, kurš ir precējies ar citu džeku. Man nav ne jausmas, kas man ar šo tiek nodarīts. Moš apgaismo?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krishjaanis2
2018-02-05 21:48 (saite)
Nodarīts diez vai, bet vai nav smieklīgi? Countercultural geji, kurus vieno...tradicionālās laulības saites, heh.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]krishjaanis2
2018-02-05 21:47 (saite)
Tiek atņemta 90% pasaules vēstures un kultūru nostabilizējusies norma par laulību kā sociālo institūciju, kas vieno tikai vīrieti un sievieti. Konceptuālā līmenī tas ir aptuveni tāpat, kā, ja kāda aktīvistu grupiņa mērķtiecīgas programmēšanas un žonglēšanas un emocionālu argumentu rezultātā panāktu, ka turpmāk "karš būs miers" vai "brīvība būs verdzība". Vārdiem, jēdzieniem, apzīmējumiem tomēr ir kādas konkrētas robežas, māte, tēvs, brālis, brālēns ir jēdzieni ar noteiktu saturu, ko, protams, var patvaļīgi mainīt un pārdefinēt, bet vai maz vajag.
Ja tev kāds klasiskais institūts nemaz nebija vērtība, un ir tukša skaņa, blenžot nabā, tad neko, pati vainīga.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mazeltov
2018-02-06 10:07 (saite)
Ņemot vērā lielo šķiršanās skaitu kaut vai Latvijā, neizskatās, ka laulību institūts būtu vērtība arī hetero pāriem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]brood
2018-02-06 10:38 (saite)
Nemaz tik dramatiski liels nav. Pie tam, ir daudzi, kas šķirās un precās otrreiz, uz trešreiz, kas ir ok. Laulībā galvenais ir publiskais žests, ka lūk, šo cilvēku es gribu būt kopā Nopietni, bez kompromisiem. Tas, ka laulība izjūk, nenozīmē, ka institūts ir slikts. Pat baznīcā šķir laulību, ja kļūst apgrūtinoši būt kopā...doh.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mazeltov
2018-02-06 11:01 (saite)
Piemēram, no CSB datiem par 2016. gadu: noslēgtās laulības, pavisam - 13002, šķirtās laulības, pavisam - 6061.

Attiecīgi par citiem gadiem:
2015. 13617 noslēgtās, 5151 - šķirtās
2014. 12515 noslēgtās, 6271 - šķirtās
2013. 11436 noslēgtās, 7031 - šķirtās

Man tas neliekas nieks.

Tāpat kaut kā neiet kopā tas, ka no vienas puses tu raksti, ka laulībā galvenais publisks paziņojums "būt kopā Nopietni, BEZ KOMPROMISIEM" un tai pat laikā - ir OK šķirt laulību, ja apgrūtinoši būt kopā. Kur tad tie "bez kompromisiem" pēkšņi pazuda?
Neredzu loģiku tavā tekstā.


(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]brood
2018-02-06 11:15 (saite)
Viss ļoti labi iet kopā. Laulībā galvenais ir Nodoms Būt kopā Nopietni un publisks žests. Feileri gadās, jo dzīve ir dzīve. Tāpēc saku, ka laulība ir nopietns izaicinājums, darbs ar sevi, utt. Un ir daudzi konservatīvi cilvēki, kam ir svarīgs savs publiskais tēls un reputācija tieši no tradicionālā skatu punkta. Neredzu tur nekā neloģiska. Geji man liekas arī izmanto laulību, lai ieliktu sevi kaut kādā rāmī un tiem būtu sociālā definīcija.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]brood
2018-02-06 11:30 (saite)
p.s feministiskajiem liberāļiem ir kaut kāds sagrozīts priekšstats, ka tradicionālā laulība ir mūža katorga līdz zārka naglai, lai tur vai kas. Laulība paredz ari šķiršanos, jo tas jau ir arī juridisks akts. (Laulība tik tiešām nav priekš visiem, tāpēc to tik ļoti aizstāvu) :P

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krishjaanis2
2018-02-06 12:24 (saite)
Tev atkal paradokss - "laulība nav priekš visiem", un nākamajā brīdī "šķirties ir normāli", tātad, lielais šķiršanās skaits ir normāli.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]brood
2018-02-06 12:33 (saite)
Es neskatos normāli/nenormāli kategorijās, statistika ir statistika. Kā tavuprāt būtu Normāli? Ka nešķirtos nemaz? Vai precētos retāk, bet apdomīgāk? Jūsu karsti mīļais Tramps arī ir šķīries, apprecējies ar jaunāku. Tas varbūt arī nav normāli? (imho, ir ļoti `normāli`)!

Ar `laulība nav priekš visiem` es domāju to, ka daudzi laulību noraida un dod priekšroku vienk. kopdzīvei. Kur tad paradokss manis teiktajā?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krishjaanis2
2018-02-06 20:50 (saite)
Piemēram, tik un tik cilvēki katru gadu mirst satiksmes vai darbavietas negadījumos. Ko nu? Tu atbildēsi - "tā vienkārši ir, statistika ir statistika", kamēr citi cilvēki, kuriem tas nešķiet Normāli, pie svirām un arī individuālā līmenī kaut ko darīs, lai šo statistiku mazinātu. Tā arī ar laulībām un škiršanām.

Precēties retāk, bet apdomīgāk skan labi, bet tad, visādi šauboties, vētījot un nogaidot cilvēki aprecēsies ļoti reti, bet bērnu dzimšanai ir savs bioloģiskais spogulis, kādēļ šie radīsies ārpus laulības, kas pavisam noteikti nav vēlams. Ko darīt? FAKING NEŠĶIRTIES, bet mainīt un padziļināt savu koncepciju par mīlestību vispār, dzīvot gudrāk.

Paradokss bija tajā, ka "laulība nav priekš visiem", un tomēr šķiršanos uztver kā pašsaprotamu laulības padarīšanu. Ja reiz tā nav priekš visiem, tad jau tai būtu jābūt kaut kam elitārākam, ar lielākām saistībām, pienākuma sajūtu, uzupurēšanos un atbildību, kamēr prastas kopdzīves modelī, kura ir "priekš visiem" minētie parametri un augstie uzstādījumu gluži vienkārši atkrīt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]krishjaanis2
2018-02-06 11:24 (saite)
Par to nav šaubu, bet tas ir citas kategorijas jautājums.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gnidrologs
2018-02-05 22:27 (saite)
"Tieši kādā veidā lgbt pāru laulības čakarē hetero pāru laulības? Kas tiek atņemts?"

Ja vēlies atbildi, tad komentē kontekstā ar to, ko rakstu, nevis grābsties ap neesošiem salmiem. Tas ir kā ar Dž. Pītersonu, kuram C-16 bila kontekstā sjw frīki pastāvīgi uzbruka ar retoriku tipa "kāpēc tev problēma cilvēkus saukt viņiem vēlamajos vietniekvārdos - kā tas kādam kaitē?TU IENĪSTI TRANSPARSEONAS?"

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gedymin
2018-02-05 21:36 (saite)
mmkay, ir viendzimuma pāri, kuri apprecas, ja viņiem valsts to atļauj. tā nav sava viedokļa izteikšana zināmā mērā? vai arī tas kaut kā notiek pretēji viņu vēlmēm, tavuprāt?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-02-05 22:31 (saite)
Nesapratu domu. Kāds tam sakars ar manis teikto? Uz ko tas atbild vai uz ko tas jautā?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gedymin
2018-02-06 14:12 (saite)
Minoritāte jau izsaka savu viedokli, slēdzot laulības vietās, kur tas atļauts.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-02-06 16:36 (saite)
Tāda spalvaina loģika. Piemēram, cilvēki pērk šaujamieročus vietās, kur tas atļauts, tātad viņi izsaka viedokli, ka brīva šo ieroču aprite ir okej, bet vai no tā izriet, ka visi cilvēki šajā valstī ir par brīvu apriti?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mazeltov
2018-02-05 21:25 (saite)
Par statistiku - ieguglē statistiku valstīs, kur viendzimuma laulības ir atļautas. Piemēram, Nīderlandē.

(Atbildēt uz šo)


[info]kjiimikjis
2018-02-05 21:35 (saite)
"Pieļauju, ka ir arī ultranikni konservatīvie, kas pat šādu variantu negribētu pieļaut, bet galvenā pretestība, protams, nāk no kultūrmarksisma aģentūrām, kas šajā un tamlīdzīgos konfliktos neseko cēliem mērķiem un nebūt nemeklē kompromisus."

Ne gluži. Bija tak sračs par un ap to kopdzīves likumu, un abās pusēs parastie dalībnieki.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-02-05 22:40 (saite)
Latvijā? Kā beidzās?
Bet Rietumos, cik lasīts, tiešām ar to Zālmana vidusceļu nepietiek. Piemēram Vācijā jau bija atļauta viendzimuma civilā vienība, bet kreisie tāpat aizgrūda līdz full victory. Bet nu tā ir Vācija, kur tiek iznīcināti kristiešu kultūras pieminekļi, lai varētu ierīkot ogļraktuves (wēr izt muh global warmingz?), bet tajā pašā laikā celtas mošejas etc.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kjiimikjis
2018-02-06 08:39 (saite)
Knapi ir sācies, tagad tikai sākuši skatīt Saeimā. Sākās gan kā manabalss.lv iniciatīva 2015. gadā, tā kā laika visām pusēm šur un tur izteikt viedokļus ir bijis pietiekami. Ja interesē, google it, visādu krikumu (tipa, atsevišķu personu vai organizāciju izteikumus) atrast var daudz, bet tāda viena plašāka kopsavilkuma, cik zinu, nav.

Bet šitajā gadījumā Vācijā enviromentālisti reāli nolohojās. Pie pirmās dzirdēšanas par plāniem nojaukt to baznīcu, vajadzēja to par lētām naudām pārdot musulmaņiem, lai ierīko mošeju. Problem solved (nu, pie nosacījuma, ka energoresursi < klanīšanās islāmam; par to es tik pārliecināts neesmu).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-02-06 16:39 (saite)
Don't given them ideas (protams, ka viņi lasa cibu).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]kjiimikjis
2018-02-06 21:49 (saite)
A kas vainas. Baznīcu, kas kļuvusi par mošeju tak nost nejauks, kultūras pieminekļa saglabātājiem labi. Ogles neraks, nepiekūpinās atmosfēru, zaļajiem labi. Nu, un ar naratīvu, ka lūk, tā takš mūsu baznīca, bet tur saimnieko tie tur, varēs kultivēt agresiju nākamajās paaudzēs, cerībā, ka uznāks kādam Deus vult režīms. Arī šitiem labi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-02-06 21:59 (saite)
labāk uzreiz hitleru

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ctulhu
2018-02-06 02:06 (saite)
Nujā man arī axsys pozīcija liekas okej

(Atbildēt uz šo)


[info]honeybee
2018-02-06 06:59 (saite)
Nez, tev ir ienācis prātā pajautāt? Varbūt pajautā?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-02-06 16:40 (saite)
Jājautā būtu statistikas pārvaldei. Būtu čista inčīgi uzzināt cik liels procents homoseksu uzreiz mestos zem vainaga.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]honeybee
2018-02-06 17:25 (saite)
Nu ja slinkums pajautāt, uzgūglē, LV ir veikti daži pētījumi, ārvalstīs daudz; ideja, ka neviens nepajautātu tādu "viņiem" pašiem, ir diezgan smieklīga

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-02-06 19:19 (saite)
Visi tik piedāvā pašam visu sagūglēt...

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]honeybee
2018-02-06 20:10 (saite)
Nabadziņš, tavs entitlements netiek ņemts vērā :(

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-02-06 20:29 (saite)
Nabadziņi, paši nesaprot ko un ar ko vēlas pierādīt, tāpēc man jāmeklē pierādījumi viņu vietā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]honeybee
2018-02-06 20:30 (saite)
Tev savs viedoklis jāpierāda savā vietā (a.k.a. burden of proof), netaisnībiņa

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-02-06 20:39 (saite)
Es necentos savu viedokli 'pierādīt', jo welp, tas ir viedoklis duh. Ja saki, ka ir labas aptaujas, tad laikam domā ko konkrētu, nevis zvejo lietas no dibuā. Kā es varu zināt par ko tu runā. Gūgle vēl izmetīs kādu pornuhu pirmo un es sakšu skatīties un aizmirsīšu kas bija jāmeklē.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]honeybee
2018-02-06 21:44 (saite)
Well, no tā varam vienīgi secināt, no kurienes tu savu viedokli izvelc un kur ar lielu varbūtību iebāz, sākot skatīties pornuhu par tematiku "geju laulība"

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-02-06 21:58 (saite)
Es viņus izvelku klausoties tavus un tml. temper tantrumus argumentu vietā.:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]honeybee
2018-02-06 21:59 (saite)
To nesauc par "viedokli", also waaaay too much information

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-02-06 22:06 (saite)
Sorī par viedoklizēšanu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]brood
2018-02-06 07:53 (saite)
Es sacepos tīri aiz opozīcijas uzturēšanas + tas, ko krišjānis2 teica. + Mana attieksme pret gejiem, kas tvīkst pēc laulību sentimenta ir visai aizspriedumaina. Es personīgi cienu gejus, kas dzīvo savu dzīvi un necenšas neko "sabiedrībai" pierādīt, negrib adoptēt bērnus, un necenšas lauzt tradicionālo priekšstatu par jebko. Tātad, tīri gaumes jautājums, kāpēc esmu pret. Laikam, ka mana pozīcija skaitās nežēlīga.

Ja būtu uzdevums atrisināt šo problēmu uz visiem laikiem, lai vilki un kazas dzīvas, vajadzētu atļaut, protams, reģistrēties `zagsā` absolūti visiem. Nekādu superracionālu argumentu pret to nav.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2018-02-06 16:45 (saite)
Par pirmo rindkopu pilnībā piekrītu, tāpēc nesapratu kāpēc līgums, kas ir lielos vilcienos līdzīgs laulībām, tev nešķiet adekvāts risinājums.
Par zagsu piekristu, tikai pie augšminētā līguma iespējamības, jo laulību attiecības civillikumā tiek regulētas zem ģimenes tiesībām, kas daudzos aspektos nekādā veidā nevar attiekties uz viendzimuma savienībām. Pie mums laikam ne visai, bet ir valstis, kur tiek paradzēti dažādi atvieglojumi laulātiem pāriem, kas mērķēti vieglākai ģimenes veidošanai, bērnu uzturēšanai.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]savaadaisu
2018-02-08 13:47 (saite)
Tas būtu tikai normāli ja būtu kopdzīves līgums, un pofigs kā to sauc. Visi tie pārējie balagāni ar baznīcām, ceremonijām un citu huiņu ... nu to visu var darīt arī vnk prieka pēc. Bet kāpēc nevarētu ļaut reģistrēt pāra attiecības, vai tie geji, lesbietes vai vnk pansionāta 2 iemītnieki sensenas draudzenes, kuras ir pamestas nomiršanai (no radu puses)?

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?