gnidrologs ([info]gnidrologs) rakstīja,
@ 2018-02-05 19:00:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Nesapratu par ko īsti sacepās brood, bet aptuveni piekrītu axys šajā (bez)tēmā:
Daudz ērtāk būtu savu kopā būšanu vnk noformēt kā jebkuru citu līgumu starp savstarpēji ieinteresētām privātpersonām un viss, būtu labi gan pašam gan sašam. Tie kas grib iet māžoties ar rituāliem baznīcās, var to darīt kā simbolisku līguma noslēgšanas aplaistīšanu utt, bez kāda konsitūcijā sabāzta protektorāta.

Bet protams, tas būtu optimāls variants, lai kaza dzīva un vilks paēdis visā nebeidzamajā gejlaulību debatē. Pieļauju, ka ir arī ultranikni konservatīvie, kas pat šādu variantu negribētu pieļaut, bet galvenā pretestība, protams, nāk no kultūrmarksisma aģentūrām, kas šajā un tamlīdzīgos konfliktos neseko cēliem mērķiem un nebūt nemeklē kompromisus. Svarīgi ir 'opusķiķ' visus esošos sociālos un kultūras institūtus ar auklējoša administratīvā resursa palīdzību. Pie tam gauži ticams, ka vairums homoseksuāļu pilnīgi piedrāzt šo debati. Kreisajiem pravokačokiem diez ko nepatīk, kad viņu čempionētās minoritātes sāk izteikt patstāvīgus viedokļus. Tas labi redzams gan ar konservatīviem melnajiem amerikā, kuri aicina sākt risināt black community problēmas arī pašu spēkiem, bez race-baitinga un padačku prasīšanas, tā sievietēm, kas neparakstās zem feministu manifestiem, vai imigrantiem, kas atbalsta normālu robežkontroli. Visi šie onkuļa toma sindromi, internalizēts patriarhālisms, un kas tik vēl ne, neļauj nabaga cilvēciņiem trezvo spriest par to ko viņi paši grib. Tas labāk zināms community organaizeriem, ko sponsorē (((x))) fonds.
Kādam vispār nav ienākusi prātā ideja veikt aptaujas seksuālo minoritāšu grupās par šiem jautājumiem? Cik daudziem no viņiem tiešām gribas spļaut laulību akā tikai, lai ieriebtu kristiešiem, cik no viņiem tiešām vēlas precēties (un priekš kam), cik būtu mierā ar individuālu līgumu par attiecībām, cik labāk kapātu vanagu. Retorisks jautājums, protams.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]mazeltov
2018-02-05 21:18 (saite)
Tieši kādā veidā lgbt pāru laulības čakarē hetero pāru laulības? Kas tiek atņemts?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mazeltov
2018-02-05 21:21 (saite)
Man ir kolēģis, gejs, kurš ir precējies ar citu džeku. Man nav ne jausmas, kas man ar šo tiek nodarīts. Moš apgaismo?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krishjaanis2
2018-02-05 21:48 (saite)
Nodarīts diez vai, bet vai nav smieklīgi? Countercultural geji, kurus vieno...tradicionālās laulības saites, heh.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]krishjaanis2
2018-02-05 21:47 (saite)
Tiek atņemta 90% pasaules vēstures un kultūru nostabilizējusies norma par laulību kā sociālo institūciju, kas vieno tikai vīrieti un sievieti. Konceptuālā līmenī tas ir aptuveni tāpat, kā, ja kāda aktīvistu grupiņa mērķtiecīgas programmēšanas un žonglēšanas un emocionālu argumentu rezultātā panāktu, ka turpmāk "karš būs miers" vai "brīvība būs verdzība". Vārdiem, jēdzieniem, apzīmējumiem tomēr ir kādas konkrētas robežas, māte, tēvs, brālis, brālēns ir jēdzieni ar noteiktu saturu, ko, protams, var patvaļīgi mainīt un pārdefinēt, bet vai maz vajag.
Ja tev kāds klasiskais institūts nemaz nebija vērtība, un ir tukša skaņa, blenžot nabā, tad neko, pati vainīga.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mazeltov
2018-02-06 10:07 (saite)
Ņemot vērā lielo šķiršanās skaitu kaut vai Latvijā, neizskatās, ka laulību institūts būtu vērtība arī hetero pāriem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]brood
2018-02-06 10:38 (saite)
Nemaz tik dramatiski liels nav. Pie tam, ir daudzi, kas šķirās un precās otrreiz, uz trešreiz, kas ir ok. Laulībā galvenais ir publiskais žests, ka lūk, šo cilvēku es gribu būt kopā Nopietni, bez kompromisiem. Tas, ka laulība izjūk, nenozīmē, ka institūts ir slikts. Pat baznīcā šķir laulību, ja kļūst apgrūtinoši būt kopā...doh.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mazeltov
2018-02-06 11:01 (saite)
Piemēram, no CSB datiem par 2016. gadu: noslēgtās laulības, pavisam - 13002, šķirtās laulības, pavisam - 6061.

Attiecīgi par citiem gadiem:
2015. 13617 noslēgtās, 5151 - šķirtās
2014. 12515 noslēgtās, 6271 - šķirtās
2013. 11436 noslēgtās, 7031 - šķirtās

Man tas neliekas nieks.

Tāpat kaut kā neiet kopā tas, ka no vienas puses tu raksti, ka laulībā galvenais publisks paziņojums "būt kopā Nopietni, BEZ KOMPROMISIEM" un tai pat laikā - ir OK šķirt laulību, ja apgrūtinoši būt kopā. Kur tad tie "bez kompromisiem" pēkšņi pazuda?
Neredzu loģiku tavā tekstā.


(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]brood
2018-02-06 11:15 (saite)
Viss ļoti labi iet kopā. Laulībā galvenais ir Nodoms Būt kopā Nopietni un publisks žests. Feileri gadās, jo dzīve ir dzīve. Tāpēc saku, ka laulība ir nopietns izaicinājums, darbs ar sevi, utt. Un ir daudzi konservatīvi cilvēki, kam ir svarīgs savs publiskais tēls un reputācija tieši no tradicionālā skatu punkta. Neredzu tur nekā neloģiska. Geji man liekas arī izmanto laulību, lai ieliktu sevi kaut kādā rāmī un tiem būtu sociālā definīcija.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]brood
2018-02-06 11:30 (saite)
p.s feministiskajiem liberāļiem ir kaut kāds sagrozīts priekšstats, ka tradicionālā laulība ir mūža katorga līdz zārka naglai, lai tur vai kas. Laulība paredz ari šķiršanos, jo tas jau ir arī juridisks akts. (Laulība tik tiešām nav priekš visiem, tāpēc to tik ļoti aizstāvu) :P

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krishjaanis2
2018-02-06 12:24 (saite)
Tev atkal paradokss - "laulība nav priekš visiem", un nākamajā brīdī "šķirties ir normāli", tātad, lielais šķiršanās skaits ir normāli.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]brood
2018-02-06 12:33 (saite)
Es neskatos normāli/nenormāli kategorijās, statistika ir statistika. Kā tavuprāt būtu Normāli? Ka nešķirtos nemaz? Vai precētos retāk, bet apdomīgāk? Jūsu karsti mīļais Tramps arī ir šķīries, apprecējies ar jaunāku. Tas varbūt arī nav normāli? (imho, ir ļoti `normāli`)!

Ar `laulība nav priekš visiem` es domāju to, ka daudzi laulību noraida un dod priekšroku vienk. kopdzīvei. Kur tad paradokss manis teiktajā?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krishjaanis2
2018-02-06 20:50 (saite)
Piemēram, tik un tik cilvēki katru gadu mirst satiksmes vai darbavietas negadījumos. Ko nu? Tu atbildēsi - "tā vienkārši ir, statistika ir statistika", kamēr citi cilvēki, kuriem tas nešķiet Normāli, pie svirām un arī individuālā līmenī kaut ko darīs, lai šo statistiku mazinātu. Tā arī ar laulībām un škiršanām.

Precēties retāk, bet apdomīgāk skan labi, bet tad, visādi šauboties, vētījot un nogaidot cilvēki aprecēsies ļoti reti, bet bērnu dzimšanai ir savs bioloģiskais spogulis, kādēļ šie radīsies ārpus laulības, kas pavisam noteikti nav vēlams. Ko darīt? FAKING NEŠĶIRTIES, bet mainīt un padziļināt savu koncepciju par mīlestību vispār, dzīvot gudrāk.

Paradokss bija tajā, ka "laulība nav priekš visiem", un tomēr šķiršanos uztver kā pašsaprotamu laulības padarīšanu. Ja reiz tā nav priekš visiem, tad jau tai būtu jābūt kaut kam elitārākam, ar lielākām saistībām, pienākuma sajūtu, uzupurēšanos un atbildību, kamēr prastas kopdzīves modelī, kura ir "priekš visiem" minētie parametri un augstie uzstādījumu gluži vienkārši atkrīt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]krishjaanis2
2018-02-06 11:24 (saite)
Par to nav šaubu, bet tas ir citas kategorijas jautājums.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gnidrologs
2018-02-05 22:27 (saite)
"Tieši kādā veidā lgbt pāru laulības čakarē hetero pāru laulības? Kas tiek atņemts?"

Ja vēlies atbildi, tad komentē kontekstā ar to, ko rakstu, nevis grābsties ap neesošiem salmiem. Tas ir kā ar Dž. Pītersonu, kuram C-16 bila kontekstā sjw frīki pastāvīgi uzbruka ar retoriku tipa "kāpēc tev problēma cilvēkus saukt viņiem vēlamajos vietniekvārdos - kā tas kādam kaitē?TU IENĪSTI TRANSPARSEONAS?"

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?