smadzeņu darbības blakusprodukts
Commenting To 
4th-Jun-2017 05:14 pm - salna matos
Mani nezinātniskie novērojumi liecina, ka tumšmataini cilvēki sāk sirmot ātrāk. Es sākumā domāju, ka tas tamdēļ, ka tumšos matos vieglāk sirmumu pamanīt, bet izskatās, ka tā arī mūsu organisms rūpējas par mums.

Pigmenta ražošana šūnās ir oksidatīvs process, kurā var rasties kļūdas. Kļūdas oksidatīvā procesā dzīvās šūnās nozīmē brīvo radikāļu veidošanos, to pašu, ar ko jūs baida visas saules krēmu un antioksidantu reklāmas.

Jau kādu laiku atpakaļ cilvēki bija izmērījuši, ka sirmu matu folikulos (sīpoliņos) ir vairāk ūdeņraža peroksīda (H2O2), kā pigmentētos matos. Būtībā peroksidēto kodeļu īpašnieces ir pašas sevi nosirminājušas.

Atgriežoties pie labajiem sirmajiem matiem - tumšmatainiem cilvēkiem pigmenta ražošanās ir izteiktāka, līdz ar to arī risks savākties brīvos radikāļus matu saknēs. Brīvie radikāļi visu citu ļaunumu starpā var arī bojāt DNS un izraisīt mutācijas, nu un mutējušas pigmentu ražojošās šūnas melanotocīti var novest pie melanomas. Tad nu mūsu organismā pie noteikta daudzuma radikāļu matu saknēs mati nolemj, ka jābeidz šitās muļķības un jārubī melanotocīti ārā, kamēr vēl kas ļauns nav noticis. Labā ziņa ir tāda, ka sirmo matu sīpoliņos tiek vairāk aktivēti keratīnu ražojošie gēni un mati aug biezāki un ātrāk.
Comment Form 
From:
Username:
Password:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs IP addresses of anonymous posters.
This page was loaded Apr 20th 2024, 8:17 am GMT.