smadzeņu darbības blakusprodukts
Lidosta un Kaste 
29th-Nov-2010 08:54 am
Gandrīz izšūdinājusi savu dvieļa galu zem kandžas aparāta, es veicu vēl vienu tikumiņa izpausmi. Salēju pāri par 400 Petri platēm. Petri plates izskatās šitā , un bija paredzētas, lai uz tām sētu raugus demonstrācijai un bērni vēlāk priecīgi zīmētu paši savus zīmējumus. Visiem šiem aksesuāriem bija jānonāk Briselē. Tā kā latvieši pēc dabas ir skopi, tad nolēmām kasti ar Petri platēm vest kopā ar mums ļotenē, jo nododamā bagāža visiem bija atķeksēta. Lai nodrošinātos pret iespējamiem negadījumiem, iepriekš jau objekts Petri plate tikai aizvests uz lidostu un atrādīts darbiniekiem, sak, nebaidieties, mēs drīz šitādus vedīsim. Uz ko darbinieki paraustīja plecus un teica - izskatās nekaitīgi, vediet!.

Visas plates sakravājām kartona kastē (turpmāk tekstā Kaste) un pa virsu vēl uzlikām kolēģa demonstrējamo materiālu - plastmasas skeletroku. Jau pēc pāris minūtēm pasažieris, kas nodevis kasti, tika aicināts pie lidostas drošības dienesta. Petri plates gan viņus nebija satraukušas, bet tā roka, ko varēja redzēt caurlūkojot kasti rengenā, gan viņiem neiepatikās. Nācās visu pakot ārā un rādīt, ka mēs necenšamies pārvadāt cilvēku orgānus.

Tad nu pamājuši robežsargiem ar skeletroku, devāmies uz lidmašīnu pārliecībā, ka viss kārtībā un drīz nonāksim Briselē. Kas būtībā arī realizējās, tikai lidmašīnu pirms pacelšanās divreiz pārstartēja. Pārstartēja diezgan burtāli, izslēdzot motorus un ieslēdzot par jaunu.

Nonākuši Briseles lidostā, mēs pacietīgi gaidījām pie slīdošās lentas, kad tad parādīsies Kaste. Tā arī nesagiadījām. Briseles lidostas darbinieki raustīja plecus un teica, ka neko nezin, savukārt vienīgais airBaltic telefons, kas vakarā atbildēja, bija savienots ar Indiju un tas vīriņš ar neko lāga nevarēja pateikt, tik solījās ar mums sazināties, ja kas tiek noskaidrots. Protams, jāatzīmē, ka indiešu vīriņš nepaņēma kādas koordinātas, ne bagāžas nummuru, ne mūsu telefonu, ne apmešanās vietu.

Tā nu mēs tagad dzīvojam viesnīcā un domājam, kur ir palikusi mūsu Kaste un vai beļģu robežsargi bija izglītotāki mikrobioloģijā.
Comments 
29th-Nov-2010 10:51 am
Jā, tomēr bez piedzīvojumiem neiztikāt :)
30th-Nov-2010 09:39 am
kur nu. mēs tak tā nemākam :)
29th-Nov-2010 11:28 am
Kad es vēl par zinātnieci mēģināju, regulāti vedām no visvisādām valstīm plates ar sēņu kultūrām Petri platēs. Tie bija 90-tie gadi, kad viss bija iespējams un Sibīrijas mēra sūtījumi arī vēl nebija populāri. Uz robežas nekad neko nelika atvērt. Ja liktu, domāju, ka razborkas būtu pamatīgas, jo tās kultūras izskatījās pēc Svešajiem pavisam konkrēti.
30th-Nov-2010 09:37 am
nu lielākā daļu visādu kultūru uz LV ir atceļojušas kādam profesoram žaketes kabatā, šeit laikam bija problēma ar kvantumu, jo tās, kas nesalīda kastē un tika izdalītas pa līdzņemamajām somām, atceļoja bez problēmām. Bet tagad kaste jau ir atradusies un pa nakti teicās atvest uz viesnīcu, būs tagad no rīta jāskatās un jāvērtē skāde. Varbūt būs visas plates suņu apslienātas :)
29th-Nov-2010 11:57 am
kaut nu atsūtītu jums visu un saprastu, ka tā skeleta roka nav nemaz tik bīstama!
30th-Nov-2010 09:37 am
Paldies, vakar vakarā zvanīja, teica, ka naktī atvedīs uz viesnīcu. Būs tagad jāiet vērtēt agregātstāvoklis
This page was loaded May 12th 2024, 8:12 pm GMT.