extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2017-05-04 08:16:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Ušakovs atkal 100% uzvarēs Rīgā
Viņš varbūt nav izcils līderis, bet paklausoties TVnet patriotu spēles, ir skaidrs, ka viņš vienīgais saprot fišku, ka ir vismaz jāsignalizē par to, ka rūp vēlētāju intereses.

Jautājums ir par zālēm un to pieejamību. Rīgas domes koalīcijas ideja veidot pašvaldības aptiekas ir uzdrošināšanās. Varbūt tā nav saprātīga no biznesa viedokļa, varbūt nav pareizi to risināt pašvaldības līmenī, un tā nekad neīstenosies, jo farmaceitu mafija to nepieļaus. Bet šī ideja vismaz vēsta, ka Ušakovs saprot, kādas problēmas ir cilvēkiem – zāļu cenas un pieejamība –, un ir gatavs riskēt ar nosodījumu un rīkoties, lai kaut ko šīs problēmas labā darītu.

Ideja, ka ir jābūt vienai aptiekai vismaz 3 km attālumā nāk no PVO standartiem, kas nosaka, ka cilvēkiem ir jābūt pieejamai aptiekai 1 stundas gājiena attālumā. Šie standarti ir paredzēti Āfrikai, nevis Rīgai, kur grūti iedomāties kādu ar artrītu slimu pensionāru, kurš sestdienas vakarā uz kruķiem vismaz stundu klibos uz tuvāko aptieku, jo viņam būs beigušās pretsāpju tabletes.

Un tad vēl jautājums par zāļu cenu, kur vienkāršu ibuprofēnu mana māte pērk aptiekā par €5, kamēr es varu nopirkt lielveikalā par 25 pensiem. TVnet bija farmaceitu mafijas nopirktais raksts par to, cik liels ļaunums būtu bezrecepšu zāļu tirgošana lielveikalos ar veselu rindu melīgu argumentu: – ka šīs valstis, kur tas pieejams, domā par to atcelšanu (UK tā nedomā), ka zāles būs pieejamas bērniem (UK bērniem tās nepārdod), ka bez farmaceita skaidrojuma pacienti pārdozēs zāles (kas ilustrēts ar piemēru, ka zāles ir pārdozējuši cilvēki, kas iegādājušies tās aptiekā). Reāli lielveikalos pārdod tikai 2 pretsāpju zāļu iepakojumus, kas ļoti samazina pārdozēšanas risku, un uz paciņas ir lieliem burtiem uzrakstīti brīdinājumi, ko grūti nepamanīt, atšķirībā no lietošanas instrukcijas, kas nodrukāta uz maza papīra gabaliņa ļoti mazā drukā.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]slepkava
2017-05-04 11:13 (saite)
tas, ka viņš uzvarēs Rīgas domē, tas tok ir 100% skaidrs. Vienotība iesūtījusi kaut kādu jaunu čali sapolosīšanai, zzs - mironi, vislatvieši vienkārši ir pridurki vairāk arī reālu pretinieku cik saprotu nav.
galvenais, ka Ušakovam pat nevajag taisīt latviešu partiju virzienā nekādas antikampaņas paši visu paveic :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]heda
2017-05-05 08:10 (saite)
Jā, Kairišs vēl pirms kandidātu izvirzīšanas teica, ka latviskās partijas pašas sakārtos tā, lai Ušakovs vinnētu. Un šoreiz tiešām ļoti izskatās pēc apzinātas sakārtotības, nevis tikai parastā stulbuma.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mansgan
2017-05-04 13:00 (saite)
Nav jāpērk pie mums ibītis pa 5 eirām. Ir arī par kaut kādiem 90 centiem (protams, tas joprojām ir dārgāk par 25 pensiem...)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]muhacakatuha
2017-05-04 13:37 (saite)
Jā, es ar' gribēju to pašu teikt. Pie kam, pārspīlēti zema cena vienkāršam pretsāpju medikamentam mudina uz vēlmi visos iespējamos gadījumos ieraut vien' ripiņ'.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2017-05-04 13:49 (saite)
Kas ir pārspīlēti zema cena? Vai tāda, kas ir 500% lielāka par pašizmaksu?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]extranjero
2017-05-04 13:51 (saite)
Par 93 centiem ir tikai 10 tabletes ar 200 mg, kas ir pretstatā 16 tabletēm 400 mg. Salīdzinošā cena būtu €2.97.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]svesinieks
2017-05-04 13:57 (saite)
Es gan neticu, ka Ušakovs aiz skaidras sirds un rūpesta vēlas pašvaldības aptieku tīklu atvērt un gan jau pats kļūs par krāsainu gabaliņu farmācijas mafijas mozaīkā, riskējot vien ar pašvaldības budžetu. Bet ideja, protams, vēsta tieši, to kas jau ir labāk par pārējo kandidātu piedāvājumu.

Man liekas, ka Rīgas pašvaldība ir kā karoga spēle (tā kas agrāk bija tildes instalācijā) - ušakovs ir katapulta, un visām citām partijām katapultas nav bet 7,8 un 9 ir jāpietaupa parlamentam - pašvaldībā var tikai paspēlēt, jo skaidrs, ka Ušakovs izcels - tas ir gandrīz nenovēršami, visi to saprot, tāpēc kampaņas un centieni ir kaķa saraudāti.

Aptiekas vsp ir kļuvušas par kkādu apjājienu. Bez receptes nopērkamu derīgu medikamentu skaits aprobežojas ar tavegīlu, aspirīnu, paracetamolu un ibīti (labi vēl ka tas ir) un medicīniskas lietas, kas nav medikamenti. Pārējais, pa lielam, ir čūsku eļļa - vitamīni, tējas, sālsūdens aerosolā, šķīstoši pulverīši ar ogu garšu un citi. Kamēr neko nevajag, tikmēr nav ne vainas, bet kad vajag, tad tādas dusmas, ka nevari nopirkt pat medikamentus, par kuru pārdozēšanu un/vai rekreatīvu lietošanu runāt nenākas.


(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2017-05-04 14:29 (saite)
Mani pārsteidza, ka tie, kas kritizēja viņa ideju, vispār nepieminēja cilvēkus, kuriem var būt problēma ar zāļu iegādi un to cenām. Runāja tikai par to, ka pašvaldībām ir tikai jāievāc un jāpārskaita nauda privātiem biznesiem. Brīvais tirgus uber alles. Bet reāli bez regulācijas tas nekur nepastāv. It īpaši jau farmācijā, kur visas zāļu licences, cenas un visu pārējo ļoti stingri regulē.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gnidrologs
2017-05-04 15:47 (saite)
Viņš uzvarēs, jo Rīgā mažoritāte ir krievi un krievi, ja ir tāda iespēja, balso tikai par saviem kremliniem. Iekšpolitika 5ktajai kolonnai neinteresē un asimilētu latkrievu ir ļoti maz.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]slepkava
2017-05-05 19:46 (saite)
Par ko tad viņiem vēl vajadzētu balsot? :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]iokaste
2017-05-04 17:08 (saite)
prezervatīvu vairumtirdzniecības cena ir 5 centi pa 3gab. kastīti. es pērku pašus lētākos maximā par ~1,45/kast.
tā mēc varam iedomāties kādi mēdz būt normāli uzcenojumi un kā tas darbojas.

bet par vēlēšanā - tas pat pārsteidz, cik maz uzmanības tiek pievērsts populismam, jeb paēdušais neēdušo nesaprot.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mansgan
2017-05-04 18:33 (saite)
pirms gadiem, kad mums jau vilka pāri latam, leišos varēja dabūt kaut kādus singapūras par 29 santīmiem.
Nevar saprast, tā gumijas cena, lai vairotos vai sterilizētos :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]zivs
2017-05-05 00:33 (saite)
Khem, virsraksts paskaidro acīmredzamo - Rīgā puse ir krievu, un viņiem ir viena legit partija.

Ar pārējo, gan izskatās, bēdīgi: ja nespēj atšķirt populismu no rūpēm.
Man liftā ir iespēja apskatīties Ušakova "rūpju" plakātiņus. Ļusja un kas tik vēl ne, tagad varot nenormāli ietaupīt uz bezmaksas transporta rēķina. Jā, jo Ļusjas biļeti un Bemhena znota 4-stāvu vasarnīcu apmaksā visa pārējā Ļusjas ģimene. Tas ir par ekonomiju.
Daudz svarīgāk par neesošo ekonomiju, man šķiet, izpratne par Rīgu, kā krieviem draudzīgu pilsētu. Nevajag jau nedraudzīgu, bet ierubīt mikriņos "russkie hiti", un ja mērs pasākumā Rīgā atļaujās uz latviski uzdotu jautājumu atbildēt krieviski..

Par korupcijas spīdekļiem no Gods Kalpot Rīgai, kas nāk komplektā, arī laikam esi piemirsis.

Vai nu vājas spriestspējas, vai ļaunprātība - tāds tu esi.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2017-05-05 08:30 (saite)
Es tikai konstatēju acīmredzamo. Ja tev šķiet, ka latvieši vēl pārāk maz viens otru norok, tad uz priekšu – apsūdzi mani vēl vairāk neesošos grēkos.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zivs
2017-05-05 09:48 (saite)
Tač pofig, tu viens tāpat neko ietekmēt nevari.
Vienkārši uzsit asini, - atgādināji, ka tupu vai ļaunu cilvēku netrūkst, un tāds ņe ribo, ņe mjaso rezultāts valstī ir likumsakarīgs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2017-05-05 09:54 (saite)
Grūti tiem gudrajiem, kuriem jāmocās zem tupo valdības :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zivs
2017-05-05 17:42 (saite)
jep. es tieši par to.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]heda
2017-05-05 08:42 (saite)
Realitātē ušakovieši jau tagad netiek galā ne ar ielu remontu, ne transpotu, ne namu apsaimniekošanu, ne kādu citu pašvaldības atbildības jomu, tāpēc piedāvāties "sakārtot" vēl vienu jomu ir komiski.
Bet par to, ka latviskās partijas pat
nesaprot, kāds populisms daļai vēlētāju vajadzīgs, tev taisnība.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mansgan
2017-05-14 20:49 (saite)
Ko? Tev pietiek laika uztraukties par kaut kādiem ušakoviešiem svešā valstī?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]krishjaanis2
2017-05-19 23:42 (saite)
Ko? Tev patīk runāt netēmas sūdu nevietās? Marš prom no cibas, ork

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?