extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2017-05-04 08:16:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Ušakovs atkal 100% uzvarēs Rīgā
Viņš varbūt nav izcils līderis, bet paklausoties TVnet patriotu spēles, ir skaidrs, ka viņš vienīgais saprot fišku, ka ir vismaz jāsignalizē par to, ka rūp vēlētāju intereses.

Jautājums ir par zālēm un to pieejamību. Rīgas domes koalīcijas ideja veidot pašvaldības aptiekas ir uzdrošināšanās. Varbūt tā nav saprātīga no biznesa viedokļa, varbūt nav pareizi to risināt pašvaldības līmenī, un tā nekad neīstenosies, jo farmaceitu mafija to nepieļaus. Bet šī ideja vismaz vēsta, ka Ušakovs saprot, kādas problēmas ir cilvēkiem – zāļu cenas un pieejamība –, un ir gatavs riskēt ar nosodījumu un rīkoties, lai kaut ko šīs problēmas labā darītu.

Ideja, ka ir jābūt vienai aptiekai vismaz 3 km attālumā nāk no PVO standartiem, kas nosaka, ka cilvēkiem ir jābūt pieejamai aptiekai 1 stundas gājiena attālumā. Šie standarti ir paredzēti Āfrikai, nevis Rīgai, kur grūti iedomāties kādu ar artrītu slimu pensionāru, kurš sestdienas vakarā uz kruķiem vismaz stundu klibos uz tuvāko aptieku, jo viņam būs beigušās pretsāpju tabletes.

Un tad vēl jautājums par zāļu cenu, kur vienkāršu ibuprofēnu mana māte pērk aptiekā par €5, kamēr es varu nopirkt lielveikalā par 25 pensiem. TVnet bija farmaceitu mafijas nopirktais raksts par to, cik liels ļaunums būtu bezrecepšu zāļu tirgošana lielveikalos ar veselu rindu melīgu argumentu: – ka šīs valstis, kur tas pieejams, domā par to atcelšanu (UK tā nedomā), ka zāles būs pieejamas bērniem (UK bērniem tās nepārdod), ka bez farmaceita skaidrojuma pacienti pārdozēs zāles (kas ilustrēts ar piemēru, ka zāles ir pārdozējuši cilvēki, kas iegādājušies tās aptiekā). Reāli lielveikalos pārdod tikai 2 pretsāpju zāļu iepakojumus, kas ļoti samazina pārdozēšanas risku, un uz paciņas ir lieliem burtiem uzrakstīti brīdinājumi, ko grūti nepamanīt, atšķirībā no lietošanas instrukcijas, kas nodrukāta uz maza papīra gabaliņa ļoti mazā drukā.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?