extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2022-02-25 10:37:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Konkrēti es uzskatu, ka rietumu neizlēmība un nespēja pietiekami sodīt Krieviju par uzbrukumu Ukrainai ir tās vājums, kas ļoti smagi atspēlēsies nākotnē.

Piemēri rāda, ka ātra un sāpīga rīcība aptur diktatorus. Kad Ēģipte uzbruka Izraēlai, tā dabūja sāpīgu triecienu. Ēģipte vairs nav uzbrukusi. Kad Irāka uzbruka Kuveitai un dabūja sāpīgu triecienu, tā apturēja visus turpmākos uzbrukumus un pat iznīcināja savus ķīmiskos ieročus (tas, ka rietumi nenoticēja un pēc tam uzbruka Irākai, bija kļūda, bet tik un tā apstiprina šo punktu).

Bet Krievijai neviens neaizrāda, un tas ir slikti. Acīmredzot, wokeatjēdzīgie ir spējīgi karot tikai ar vārdiem. Kad bija kovids, tad vienīgais, ko viņi spēja, bija sēdēt mājās, kas tik un tā nepalīdzēja.

Ja mēs domājam, ka ir jāgaida, kamēr Krievija uzbruks Baltijas valstīm, tad jau būs par vēlu. Es kādreiz domāju, ka Krievija to nekad neuzdrošināsies, bet tagad ir skaidrs, ka tā nebūs. Kamēr Putins ir dzīvs, viņš darīs visādas pārdrošas lietas. Viņš ir gatavs pat okupēt Baltijas valstis cerībā, ka NATO noraustīsies. Viņu nebiedē iznākums, ka varbūt šajā gadījumā Krievija saņems nopietnu sodu. Pat ja tā būs, cilvēki Latvijā ļoti cietīs pat no šāda atvairīta uzbrukuma. Tik mazai valstij arī tie var būt ļoti nozīmīgi upuri.

Nost ar wokeatjēdzīgu domāšanu! Ir jāpieņem izšķiroši lēmumi un jādod krievu armijai sāpīgs trieciens, nekas cits viņus neapturēs. Šeit ir vajadzīga Trampa domāšana, kas daudz nedomā par visām politiskajām smalkjūtībām, bet precīzi un ātri dod triecienu, kur tas ir vajadzīgs. Līdzīgi, kā Tramps apturēja Irānas teroristu Suleimanu. Irāņi ļoti dusmojās, bet pierāvās, jo saprata, ka tas bija pelnīti. Suleimans bija terorists un neko daudz viņu nevarēja aizstāvēt.

Tagad teroristi ir krievu armija nevis kaut kādi tālbraucēju šoferi, kas protestē pret idiotiskiem vakcīnu mandātiem. Ar teroristiem ir jārīkojas, kā ar tādiem, un ja mēs to nedarīsim tagad, tad pēc tam žēli raudāsim. Šoreiz izvēle ir rietumu valdību rokās.

P.S. Diemžēl, man šodien ir jāstrādā, tāpēc apturu turpmāku komentēšanu.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]zazis
2022-02-25 13:26 (saite)
Ēģipte un Irāka ir kodolvalstis?
ko tavuprāt ES NATO ASV vajadzētu darīt? kā sodīt?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2022-02-25 14:21 (saite)
Pēc tevis sanāk, ka mums vajag turpināt atļaut Krievijai mest bumbas uz civiliedzīvotājiem.

Pārējām valstīm tagad vajag palīdzēt Ukrainai darīt tieši to pašu, ko Ukraina grib darīt. Tas ir, iznīcināt visus iebrucējus, kas šķērso tās robežu.

Zelenskis jau lūdza, lai ANO nosaka no lidojuma brīvo zonu virs Ukrainas. Visas ielidojušās Krievijas lidmašīnas ir jānotriec. Bet arī iebraukušie tanki ir jāiznīcina.

Ukraina ir vāja, un viena to nespēj. Tāpēc citiem ir jānāk palīgā, jo šoreiz ir ļoti skaidrs, kuri ir labi un kuri ir sliktie šajā karā. Varbūt woke to nesaprot, jo viņiem viss ir relatīvs. Bet Ukraina nevienam šoreiz neuzbruka, neko neapdraudēja un netraucēja.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zazis
2022-02-25 14:51 (saite)
mierīgāk mierīgāk.
pēc manis nekas nesanāk, es tev jautājumu uzdevu un norādīju, ka nav korekti salīdzināt tevis pieminētos militāros konfliktus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2022-02-25 14:58 (saite)
Kad cilvēki sāk uzdot stulbus jautājumus vai piekasīties, ka piemēri nav korekti, tas parasti ir, kad viņi nepiekrīt pašai idejai, bet ir pārāk gļēvi, lai to tieši pateiktu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zazis
2022-02-25 15:02 (saite)
oho. jautājums bija stulbs? un krievija nav kodolvalsts atšķirībā no irākas un ēģiptes?
ok. sapratu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2022-02-25 15:06 (saite)
Tas bija īpaši stulbs, jo liek domāt, ka tagad Krievija var netraucēti darīt visu ko grib, jo ir kodolvalsts. Nu, ok, tikai ne attiecībā uz NATO valstīs. Bet visur citur viņi var slepkavot, laupīt, izvarot, vienkārši nodarboties ar genocīdu, bet tas nekas, jo viņiem ir kodolieroči.

Kāpēc tad gan mēs jau uzreiz nenovelkam kartē, ka Krievijas robežas ir tur, kur beidzas NATO valsts robežas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zazis
2022-02-25 15:13 (saite)
jā, tu esi apbrīnojams, es tev norādīju mazu sīkumu un uzdevu jautājumu uz kuru tu kā ierasts neatbildi. un vēl sāc mani par stulbu apsaukāt. izcila diskutēšanas kultūra.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2022-02-25 15:47 (saite)
Es tev skaidri atbildēju, ko citām valstīm vajadzētu darīt.

Savukārt jautājums “Ēģipte un Irāka ir kodolvalstis?” ir apzināti izaicinošs un trollējošs. Un pēc tam, kad es tev uz to norādu, tu tēlo aizvainotu.

Zini, mani neinteresē tava kasīšanās, kas acīmredzot tev šobrīd šķiet svarīgāka. Es esmu tiešām norūpējies par saviem ukraiņu draugiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]formica
2022-02-25 14:57 (saite)
Ukrainu pameta zem busa - kad US militaaristiem/NATO savajadzeejaas paaris navy baazes Melnajaa juuraa; Zelenskis noticeeja vinju soliijumiem, ka tie vinju aizstaavees, kad Putins taadeelj saaks aardiities, savukaart tagad kuudiitaaji izliekas nedzirdam spraagstoshaas rakjetes, jo tiem bail no Krievijas.

https://www.stripes.com/theaters/europe/ukraine-plans-black-sea-bases-as-us-steps-up-presence-in-region-1.661679
https://www.politico.eu/article/naval-base-drew-putins-wrath-then-russian-fire/

https://www.snopes.com/tachyon/2018/07/defense_ministers_meme.jpg

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]chrono
2022-02-25 16:25 (saite)
Pavisam vienkārši, nosūtīt katru krievu kareivi kas pārkāpj Ukrainas robežu atpakaļ zārkā. Ko NATO ar savu armiju un tehnoloģijām varētu diezgan vienkārši paveikt. Sākt mētāties ar atombumbām jo nesanāca iebrukums būtu tikpat letāli pašai Krievijai, kā citiem. Nekas jau nemainīsies, ja Krievija iebruks NATO valstīs, tas pats atombumbu arguments.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]extranjero
2022-02-25 14:43 (saite)
Man piemirsies, kāds bija pareizais latviskojums vārdam woke? Varbūt kāds var atgādināt? Negribas jau lietot kroplus svešvārdus bez vajadzības.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ctulhu
2022-02-25 17:24 (saite)
neopuritāņi

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2022-02-25 19:12 (saite)
Galvā griežas atprātotie vai atprātotāji, bet tas laikam nav pareizi un vienkārši no Harija Potera tā iesēdies galvā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]chrono
2022-02-25 16:33 (saite)
Eiropas vājums jau mums ir atspēlējies, jo mūsu vājums noveda līdz tam, ka iebruka Ukrainā. Ja mēs būtu spējuši pateikt jau laicīgi, ka Krievija Ukrainā ienāks tikai zārkos un nolikuši armiju tur, tad iebrukums nebūtu noticis. Bija mēnešiem priekšpēle un viss ko pasaule pateica bija verbāla pirksta pakratīšana un gandrīz vai žēlabaina lūgšanās, lai Putins to nedarītu.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2022-02-25 16:35 (saite)
Arī tas gadījums, kad Vācija pat tieši aizliedza pārdot vai atdot ukraiņiem vecos ieročus, bija skaidrs signāls, ka rietumi akceptē šo karu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]formica
2022-02-25 16:51 (saite)
Gopnjiku uznaaciens gan jau ka bija laikus ieplaanots un saskanjots, lai labticiigaa publika kaadu briidi fokuseejas uz jaunu Spiidosho Objektu, kameer tiek sagatavota naakamaa mizansceena.

https://gettr.com/post/pws5jf7921

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]formica
2022-02-25 16:44 (saite)
Jaa, Vovam dikti bail no Eiropas pirksta kratiitaajaam...

https://www.snopes.com/tachyon/2018/07/defense_ministers_meme.jpg

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]dzeltens
2022-02-25 17:49 (saite)
Pirms pēkšķēt par woke woke woke, varbūt atceries, kā pats vēl nesen neparko neticēji, ka karš būs. Es dažreiz netīšām neaizveru tabus telefonā un gluži nejauši ieraudzīju kārtējo nemaldīgo prognozi http://klab.lv/users/extranjero/236295.html?thread=1842439#t1842439
Mapata prognoze, kā Latvija vai Ukraina plāno iebrukt Krievijā arī ir vareni piepildījusies!

Domāju, ka Eiropa vienkārši vēl nav atguvusies no šoka un reakcija būs. Nav vēl pagājušas 2 dienas kopš kara sākuma. Kara, kura iespējamībai neviens līdz galam tomēr neticēja. Vienkārši twitter laikmetā tās dienas šķiet kā mūžība.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2022-02-25 17:57 (saite)
Jā, es toreiz nedomāju, bet es arī norādīju, ka nepārdot ieročus ukraiņiem bija liela kļūda.

Nekur tur nebija teikts, ka tā ir prognoze. Vienkārši vēlēšanās, lai tā nebūtu. Nejauc šīs lietas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dzeltens
2022-02-25 18:07 (saite)
Un kā tieši woke ir vainīgi pie tā, ka Vācija nepārdeva ieročus?
Tava apsēstība ar woke nudien ir komiska.
Labāk apsauc lohus, kas tavā žurnālī brīvi komentē, ka karš Ukrainā ir tikai, lai novērstu uzmanību no kārtējām WHO zvērībām. Nelinkošu, gan jau pats atradīsi. Lūk, tā ir īsta tukšpaurība, ko tu pierakstī woke!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2022-02-25 18:11 (saite)
Vācieši negribēja pārdot ieročus tāpēc, ka atbalstīja Krieviju – jo Krievija bija jāatbalsta gāzes dēļ, kura ir nepieciešama, jo aizvēra AES. Bet laikam jau šī cēloņsakarības ķēdīte dažiem ir pārāk sarežģīta.

Es neatbildu par citu komentāriem. Tas ir tipisks woke izgājiens – pie tevis ir iekomentējis kāds nevēlams cilvēks vai tu esi runājis ar kādu, kam ir nevēlami uzskati, tāpēc mēs arī tevi kancelēsim.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dzeltens
2022-02-25 18:18 (saite)
Kurā vietā kāds tevi taisās kancelēt, mazais nabadziņ?

Tikai pieklājīgi norādu, ka formicas murgi + mapata ārpolitikas prognozes tavu žurnālu mazliet padara par lohu tribīni.

Ja par tēmu, tad, protams, ka Eiropai situācija nav vienkārša tieši enerģētiskās atkarības no Krievijas dēļ. Tieši tāpēc arī nevar savākties. Bet gan jau savāksies.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2022-02-25 18:26 (saite)
Tieši par to jau es arī runāju, ka woke ārkārtīgi nepatīk, ka kāda komentāros brīvi, kaut arī pieklājīgi izsaka dažādus viedokļus. Pēc idejas tam, kas ir komentāros, vispār nebūtu jābūt nekādai ietekmei, jo ikvienam saprātīgi domājošam būtu jābūt skaidram, ka komentāri tiek izteikti mazāk nopietni nekā galvenais ieraksts. Tur var būt apspēlētas visdažādākās idejas, kuras pat paši izteicēji varbūt neuztver nopietni.

Bet tavs mēģinājums to pēkšņi aprakstīt kā “Lohu tribīni”, kas man nedara godu, nav nemaz tik nevainīgs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ctulhu
2022-02-25 18:57 (saite)
Nu vot paskatīsimies kā būs ar to savākšanos. Ja apturēs (strauji) atomelektrostaciju slēgšanu tad jā. Tas uz Vāciju gk attiecas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dzeltens
2022-02-25 19:01 (saite)
Mani woke paziņas jau plāno piketu pie Vācijas vēstniecības.
Citi woke paziņas šobrīd dzied "Lauztās priedes" pie Krievijas vēstniecības.
formica, gnidris, mapats un citi "normālie cilvēki" tikmēr pirž dīvānā, ka karš ukrainā ir žīdu sazvērestība.

Ai, man vienkārši ir dusmas!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2022-02-25 19:03 (saite)
> Citi woke paziņas šobrīd dzied "Lauztās priedes" pie Krievijas vēstniecības.

Thoughts & prayers

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ctulhu
2022-02-25 19:03 (saite)
Pikets pie Vācijas vēstniecības par kādu tēmu?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dzeltens
2022-02-25 19:12 (saite)
Gan jau par šo https://www.businessinsider.com/tusk-slams-germany-hungary-italy-over-weak-russia-sanctions-2022-2

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2022-02-25 19:14 (saite)
Nu jā un tam pamatā ir šrēdera un iespējams berluskoni un orbāna ciešās saites ar pu, biznesa utt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dzeltens
2022-02-25 19:19 (saite)
Orbāns un Berluskoni ir pamatīgi woke, vai ne, nevis konservatīvi naudaskāri perdeļi.
Bet pie visa tik un tā vainīgi woke, according to extranjero.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2022-02-25 19:22 (saite)
Pie visa nē bet teiksim pie tās pašas AES slēgšanas Vācijā ir vainīgi eko aktīvisti. Paši vai krievijas uzpirkti - nav skaidrs, iespējami abi varianti.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dzeltens
2022-02-25 19:36 (saite)
Un kādas atomstacijas zaļie ir aizslēguši Ungārijā un Itālijā? Vai tie nav nopirkti bet no tīras sirds ir pret "gejropu" un ukraiņu nacistiem?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2022-02-25 19:39 (saite)
Visādi ultrakonservatīvie ``pret gejropu`` esošie tikumisma aktīvisti tāpat ir noderīgi idioti, šādu dēļ polijā ir idiotiski abortu likumi, ungārijā tagad ir problēmas ar NATO koordināciju, kas pašreiz ir kritiski svarīgi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dzeltens
2022-02-25 20:09 (saite)
Vācija un Itālija nupat paziņoja, ka atbalstīs Krievijas atslēgšanu no SWIFT.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2022-02-25 20:16 (saite)
O, šitas ir solis uz priekšu.

Tagad vajadzētu vēl no domēna serveriem atslēgt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)

ne nu sleegs, ne kaa
[info]formica
2022-02-25 20:36 (saite)
https://alexberenson.substack.com/p/it-is-impossible-to-be-too-cynical/comments

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gnidrologs
2022-02-25 20:28 (saite)
Pa lielam tas ir elementārs pragmatisms. Ko tāda Ungārija iegūst pārtraucot tirdzniecību ar Krieviju? Neko, tikai zaudējumus. Ko tā iegūtu sadarbojoties ar Rietumu woke valstīm un sintitūcijām kā EU, kas viņus jau pasludinājušas par nacistiem un pretekļiem un pašiem cenšas uzlikt sankcijas dēļ tā, ka viņi neievieš savā valstī woke klaunādi. Pasaki kaut vienu pamatu kāpēc ungāriem būtu izdevīgi sadarboties ar šīm valstīm, pie tam zaudējot ekonomiski? Tas neko nemaina Putina un vatņiku sakarā, bet no elementāras loģikas viedokļa pārmest šādām valstīm nesadarbošanos ar saviem ienaidniekiem Eiropā ir absurdi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dzeltens
2022-02-25 20:34 (saite)
Aha, tikai tad, kad to dara Vācija, tie ir sliktie woke zaļie, bet konservatīvie perdeļi drīkst būt pragmatiski. Dubultmorāle much?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2022-02-25 20:54 (saite)
Šis ir par to, ka Ukrainas karš ir problēma un ko tagad darīt. Bet tu te nāc, lai teiktu, kādi tie citi ir liekuļi, jo atbalstīja, piemēram, antivax un vēl kaut ko citu, nesaistītu...

Es laikam pareizi saprotu tavu ideju - ja kādam ir viedoklis, kurā tu nepiekrīti, tad pilnīgi viss viņa teiktais ir sūds, vai ne?

Tad laikam šī būs diezgan precīza woke definīcija.

Ir daudzi, kuriem nepiekrītu, esmu pat nopietni kasījies ar viņiem. Bet ja viņi pasaka labu ideju, tad es to atzīstu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dzeltens
2022-02-25 21:06 (saite)
Gnidrologs man visā nopietnībā stāsta, ka Eiropa ir Ungārijas ienaidnieki, bet Krievija - draugi. Tāpēc, jā - viņa teiktais IR sūds. Interneta miskastē sagramstīts sūds. Līdz ar visām antivakšu idejām, kuras tajā miskastē mērķtiecīgi ir sastādījuši usual suspects.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2022-02-25 21:29 (saite)
Tas, Krievija ir tagad uzbrukusi Ukrainai, neattaisno Eiropas woke politikas feilus.

Krievijā ir ļoti daudz labu un gudru cilvēku. Mums nav jākļūst par rasistiem tikai tāpēc, ka viņu līderis ir diktators.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dzeltens
2022-02-25 21:57 (saite)
Atkal tu ar savu woke woke woke, es atklanos, nav interesanti.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2022-02-25 23:27 (saite)
Kādā vārdā tad lai šo politiku sauc? Tā arī neesmu saņēmis atbildi. (https://freddiedeboer.substack.com/p/please-just-fucking-tell-me-what?utm_source=url)

Woke galvenā problēma ir aizliegt debati par viņiem netīkamām tēmām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gnidrologs
2022-02-26 00:04 (saite)
"Gnidrologs man visā nopietnībā stāsta, ka Eiropa ir Ungārijas ienaidnieki"

Eiropas woke valstis pašas sevi nostādīja ienaidnieka pozīcijā pret Ungāriju un Poliju? Kāpēc? Jo viņi negribēja importēt miljoniem vardarbīgu nēģeru un neatļāva savā valstī seksuālu perversiju propagandu bērniem. Viņus par to pasludināja par nacistiem un aicināja uzlikt sankcijas. Presē parādījās dučiem nomelnojošu rakstu. Nav brīnums, ka Ungārija nesteidzas lēkāt līdzi EU stabulētājiem pie katras iespējas. Paši to panāca ar savu woke idiotismu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dzeltens
2022-02-26 13:49 (saite)
Turpini ticēt pasakām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]extranjero
2022-02-25 19:21 (saite)
Es jau uzrakstīju, ka nedomāju, ka sankcijas šoreiz ir būtiskas. Jā, tās var un vajag uzlikt, un gan jau ka uzliks, bet Krievijas politiku tas ietekmēs ļoti maz, bet vairāk cietīs vienkāršie iedzīvotāji, arī Latvijā, jo esam daudz atkarīgi no tirdzniecības ar Krieviju (ne tik daudz kā agrāk, bet tomēr).

Šoreiz ir jāsniedz militāra palīdzība Ukrainai. Lai sūta, kā ANO spēkus, ja baidās no kodolkara. Protams, ANO nekad tam nepiekritīs, jo Krievija uzliks veto visiem šādiem lēmumiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2022-02-25 19:23 (saite)
Pastāv iespēja ka krieviju izmetīs no piecnieka un tad šamiem vairs nebūs veto diesību ANO DP

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]formica
2022-02-25 20:29 (saite)
Krieviju izmest nevar ne no UNSC, ne no SWIFT

Diemzheel

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ctulhu
2022-02-25 20:30 (saite)
Kāpēc?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]formica
2022-02-25 20:33 (saite)
-Vova tagad vienaa tiimaa ar Xi
-Ja Rietumi nocirps Vovam SWIFT, vinjsh saaks tirgot crypto un nokaus petrodolaaru

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]extranjero
2022-02-25 19:10 (saite)
Neredzu jēgu cepties par tiem, kas neuzskata šo karu par smagu traģēdiju. Man šķiet, ka tā arī ir tipiska woke pieeja, tagad skatīties, ko katrs par šo domā.

Man ir dažādi draugi – gan Krievijā, gan Ukrainā – un es nekad netaisos tagad interesēties, ko katrs no viņiem par to domā. Es pat pieļauju, ka daži Krievijā pat varētu to atbalstīt. Tas nav mans mērķis viņus kaut kā aprunāt vai nosodīt. Katram ir sava situācija, kāpēc viņiem var būs atšķirīgs viedoklis. Un ne jau viņi ir šie karotāji.

Es atbalstu Mazeltov, kura ir noziedojusi Ukrainas armijai, lai gan citādi viņa pati ir nobanota manā blogā par ņirgāšanos. Tas, ka kāds ir sodīts ar banu par sliktu uzvedību, nenozīmē, ka es citādi nevarētu atbalstīt šo cilvēku, vai arī otrādi. Cilvēki ir sarežģīti, un nav kancelējami tikai par vienu atšķirīgu viedokli, kā to dara woke.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]mindbound
2022-02-25 19:20 (saite)
Pilnīgi piekrītu pēdējiem diviem teikumiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]dzeltens
2022-02-25 19:20 (saite)
Protams, traģēdija ir tikai, kad policija iztrenkā fūru šoferus kanādā. Par to gan visiem ir jābūt Aktīvai Nostājai, liekuli!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2022-02-25 19:23 (saite)
Es uzskatu Ukrainas karu par traģēdiju. Kāpēc tu raksti šādu huiņu?

Vai tu tagad mani apvaino tajā, ka es nepietiekami vēršos un nenosodu tos, kas nav aktīvi apliecinājuši, ka viņi ir pret šo karu?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dzeltens
2022-02-25 19:30 (saite)
"Man ir dažādi draugi – gan Krievijā, gan Ukrainā – un es nekad netaisos tagad interesēties, ko katrs no viņiem par to domā. Es pat pieļauju, ka daži Krievijā pat varētu to atbalstīt. Tas nav mans mērķis viņus kaut kā aprunāt vai nosodīt. Katram ir sava situācija, kāpēc viņiem var būs atšķirīgs viedoklis. Un ne jau viņi ir šie karotāji."

Protams, lohiem ir tiesības uz viedokli, tikai wokēm nav.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2022-02-25 19:45 (saite)
Problēma ar woke ir tieši par to, ka viņi centīgi apkaro sev netīkamos viedokļus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dzeltens
2022-02-25 20:14 (saite)
Problēma ir tieši pretēja. Eiropieši ilgi ir bijuši pārāk toleranti pret lohiem, kas savairojušies vienkārši nenormālos apmēros. Tepat mūsu mājās - visi 9.maija svinētāji un Šlesera Baltijas ceļā stāvētāji, kurus pat nedrīkst saukt par antivakseriem, lai kādu neaizvainotu, lol.
Cik visi tie gobzemi un citi švauksti būtu laimīgi, ja uz viņu "protestiem" pavilktos arī inteliģence kā šobrīd pie Krievijas vēstniecības.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2022-02-25 20:29 (saite)
Tā saukšana un apvainošana ir bezjēdzīga,turklāt pretēja zinātnei, jo tas, kurš ir pret mandātiem, nav antivax. Ar šo tu parādi savu totalitāro dabu. Man nav iebildumu, ja kādam ir citādi viedokļi par vakcināciju, bet piespiesti vakcinēt ir tipiska woke pieeja, kas turklāt pilnīgi izgāzās, jo nespēja nodrošināt senioru vakcināciju.

Un kad vēl protestētājiem bloķēja kontus, tā jau bija tirānija. Nezinu, kā to var attaisnot.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dzeltens
2022-02-25 21:15 (saite)
Neviens nelika vakcināciju epidēmijas laikā politizēt, piemēram, LV apstākļos diezgan acīmredzamās interesēs, kas tagad kārtējo reizi izlien un nāk gaismā. LV antivakši ir 100% kremļa finansēti sūkātāji un šobrīd to krāšņi parāda. Viņu vienīgais mērķis ir sēt neuzticību LV valdībai, nekas cits! Un es nefanoju par LV valdību, bet šis ir tas gadījums, kad alternatīva ir daudzreiz sliktāka.

Jau teicu iepriekš, ka neizteikšos par to, kas notika Kanādā, jo man par to nav nekādas inside informācijas, un tev arī nav. Mēs reāli nezinam, kas bija tie cilvēki, kas tur protestēja, īsti cīnītāji, lokālie gobzemji vai noderīgie idioti. Vienkārši nezinam. Zinam tikai to, ko raksta ziņās. Pie tā arī paliekam.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2022-02-25 21:25 (saite)
Alternatīva ir dzīvot bez vakcīnu mandātiem, un tā ir daudz labāka nekā ar tiem.

Tas, ka tu jauc antivax ar pretestību vakcīnu mandātiem, ir tavas ignorance un stūrgalvība. Varbūt pat ļaunprātība, jo gribi paņemt reālu antivax un projicēt to uz visiem, kas ir pret vakcīnu mandātiem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dzeltens
2022-02-25 21:38 (saite)
Es pati parakstījos manabalss pret vakcīnu mandātiem (uzņēmēju iniciēto) tā ka nevajag te projicēt uz mani savus pieņemumus par to, ko domā "liberāļi".
Es runāju par visiem tiem, kas uztur naratīvu, ka vakcīnu mandāti ir demokrātijas gals, totalitārisms un genocīc. Jo tās nu gan ir muļķības. Lai tā uzskatītu, tev būtu jāatzīst, ka vakcīnas ir sliktas un kaitīgas, bet tas būtu no tevis diezgan psihopātiski, ņemot vērā, ka pats esi vakcinējis. Again - es to totāli neuzskatu par neko sliktu, mana māsa arī ir vakcinējusi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2022-02-25 22:10 (saite)
Šis naratīvs ir pilnīgi pareizs. Tam nav sakara ar to, vai vakcīnas ir labas vai sliktas, bet cilvēka ķermeņa autonomiju.

Man bija gadījums, kad ļoti sāpēja galva, bet es principiāli negribēju lietot zāles. Tad man kāds slepus ielika sulas glāzē aspirīna tableti un es to izdzēru. Kad es mācījos farmāciju, es uzzināju, ka šī persona bija veikusi uzbrukumu. UK likumi ir tik bargi, ka pat vienas tabletes iebarošanu pret cilvēka gribu vai bez viņa ziņas uzskata par nopietnu kriminālpārkāpumu - nav svarīgi, vai tā ir pretsāpju tablete vai date rape drug.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dzeltens
2022-02-25 22:25 (saite)
Jā, es arī tā kādu laiku domāju.
Bet nevar noliegt, ka laikā, kad tika izsludināta obligātā vakcinācija, dezinformācijas kampaņas soctīklos jau plosījās uz urrā. (Tūliņ atnāks gnidris ar savu rupjo korišu un piesiesies pie vārda dezinformācija). Visdrīzāk mēs nedabūtu arī tādu vakcinācijas aptveri, kādu dabūjām, ja ļautu cilvēkiem "nebūt aitām un domāt pašiem". Jo pietiekami daudziem nav nekādas spējas kritiski izvērtēt avotus, kurus viņi internetā patērē. Galvenais lai nav "lūgenprese".
Muļķīgi, protams, ka tās vakcīnas neizrādījās pietiekami efektīvas. Bet tas nekādi nepierāda, ka visādiem gaismas tīmekļiem bija taisnība attiecībā uz Davosas forumiem utt. Tas viss bija parasta tufta, lai sašķeltu sabiedrības, destabilizētu politisko situāciju utt. Ukrainas krīze to sāk izgaismot.
Gan jau cilvēki sapratīs, ka ir appisti. Pie tam tik stulbā veidā - ļaujot sev noticēt, ka vienīgie zina patiesību.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2022-02-25 22:43 (saite)
Tas jau ir pierādīts, ka informēšana ir efektīvāka par mandātiem. Tu runā par 'gaismas tīmekļiem', bet tu pati dzīvo līdzīgā ignorancē par noteiktām lietām. Neviens nav pilnīgs un slikta informācija ir jālabo nevis jābloķē protestētājiem bankas konti par pamatotu uzstādījumu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dzeltens
2022-02-25 22:56 (saite)
Domāju, ka Latvijā nebūtu nostrādājusi nekāda informēšana pie tik masīvas petvakcīnu kampaņas, kādu piedzīvojām, kas nāca pa daļai no soctīkliem, pa daļai - krievu televīzijas, sevišķi Latgalē.
Interesanti, protams, ka krievu kanālus pēc iebrukuma Ukrainā atslēdza vienā dienā un izmeta no tet paketes arī. Ko nevarēja izdarīt gadiem, jo "pragmatiski apsvērumi". Īsts uzbrukums vārda brīvībai - iesaku tev ideju nākamajam ierakstam ;) Cilvēkiem jābūt tiesībām skatīties propagandu!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2022-02-25 23:25 (saite)
Tieši to pašu saka visās valstīs, bet nav nekāda pamata domāt, ka ar aktīvu informēšanu situācija nebūtu bijusi labāka.

Jā, UK ļoti daudzi pensionāri skatās RT. Kāpēc gan lai to aizliegtu? Internetā tāpat var visu redzēt. Tāpat kā ar vakcīnām, problēma ir esošās valdības nespējā vai negribēšanā dot skaidru un interesantu informāciju, nevis tas, ka ir citu valstu propaganda.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dzeltens
2022-02-26 13:58 (saite)
Izlasi šo https://satori.lv/article/es-nezinaju-ka-vins-ir-tads-mulkis

Tur diezgan labi parādīts, cik ļoti iespējams informēt iedzīvotāju grupas, kas noticējuši ideoloģiskām vai politiskām autoritātēm.

Piemēram, lielisks piemērs šim Latvijā bija Daugavpils slimnīcas ārsti, kas pilnīgi noteikti vakaros skatījās Krievijas TV. Un viņiem medicīniskā izglītība un informētība it nekā nepalīdzēja izlemt par labu vakcinācijai, ja krievu propagandas TV saka, ka Rietumu vakcīnas ir sliktas un jāgaida Sputņiks.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2022-02-26 14:37 (saite)
Šis Satori raksts laikam ir kā ar antivax propagandu, kur cilvēki paņemt sev vēlamos faktus no konteksta.

Konkrēti par to pētījumu, kurā viņš piemin, ka nepārliecināja cilvēkus, kas bija negatīvi noskaņoti pret vakcīnām. Bet izlaiž faktu, ka šī informācija ievērojami pārliecināja šaubīgos.

Nav brīnums, ka viņš publicējas Satori nevis teiksim BMJ vai kur citur. Jo raksts jau sākotnēji ir politiski motivēts.

UK atcēla vakcīnu mandātus pat veselības darbiniekiem. Jā, ir apmēram 3%, kas nebija vakcinējušies. Ikvienam saprotams, ka globāli tam nav nekādas lielas nozīmes. Droši vien arī Latvijā ir tieši tas pats par Daugavpils ārstiem. Individuāli tas ir skandāls, bet kopumā tas ir nenozīmīgi. Bet vakcīnu mandātu uzspiedējiem patīk izraut šos individuālos piemērus no kopējā konteksta. Savukārt pārējie emocionāli pavelkas – davai, laiks smagi sodīt visu šos stulbos antivax!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dzeltens
2022-02-26 14:50 (saite)
Man liekas, tu nesaprati, par ko vispār ir raksts.
Kāpēc lai Neiders publicētos BMJ???

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2022-02-26 14:55 (saite)
Ivars Neiders ir Rīgas Stradiņa universitātes docents, lasa lekcijas par bioētikas un pētniecības ētikas problēmām.

Ja viņam ir kādas gudras idejas, tad BMJ un līdzīgi žurnāli ir vieta, kur es sagaidītu tās lasīt.

Ne jau satori, kas būtībā ir tikai naudas atmazgāšanas projekts (paldies, Mazeltov par informēšanu).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]extranjero
2022-02-26 00:37 (saite)
>> Visdrīzāk mēs nedabūtu arī tādu vakcinācijas aptveri, kādu dabūjām, ja ļautu cilvēkiem "nebūt aitām un domāt pašiem".

Es vēlreiz atbildēšu uz šo, jo tas izrāda tik dziļu ignoranci (kurai diemžēl tic lielākā daļa), ka šo dezinformāciju nevar atstāt neatbildētu.

Pirmkārt, lielāka vakcinācijas aptvere bija bezjēdzīga, kad netika pietiekami vakcinēti seniori. Viens vakcinēts seniors ir 1000 vakcinētu jauniešu vērts. Tas, ka tu to ignorē, nekādi nepadara to par neesošu. Zinātne šajā jautājumi ir tik vienkārša un skaidra, ka tai nevar vienkārši pārlekt pāri un aizmirst jau nākošajā teikumā.

Otrkārt, nav nekādu pierādījumu, ka vakcīnu mandāti uzlaboja vakcinācijas aptveri. Atsaukšanās uz “Latvijas apstākļiem” ir tukša skaņa, ja tam nav pierādījumi. Šajā pandēmijā ir tik daudzas lietas, kas ir izrādījušās pilnīgi aplamas un pretēji sākumā uzskatītajam – roku dezinfekcija, mājsēžu efektivitāte, ieguvums infekcijas izplatībā no skolu slēgšanas. Vēlāk pētījumi ir apliecinājuši, cik šīs lietas ir bijušas neefektīvas. Tāpēc arī šis jautājums nav uzticams, kamēr par to nav skaidri pierādījumi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dzeltens
2022-02-26 14:06 (saite)
Pirmkārt - ka bija bezjēdzīga, ir tikai spekulācija. Ņemot vērā, cik daudz rudenī slimnīcās nonāca arī 40-50 gadnieki, pilnīgi noteikti varēja būt vēl sliktāk. Bet tā ir spekulācija, tieši tāpat kā tavs "vakcinācijas aptvere neko nedeva". Es domāju, ka deva, tu domā, ka nedeva.
Otrkārt. Kādus pierādījumus tu gribi? Ļoti daudzi aizgāja vakcinēties tikai tāpēc, ka tas kļuva obligāti. Pati sastapu tādus vakcinējoties. Vidējais latvietis pakaļu nekustinās, kamēr nebūs obligāti jākustina, nemaz nerunājot par vidējo Latvijas krievu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2022-02-26 14:24 (saite)
Jā, paskaties, cik daudz ir nāves gadījumu katrā vecuma grupā. Būs ļoti interesanta statistika.

Man šķiet, ka tu ienīsti latviešus kā tautu. Es esmu strādājis kā farmaceits gan UK, gan Latvijā un neesmu novērojis lielu atšķirību cilvēku attieksmē pret šīm lietām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]extranjero
2022-02-26 12:51 (saite)
Vēlreiz izgāju cauri, ko tu raksti, lai dotu iespēju tev atspēkot, ja kaut kas nav pareizi.

Tu mani vaino par to, ka es dodu vārda brīvību visiem, arī tiem, kurus tu uzskati par lohiem.

Es aizstāvos ar to, ka tikai atjēdzīgie (woke) bloķē nevēlamus viedokļus.

Tu double down, ka esam pārāk toleranti pret citu viedokļiem.

Man šķiet, ka tu principā piekrīti – cilvēku viedokļu paušana ir jāierobežo, un mana kļūda ir tā, ka es to nedaru.

Kā tas mani padara par liekuli? Es izdzēšu vai banoju tikai gadījumos, kad komentāri ir ļoti aizvainojoši, rupji, nekonstruktīvi utt. Tas nav īpaši par pašu viedokli, bet to, kā tas ir pateikts.

Es tevi tagad palūgšu atvainoties par to, ka nosauci mani par liekuli.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dzeltens
2022-02-26 14:18 (saite)
Jā, pēc būtības pareizi saprati. Ir viedokļi, kuru paušana būtu jāierobežo. Piemēram, atbalsts Krievijas iebrukumam Ukrainā. Ir ļoti daudz gadījumu, kad vārda brīvība reāli nonāk pretrunā ar svarīgākām vērtībām. Robežu savā blogā vari, protams, novilkt pēc saviem ieskatiem.

Manu tu izbanoji vispār bez neviena no augstākminētajiem iemesliem. Nepateicu vispār neko rupju vai nekonstruktīvu, nenosaucu arī tevi nekādā sliktā vārdā toreiz.

Atvainojos, ka nosaucu tevi par liekuli. Iespējams, tā nav liekulība, bet kaut kas cits.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2022-02-26 14:31 (saite)
Es tevi izbanoju par citu atkārtotu saukšanu par antivax. Tas ir rupji un aizvainojoši. Lūdzu, nesagrozi patiesību.

Es uzskatu, ka tava vēlme cenzēt cilvēkus par nevēlamu viedokli, piemēram, atbalstu Krievijas iebrukumam, ir totalitāra. Protams, ir robeža, bet tā jau agrāk bija – piemēram, par nelikumīgām lietām, aicinājumu uz vardarbību, pedofilija utt. Bet aizliedzot, piemēram, Latvijā cilvēkiem teikt, ka viņi atbalsta Krievijas iebrukumu, pirmkārt, nekādi nepalīdz Ukrainai. Otrkārt, ar to var tik nobloķēta pamatota kritika, teiksim, Ukrainā ir tāds Azovas bataljons. Ja katrs, kas to kritizē, tiek automātiski uzskatīts par Putina atbalstītāju, tad tas tikai ilgtermiņā kaitē.

Demokrātija paredz arī nepatīkama viedokļa paušanu.

Es domāju, ka manu attieksmi var saukt neatjēdzīgu (ne-woke). Savukārt tavs viedoklis ir atjēdzīgs. Bet tu, protams, gribētu aizliegt arī šo terminu lietošanu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]formica
2022-02-25 19:07 (saite)
Vaacijas vee/aajpraatinji cer uz Vovu un par sho teemu ir konfliktaa ar Fr...

"The controversy swirling around nuclear energy, in particular, pits France against Germany and Austria. France already sources more than 70 percent of its electricity from nuclear plants (making it more reliant on nuclear energy than any other country in the world), and it plans to build even more nuclear reactors to hit its climate targets. Germany, on the other hand, plans to shut down all of its nuclear plants by the end of the year. Austria, which has also opposed an expansion of nuclear energy, threatened to take legal action against the new rules.

The new rules will go into effect in 2023 unless enough member states or Members of the European Parliament vote to block them. So far, about 250 MEPs have committed to blocking the rules, Reuters reports. At least 353 votes are needed to stop the measures from moving forward."

https://wingsenvironmental.com/in-controversial-move-eu-says-nuclear-power-and-gas-can-be-green-investments/

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?