extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2022-02-25 10:37:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Konkrēti es uzskatu, ka rietumu neizlēmība un nespēja pietiekami sodīt Krieviju par uzbrukumu Ukrainai ir tās vājums, kas ļoti smagi atspēlēsies nākotnē.

Piemēri rāda, ka ātra un sāpīga rīcība aptur diktatorus. Kad Ēģipte uzbruka Izraēlai, tā dabūja sāpīgu triecienu. Ēģipte vairs nav uzbrukusi. Kad Irāka uzbruka Kuveitai un dabūja sāpīgu triecienu, tā apturēja visus turpmākos uzbrukumus un pat iznīcināja savus ķīmiskos ieročus (tas, ka rietumi nenoticēja un pēc tam uzbruka Irākai, bija kļūda, bet tik un tā apstiprina šo punktu).

Bet Krievijai neviens neaizrāda, un tas ir slikti. Acīmredzot, wokeatjēdzīgie ir spējīgi karot tikai ar vārdiem. Kad bija kovids, tad vienīgais, ko viņi spēja, bija sēdēt mājās, kas tik un tā nepalīdzēja.

Ja mēs domājam, ka ir jāgaida, kamēr Krievija uzbruks Baltijas valstīm, tad jau būs par vēlu. Es kādreiz domāju, ka Krievija to nekad neuzdrošināsies, bet tagad ir skaidrs, ka tā nebūs. Kamēr Putins ir dzīvs, viņš darīs visādas pārdrošas lietas. Viņš ir gatavs pat okupēt Baltijas valstis cerībā, ka NATO noraustīsies. Viņu nebiedē iznākums, ka varbūt šajā gadījumā Krievija saņems nopietnu sodu. Pat ja tā būs, cilvēki Latvijā ļoti cietīs pat no šāda atvairīta uzbrukuma. Tik mazai valstij arī tie var būt ļoti nozīmīgi upuri.

Nost ar wokeatjēdzīgu domāšanu! Ir jāpieņem izšķiroši lēmumi un jādod krievu armijai sāpīgs trieciens, nekas cits viņus neapturēs. Šeit ir vajadzīga Trampa domāšana, kas daudz nedomā par visām politiskajām smalkjūtībām, bet precīzi un ātri dod triecienu, kur tas ir vajadzīgs. Līdzīgi, kā Tramps apturēja Irānas teroristu Suleimanu. Irāņi ļoti dusmojās, bet pierāvās, jo saprata, ka tas bija pelnīti. Suleimans bija terorists un neko daudz viņu nevarēja aizstāvēt.

Tagad teroristi ir krievu armija nevis kaut kādi tālbraucēju šoferi, kas protestē pret idiotiskiem vakcīnu mandātiem. Ar teroristiem ir jārīkojas, kā ar tādiem, un ja mēs to nedarīsim tagad, tad pēc tam žēli raudāsim. Šoreiz izvēle ir rietumu valdību rokās.

P.S. Diemžēl, man šodien ir jāstrādā, tāpēc apturu turpmāku komentēšanu.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]extranjero
2022-02-26 12:51 (saite)
Vēlreiz izgāju cauri, ko tu raksti, lai dotu iespēju tev atspēkot, ja kaut kas nav pareizi.

Tu mani vaino par to, ka es dodu vārda brīvību visiem, arī tiem, kurus tu uzskati par lohiem.

Es aizstāvos ar to, ka tikai atjēdzīgie (woke) bloķē nevēlamus viedokļus.

Tu double down, ka esam pārāk toleranti pret citu viedokļiem.

Man šķiet, ka tu principā piekrīti – cilvēku viedokļu paušana ir jāierobežo, un mana kļūda ir tā, ka es to nedaru.

Kā tas mani padara par liekuli? Es izdzēšu vai banoju tikai gadījumos, kad komentāri ir ļoti aizvainojoši, rupji, nekonstruktīvi utt. Tas nav īpaši par pašu viedokli, bet to, kā tas ir pateikts.

Es tevi tagad palūgšu atvainoties par to, ka nosauci mani par liekuli.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dzeltens
2022-02-26 14:18 (saite)
Jā, pēc būtības pareizi saprati. Ir viedokļi, kuru paušana būtu jāierobežo. Piemēram, atbalsts Krievijas iebrukumam Ukrainā. Ir ļoti daudz gadījumu, kad vārda brīvība reāli nonāk pretrunā ar svarīgākām vērtībām. Robežu savā blogā vari, protams, novilkt pēc saviem ieskatiem.

Manu tu izbanoji vispār bez neviena no augstākminētajiem iemesliem. Nepateicu vispār neko rupju vai nekonstruktīvu, nenosaucu arī tevi nekādā sliktā vārdā toreiz.

Atvainojos, ka nosaucu tevi par liekuli. Iespējams, tā nav liekulība, bet kaut kas cits.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2022-02-26 14:31 (saite)
Es tevi izbanoju par citu atkārtotu saukšanu par antivax. Tas ir rupji un aizvainojoši. Lūdzu, nesagrozi patiesību.

Es uzskatu, ka tava vēlme cenzēt cilvēkus par nevēlamu viedokli, piemēram, atbalstu Krievijas iebrukumam, ir totalitāra. Protams, ir robeža, bet tā jau agrāk bija – piemēram, par nelikumīgām lietām, aicinājumu uz vardarbību, pedofilija utt. Bet aizliedzot, piemēram, Latvijā cilvēkiem teikt, ka viņi atbalsta Krievijas iebrukumu, pirmkārt, nekādi nepalīdz Ukrainai. Otrkārt, ar to var tik nobloķēta pamatota kritika, teiksim, Ukrainā ir tāds Azovas bataljons. Ja katrs, kas to kritizē, tiek automātiski uzskatīts par Putina atbalstītāju, tad tas tikai ilgtermiņā kaitē.

Demokrātija paredz arī nepatīkama viedokļa paušanu.

Es domāju, ka manu attieksmi var saukt neatjēdzīgu (ne-woke). Savukārt tavs viedoklis ir atjēdzīgs. Bet tu, protams, gribētu aizliegt arī šo terminu lietošanu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?