extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2021-12-29 11:01:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Pārsteidzošā Austrālijas kursa maiņa par 180 grādiem
Pat Austrālija, kas bija ieviesusi pilnībā totalitārus mērus uz 2 gadiem, ir nākusi pie prāta. Tā ir atcēlusi visus ierobežojumus, atļāvusi ceļošanu un pilnīgi neticami, ka dzīve tur ir atgriezusies normas robežās. Vienlaicīgi Austrālijā aktīvi izplatās o variants, inficēto skaits ir fenomenāli liels, un tas nevienu vairs nesatrauc, jo pat austrālieši pēc 2 gadu ilga deniālisma ir sapratuši, ka kovidu nekas nevar apturēt.

Protams, viņi ir īstenojuši arī labu vakcinācijas kampaņu, kas ir apsveicami. Kā redzams, pat ļoti labi vakcinācijas rezultāti nespēja apturēt kovida izplatību, tāpēc viņi ir izdarījuši pareizo izvēli par to vairs nesatraukties. Ja austrālieši to var, tad kāpēc ne eiropieši?

Valdības atbalstītāji bieži mēģina teikt, ka jebkuri protesti ir bezjēdzīgi un nevajadzīgi. Par to, kam tieši ir ietekme politikas kursa maiņā, ir ļoti grūti spriest. Gan jau ka naudas maisiem ietekme ir daudz lielāka nekā kādam protestētājam uz ielas. Un tomēr austrālieši ļoti aktīvi protestēja pret totalitārajām mājsēdēm, dažreiz pat krimināli, izsakot nāves draudus to atbalstošiem politiķiem. Es šādu rīcību neatbalstu un uz to neaicinu, bet iespējams, ka arī tam bija nozīme, kāpēc Austrālija ir mainījusi kursu. Brīvība nenāks no sēdēšanas un pakļaušanās, un cerības, ka ar labu, bet bezjēdzīgu ierobežojumu ievērošanu viss beigsies un būs labi.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]dzeltens
2021-12-29 14:41 (saite)
Tad jau tomēr antivakseriem kārtējo reizi nav izrādījusies taisnība un visi pandēmijas apkarošanas pasākumi ir bijuši tikai infekcijas ierobežošanai, nevis lai ieviestu vispasaules ķirzakcilvēku diktarūras lielo resetu vai ko tur. Nez kā naudiņu pelnīs Brīvvalsts tv un ko, kad arī pie mums vēl pirms nakamgada vēlēšanām visu atcels.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-12-29 14:43 (saite)
Kāpēc jāraksta šāda huiņa manā blogā?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]zazis
2021-12-29 16:24 (saite)
XD

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-12-29 16:29 (saite)
Es tikko izlasīju komentārus, kur Dr. Aizsilniece ir nosaukta par antivax. Realitātē viņas ģimenes ārsta praksē aktīvi veic vakcināciju visiem.

Īsti nav skaidrs, par ko viņu apsūdz maldīgā informācijā par vakcīnām. Neko tādu viņas facebukā neatradu. Man ir aizdomas, ka viņa ir pret piespiedu vakcināciju.

Cilvēki runā visādu huiņu, ka katrs, kuriem viņi nepiekrīt, tiek apsaukāts par antivax.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gnidrologs
2021-12-29 16:39 (saite)
whynotboth.jpg

Cilvēki jau ir pieradināti uzvesties kā suņi saitēs, uzpurņos un sēsties suņabūdās pēc pavēles. Tāpat pieradināti nīst tos, kuri negrib būt suņi. Efekts jau panākts tāpat kā ar dažādiem woke institucionālajiem pasākumiem, kas pieradina masas absurdām 2+2=5 idejām kā arī intesnsīvi un histēriski nīst tos, kas vēl arvien turas pie 2+2=4. Sabiedrība padarīta par sektantisku sadrumstalotu naida perēkli, kuram būs daudz grūtāk pretoties tālākiem totalitārajiem izdomājumiem.
Labi, ka vismaz izglābsimies no nāvējošās melnās ebolas mēra un nebūs vairs jāredz līķu rati uz ielām. Pfi

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dzeltens
2021-12-29 17:19 (saite)
Chill, mate, neviens jūs nenīst. Nīst tupus politiķus, kā Aldi un Aināru un pārējos salašņas, kas mēģina uz antivax sentimenta uzbruģēt sev ceļu pie siles.
Tas, ka maskas sauc par uzpurņiem un vakcinētos par aitām, tas diezgan kaitina, bet ne jau tik ļoti, lai kādu nīstu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]brookings
2021-12-29 17:30 (saite)
Vai Tu butu njemusi to poti ja nebutu bijis spiediens (piem zaudeet daarbu)?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dzeltens
2021-12-29 17:48 (saite)
Es vienā brīdī sapratu, ka spiediens ir tikai manā galvā. Vasarā jau vēl nebija īsti nekāda spiediena, tikai dakteru rekomendācijas.
No sērijas - darīšu savu darbu un ļaušu ārstiem un epidemiologiem darīt savējo. Ja viņi saka, ka vakcinēties ir labāk nekā nevakcinēties, tad ok. Kādā brīdī ir jāuzticas profesionāļiem. Es, piemēram, nevarētu darīt savu darbu, ja klients visu laiku apšaubītu un turētu mani aizdomās, ka es viņu gribu apkrāpt, turklāt pārzin manu sfēru labāk par mani. Es tādu klientu pasūtītu, bet mediķiem šī ir realitāte pēdējos gadus no vienas konkrētas sabiedrības grupas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]brookings
2021-12-29 18:04 (saite)
Shaubos, ka Tu vari zinaat, ka buutu njemusi to produktu ja nebuutu bijis taads liels nopietns spiediens (zaudeet ienaakumu nav joks tiem, kuriem ir beerni). Mees visi varam sev staastiit forshas staastinjas par saviem lemumiem (piemeeram - esmu tachu racionaals cilveeks, kas seko zinaatnei un ekspeertiem).

Bet - citu staarpaa - par ekspertiem runaajot, man personiigi divi dakteri, kuri zinot esmu skeptisks, atljaavaas man pateikt, ka vinjiem arii nav paarlieciibas par shim vkciinaam. Turklaat,diezgan daudz eksperti (kuriem ir daudz buurtu aiz uzvaardiem) ir savus viedoklus atsaajushi publiskaa sferaa.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dzeltens
2021-12-29 20:19 (saite)
Protams, mēs visi savā ziņā esam stāsti par sevi.

Bet mani tiešām vairāk iespaidoja tas, ka novakcinējās visa mana ģimene - es reāli biju viena no pēdējiem, kas to izdarīja, nekā tas, ka kaut kad tas būs obligāti. Man tas toreiz vēl hipotētiskais obligātums drīzāk radīja pretestību. Vīrs palīdzēja ieraudzīt, ka pat pie hipotētiski apokaliptiskiem scenārijiem nevakcinēšanās diez vai ir labākā stratēģija.

Es īstenībā nezinu, ko tieši darītu, ja kaut kādu iemeslu dēļ paliktu pie idejas, ka vakcinēties nevajag. Īstenībā es laikam zinu tikai vienu vīra draugu, kas ir lepni aizgājis no labi apmaksāta darba valsts iestādē ( kredītu atstājot maksāt sievai?). Pārējie pieiet radoši - slimības lapas, formāli darbs attālināti, darbā formāli pieņemts draugs - aizvietotājs, kurš ir vakcinēts, bet mazāk kvalificēts un dalās ar algu. Laikam tikai skolotāji šitā nevar, pārējos reāli piesedz tie paši vakcinētie, kurus visādi gnidrologi lamā par šarikoviem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2021-12-30 10:44 (saite)
Kāpēc vajag melot? Nekad neesmu gājis krusta gājienā pret vakcīnām kā tādām un tiem, kas grib vakcinēties, tikai pret politiku, kas PIESPIEŽ to darīt ar šantāžu (jo citādi tu neēdīsi rofl). Izslēdz teļļuku, nogriez delfus/bbc/cnn un padomā dažreiz.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dzeltens
2021-12-30 12:00 (saite)
Vai tad tavā melnbaltajā pasaulē nav tā ka visi vakcinētie "sadarbojas ar režīmu"=ļauni? Pofig, ka tie dakteri, kas raksta tās falšās slimības lapas, arī ir vakcinēti, ne?
Man vispār ir tāda sajūta, ka tie nevakcinētie, dažiem no kuriem arī mēs ar vīru palīdzam, es labāk neteikšu kā, vienkārši ne līdz galam ir pamanījuši, ka ir pandēmija. Reāli jau LV dzīvojot, sevišķi ārpus RĪgas ļoti viegli to visu laiku bija nepamanīt - mums bija gadu ciet skolas un teātri pie smieklīga saslimstības līmeņa, tāpēc arī nekādas pandēmijas īsti līdz šim rudenim nemaz objektīvi nebija. Vēl man liekas, ka viņi nemaz īsti netic, ka viņiem tagad "nedos ēst" un uz sazin ko gaida. Ka pandēmija drīz beigsies, ka valdība tikai pajokoja utt.
Kāda daļa varbūt tic aldiem un tautas tribunāliem, bet lielākā daļa, man liekas, vienkārši pieraduši dzīvot kaut kādā pelēkajā zonā bez visām pandēmijām, vismaz laukos jau nu pilnīgi noteikti. Kā strādāja nelegāli un visādi kruķījās, tā turpina to darīt. Tu pats taču arī turpini strādāt ar algu aploksnē, it kā nekāda 15.decembra nebūtu bijis, pareizi?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]gnidrologs
2021-12-30 12:06 (saite)
"Vai tad tavā melnbaltajā pasaulē nav tā ka visi vakcinētie "sadarbojas ar režīmu"=ļauni?"

Tālāk nelasīju. Ironiski, ka tu mani dēvē par "melnbaltu".

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]brookings
2021-12-30 14:28 (saite)
"Tu pats taču arī turpini strādāt ar algu aploksnē, it kā nekāda 15.decembra nebūtu bijis, pareizi?"

And what is your attitude to this? Should the government enforce these decisions of theirs? Should those who are still managing to pay for their house and feed their kids despite being - legally - forbidden from earning a living be tracked down?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dzeltens
2021-12-30 17:42 (saite)
Nē, ja es būtu valdība, es pilnīgi noteikti nenoteiktu šādus ierobežojumus. vienlaikus man ir jāatzīst, ka šādi piespiešanas mēri ir izrādījušies pārsteidzoši efektīvi. Pirms kāda laika iepostēju šeit pat, kā, piemēram, Daugavpils slimnīcā tieši pirms gala termiņa savakcinējās visi, izņemot 3. Mani gan par šo no šī žurnāla uz kādu laiku izbanoja :) Bet ar kaunu jāatzīst, ka uz postpadomju cilvēkiem gandrīz nekas cits nestrādā kā tikai represīvas metodes, un pat tas īsti nē. Es diezgan apsmējos, kad Kariņš ierosināja obligātu vakcināciju cilvēkiem virs 50 un aplauzās, jo cilvēktiesības. Līdz ar to nav iespējams novakcinēt tos, kurus vajag.
Tu man nepiekritīsi, bet es uzskatu, ka atsevišķās sfērās prasība pēc obligātas vakcinācijas ir samērīga, medicīna būtu viena no šīm sfērām, jo visiem tiem sanitāriem, kas neuzticas big pharmai, tomēr ir augsts risks saslimt un slimot smagi. Kamēr tās ir atsevišķas sfēras, neredzu arī problēmu ar cilvēktiesībām, ja cilvēks var izvēlēties un strādāt ne slimnīcā.
Par vispārējo obligāto vakcināciju īsti nefanoju, sadarbības partnerus, kas nelegāli strādā klātienē, nenododu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-12-30 21:40 (saite)
>> vienlaikus man ir jāatzīst, ka šādi piespiešanas mēri ir izrādījušies pārsteidzoši efektīvi.

Arī šis ir meli, kurus atkārtojot tie nepaliks patiesāki. Pat Juhņēviča tikko atzina šo pasākumu sakāvi: https://www.tvnet.lv/7419269/ir-japienem-ka-latvija-paliks-dala-senioru-kuri-nepienems-primaro-vakcinaciju-covid-19-norada-juhnevica

Šie piespiešanas mēri nostrādāja uz auditoriju, kurai smagas slimības un saslimšanas risks ir krietni mazāks nekā veciem cilvēkiem. Varbūt pat vidēji 100 reizes mazāks (skaitlis nav precīzs, bet galvā ātri rēķinot). Attiecīgi panākot, kaut ar piespiedu pasākumiem visu šo cilvēku vakcināciju, mēs iegūstam uzlabojumu varbūt par kādu 1%. Ok, varbūt rēķinu pārāk optimistiski, tie varētu būt 2-3%. Bet uz veciem cilvēkiem piespiedu pasākumi darbojas daudz sliktāk. Tad jau drīzāk pielikšana pie pensijas nostrādāja daudz labāk, un kā redzams, pat tā uz daudziem galīgi nestrādā.

Ja es būtu šāds vecs cilvēks (un patiesībā mans tēvs tāds ir, un iespējams ļoti daudzi vecie cilvēki Latvijā), tad viņiem jau riebtos veids, kādā viņus grib piespiest. Un konkrēti:

>> ir pietiekami daudz senioru, kuri pat pēc ilgām sarunām ar speciālistiem nepiekrīt vakcinācijai pret Covid-19.

Kas šie speciālisti tādi ir, kas iedomājas, ka viņi uzbāzīgi parunās un pārliecinās šo cilvēku? Es savu māti pārliecināju tieši ar to, ka es neuzbāzos, ļāvu viņai izvēlēties pašai, bet devu visu informāciju. Ir jādod cilvēkiem brīva telpa pašam izvēlēties. Un galu galā, ja viņš negrib, tad negrib, nevis jāstāda valdības saraksti par nepārliecināto cilvēku skaitu, it kā šie cilvēki būtu kā lopi, kuri nav stūrgalvīgi iegājuši pa laidara vārdiem kūtī.

Atceries, ka arī tevi uz laiku nobanoju, jo tu izrādīji šādu necieņas pilnu attieksmi pret šiem cilvēkiem. Mans tēvs nekad nevakcinēsies, un viņam to arī nevajag, jo viņš tāpat ir uz nāves gultas. Es nedomāju, ka viņš nodzīvos ilgāk par 3 mēnešiem, un ja viņš nomirs no kovida, tad tas ne ar ko nav labāk vai sliktāk kā nomirt no tām lielajām sāpēm, kuras viņš šobrīd cieš katru dienu, bet valdības cietsirdības dēļ nevar saņemt pat opioīdus atsāpināšanai. Acīmredzot, šie jautājumi nevienu neinteresē, jo partijas uzdevums šobrīd ir visus vakcinēt – ar jēgu vai bez tās – nevis izskaidrot, ar ko tieši vakcinācija ir ļoti izdevīga katram cilvēkam.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]extranjero
2021-12-31 12:40 (saite)
>> visiem tiem sanitāriem, kas neuzticas big pharmai, tomēr ir augsts risks saslimt un slimot smagi.

Šis ir pilnīgi garām, tie ir kārtējie kāda izdomātie meli, kurus pēc tam visi nedomājot atkārto.

Sanitāru iespējas saslimt un smagi slimot ir tieši tādas pašas, kā visiem pārējiem. Vīruss nediskriminē pēc profesijas, bet pēc vecuma, turklāt ar ļoti liela atšķirību. Sanitāriem virs 60 gadu vecuma šī iespēja ir liela, bet jaunākiem strauji krītas. Viss ir relatīvi, un pēc tā ir dzīvē jāvadās, nevis akli jāatkārto ... bet, bet, bet arī jauni cilvēki var smagi saslimt un nomirt. Jā, var, tieši tāpat kā jauni cilvēki var nomirt autoavārijās (iespējams, pat vairāk nekā veci cilvēki).

Tāpat neviens nav īsti pret ideju, ka noteiktos gadījumos mediķiem var būt obligāta vakcinācija. Problēma ir tikai tā, ka šoreiz šo pamatojumu ir ļoti grūti ieraudzīt. Ja visi – gan vakcinētie, gan nevakcinētie – var apmēram vienādi saķert kovidu un inficēt citu, tad kur ir šis pamatojums? Jā, var teikt, ka saslimušie nevar 10 dienas strādāt, tāpēc tas samazina strādnieku resursus. Es piekrītu, ka labāk ir vakcinēties. Bet atlaižot no darba, šie cilvēki vispār nevar strādāt. Tu norādi, ka šādu atlaisto nav daudz, varbūt tikai kādi 3%. Un izrādās, ka hospitalizācijas kovida dēļ kopumā ir tikai 3% no visām hospitalizācijām. Ja būtu bažas par slimnīcu pārslodzi, tad varbūt tieši šie 3% ir būtiski, ne tā?

ASV saprata, ka 10 dienas izolācija ir pārāk piesardzīgi, un ar 5 dienām pilnīgi pietiek. Tie, kas apgalvo, ka noteikums par 10 dienām ir drošības dēļ, atkal melo, jo skaidrs, ka tas ir tapis tieši tāpat kā noteikums visiem ieejot veikalā dezinficēt rokas. Varbūt tam ir kaut kāda nozīme 0,001% gadījumu, bet kopumā bezjēdzīga darbības imitācija.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]extranjero
2021-12-30 14:34 (saite)
Pandēmijas ierobežojumi ir pilnīgi nevajadzīgi un tautas apspiešana. Ir cilvēki, kuriem izdodas to ignorēt, citi kaut kā pielāgojas – kaut ko paburkšķ, bet izpilda. Bet tas nemaina būtību, ka tie kopumā bez jebkādas vajadzīgas ļoti apgrūtina dzīvi, jo neviens nespēj iebilst pret valdības meliem.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]gnidrologs
2021-12-29 17:44 (saite)
"ka maskas sauc par uzpurņiem"

Pilnīgi pamatoti, jo tas izskatās pēc pazemošanas un atsvešināšanas rituāla, kas notiek daudzās despotiskās sabiedrībās. Ir labi zināms, ka vīruss ir apm. 2k mazāks par jebkuru poru šādās maskās. Varbūt tikai p95 respirators ir kaut cik efektīvs, bet tā nēšāšana nekad nav tikusi propagandēta un atļauj jebkādu audeklu lupatas, tātad mērķis ir, lai cilvēki neredz viens otru sejā, jo labākais, ko šādas maskas var izdarīt praktiski ir uz kādu brīdi novirzīt izelpoto gaisa mākoni citā virzienā, nevis neļaut baciļiem izkļūt no mutes.

Tāpat visi šie tā saucamie imunologi un, protams, lugenprese, pilnīgi ignorē tās veselības problēmas, kuras izraisa pastāvīga mutes aizsegšana. Cilvēkam ir mazāka skābekļa piekļuve organismam, jo tiek pastāvīgi ieekpotas paša resaiklotais gais, kas pilns ar citiem mikrobiem un pašas lupatas kļūst par perēkļiem, izraisot cita veida respiratoras problēmas, piemēram sēnītes. Bet galvenais tieši skābekļa deficīts, kas defoltā novājina cilvēka organismu visās stratās.
Bet, ja kovidcari sak, tad lupatu virsū. Btw, cik vispār ir to valstu, kas šo sejas pamperu režīmu atcēlušas kā bija solīts pēc vakcinācijas? Cik redzu pat 90%+ valstis turpina pazemošanas rituālu papildus čipa skenēšanai.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dzeltens
2021-12-29 17:51 (saite)
Es šobrīd nēsāju galvenokārt ffp2 respiratorus, tā ir arī oficiālā valdības rekomendācija. Man gan vienkārši iepatikās, ka nesvīst brilles.
Paskaties filmu "Pelnu sanatorija" - tur ir redzami uzpurņi gripas ierobežošanai pirmā pasaules kara laikā. Tā ir tāda 19.gs zinātne, protams, bet arī ne ceļš uz permanentu totalitārismu vai dehumanizāciju.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-12-29 18:05 (saite)
Es arī nēsāju FFP2, jo ar tiem kaut kā bija vieglāk elpot. Es tagad sapratu, ka tas ir tāpēc, ka tiem paliek lielāka šķirba. Citiem vārdiem sakot, šāda nēsāšana ir bezjēdzīga, un tur nav nekādas efektivitātes. Tā ir vienkārši muļķošanās stulbo valdības noteikumu dēļ.

Par uzpurņiem Spāņu gripas laikā – arī tie bija bezjēdzīgi. Mūsdienu zinātne ir nesen izskatījusi desmitiem gadu gaitā veikto pētījumu pierādījumus un atzinusi, ka pierādījumi par efektivitāti ir ļoti minimāli: https://www.cochranelibrary.com/cdsr/doi/10.1002/14651858.CD006207.pub5/full

Piedod, tas nav re-check, tāpēc nav autoritatīvs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]dzeltens
2021-12-29 17:54 (saite)
Nu, piemēram, Igaunijā vēl šovasar nebija masku nēsāšanas prasība. Man liekas, pēc UK arī šobrīd maskas nav obligātas - žurnāla saimnieks var palabot.
Es arī priecātos, ja mūsu valdība mazāk aizrautos ar masku mandātiem un obligātu vakcināciju, bet būtu novakcinējusi vecos cilvēkus. Bet domāju, ka viņi ir stulbi, nevis ļauni.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]formica
2021-12-30 11:01 (saite)
Bez rituaalaalajaam dejaam, spalvu rotaam/maskaam/miesas caurdurshanas/upureeshanas utml masu aktivitaateem nekaadi kulti/industriaalaas revoluucijas nespeej iedibinaaties un nostiprinaaties, neatkariigi no cik taalu no kokiem/palmaam nokritushaas masas aizraapojushas.

https://www.ibtimes.co.uk/hindu-devotees-pierce-their-bodies-metal-rods-thaipusam-festival-1605601

https://youtu.be/IqPJiM5Ir3A
https://listverse.com/2019/01/20/10-civilizations-that-sacrificed-human-children/

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?