extranjero ([info]extranjero) rakstīja,
@ 2021-12-29 11:01:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Pārsteidzošā Austrālijas kursa maiņa par 180 grādiem
Pat Austrālija, kas bija ieviesusi pilnībā totalitārus mērus uz 2 gadiem, ir nākusi pie prāta. Tā ir atcēlusi visus ierobežojumus, atļāvusi ceļošanu un pilnīgi neticami, ka dzīve tur ir atgriezusies normas robežās. Vienlaicīgi Austrālijā aktīvi izplatās o variants, inficēto skaits ir fenomenāli liels, un tas nevienu vairs nesatrauc, jo pat austrālieši pēc 2 gadu ilga deniālisma ir sapratuši, ka kovidu nekas nevar apturēt.

Protams, viņi ir īstenojuši arī labu vakcinācijas kampaņu, kas ir apsveicami. Kā redzams, pat ļoti labi vakcinācijas rezultāti nespēja apturēt kovida izplatību, tāpēc viņi ir izdarījuši pareizo izvēli par to vairs nesatraukties. Ja austrālieši to var, tad kāpēc ne eiropieši?

Valdības atbalstītāji bieži mēģina teikt, ka jebkuri protesti ir bezjēdzīgi un nevajadzīgi. Par to, kam tieši ir ietekme politikas kursa maiņā, ir ļoti grūti spriest. Gan jau ka naudas maisiem ietekme ir daudz lielāka nekā kādam protestētājam uz ielas. Un tomēr austrālieši ļoti aktīvi protestēja pret totalitārajām mājsēdēm, dažreiz pat krimināli, izsakot nāves draudus to atbalstošiem politiķiem. Es šādu rīcību neatbalstu un uz to neaicinu, bet iespējams, ka arī tam bija nozīme, kāpēc Austrālija ir mainījusi kursu. Brīvība nenāks no sēdēšanas un pakļaušanās, un cerības, ka ar labu, bet bezjēdzīgu ierobežojumu ievērošanu viss beigsies un būs labi.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]dzeltens
2021-12-29 17:51 (saite)
Es šobrīd nēsāju galvenokārt ffp2 respiratorus, tā ir arī oficiālā valdības rekomendācija. Man gan vienkārši iepatikās, ka nesvīst brilles.
Paskaties filmu "Pelnu sanatorija" - tur ir redzami uzpurņi gripas ierobežošanai pirmā pasaules kara laikā. Tā ir tāda 19.gs zinātne, protams, bet arī ne ceļš uz permanentu totalitārismu vai dehumanizāciju.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]extranjero
2021-12-29 18:05 (saite)
Es arī nēsāju FFP2, jo ar tiem kaut kā bija vieglāk elpot. Es tagad sapratu, ka tas ir tāpēc, ka tiem paliek lielāka šķirba. Citiem vārdiem sakot, šāda nēsāšana ir bezjēdzīga, un tur nav nekādas efektivitātes. Tā ir vienkārši muļķošanās stulbo valdības noteikumu dēļ.

Par uzpurņiem Spāņu gripas laikā – arī tie bija bezjēdzīgi. Mūsdienu zinātne ir nesen izskatījusi desmitiem gadu gaitā veikto pētījumu pierādījumus un atzinusi, ka pierādījumi par efektivitāti ir ļoti minimāli: https://www.cochranelibrary.com/cdsr/doi/10.1002/14651858.CD006207.pub5/full

Piedod, tas nav re-check, tāpēc nav autoritatīvs.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?