(bez virsraksta) @ 08:53
kopš iegādājos ūdens filtru, Getsbijs dienā izdzer divas līdz trīs reizes vairāk ūdens
| | Add to Memories | Tell A Friend
Nepabeigtā dienasgrāmata |
|
22. Jūnijs 2018(bez virsraksta) @ 08:53kopš iegādājos ūdens filtru, Getsbijs dienā izdzer divas līdz trīs reizes vairāk ūdens | | Add to Memories | Tell A Friend CommentsVai pie šī novērojuma tika kontrolēti citi faktori, tā piemēram, vasaras iestāšanās?
(Reply to this)
(Thread)
vasara jau sen bija iestājusies, bet ūdens, ko no krāna biju ielējis bļodiņā, tā arī stāvēja, kad pārnācu vakarā. tagad leju pilnu un pret vakaru ir tukšs
nu, to varētu pierādīt pārliecinošāk, piemēram, piepildot 1 bļodiņu ar filtrētu un 1 ar nefiltrētu ūdeni, un skatoties, kura tiek dzerta un cik daudz. a tā savādāk izklausās, ka tur varētu būt pārāk daudz variabļu, sākot ar temperatūras izmaiņām, beidzot ar kādu slimību, tāpēc izklausās nepārliecinoši, ka tas ir dēļ filtra.
(Reply to this)
(Parent)
pirms nedēļas
kāpēc jūs man neticat? es redzēju, kā viņš dzēra ūdeni no krāna Mežaparkā, un kā pārstāja Centrā. tagad atkal dzer ar prieku paldies! mūsdienās cilvēki ar to savi medijpratību pavisam skeptiski palikuši
(Reply to this)
(Parent)
Pārdaugavā arī ir negaršīgs ūdens (substance, kam nevajadzētu būt ar garšu, He). Cēsīs ūdens ir ļoti garšīgs, no urbuma (kā Venden ūdens, kas nāk no krāna). Rīgā izmanto virszemes ūdeni, kas filtrēts un attīrīts.
(Reply to this)
(Thread)
kā nu kur pārdaugavā (source: ir man te tādi viesi, kuri jūsmo nevis par bagātīgo vīna klāstu, bet par to, cik krānūdens garšīgs, un prasa ieliet to vēl un tā pavairāk)
(Reply to this)
(Parent)
jautājums par ūdens bezgaršību ir neviennozīmīgs https://www.popsci.com/article/scie
(Reply to this)
(Parent)
Mjā, nācu teikt ko līdzīgu, ko Rasbainieks. Drošvien padomju laika guļamrajonu pieredze, kur ūdens sastāvu vairāk ietekmē katras daudzstāvenes ūdensvadu kvalitāte.
(Reply to this)
(Parent)
Filtri ir dažādi, tāpat arī to produkcija.
Daļiņu filtri (oglekļa) atfiltrē kaļķi un dzelzi, bet lielu procentu sīkāku daļiņu laiž tomēr cauri (eļļas, smalkākus minerālus). Osmōzes filtri atfiltrē praktiski visu. Dzert šādu ūdeni ir gandrīz tikpat kaitīgi, kā dzert destilētu - tas neveldzē slāpes, bet tikai skalo minerāļus ārā no organisma. Tādēļ osmōzes filtriem parasti liek sāls kasti galā - destilātam pievieno sāļus, lai organismam būtu vieglāk uzsūkt ūdeni un papildus minerālus. Tātad, ja ir otrais filtrs nepareizi ielikts, tad nabaga suņuks drīz atstieps galus no cingas (un pats arī). Vai arī ūdens ir pārāk sāļš un visiem dzīvniekiem (ieskaitot tevi), ģenētiski garšo sāls. Ja pirmais variants (vnk bundulis ar melnu/pelēku granti), tad ūdens iepriekš garšoja pēc sūda un tagad IR labāk :)
(Reply to this)
(Thread)
nu taču zināma lieta. parastais oglekļa filtrs pa desmit eiro. bet es arī pats jūtu atšķirību pat smaržas ziņā. Rīgas centra ūdenim bieži jūt to hlora piegaršu, kas īpaši veiksmīgi mēdz sabojāt tēju (centra kafejnīcās, kas vāra maisiņu tēju ar krāna ūdeni)
(Reply to this)
(Parent)
visi tādi gudri, es arī
traka dzeršana var signalizēt par veselības problēmām
(Reply to this)
(Thread)
|
|
Powered by Sviesta Ciba |
Nepabeigtā dienasgrāmata |
|