Nepabeigtā dienasgrāmata


22. Jūnijs 2018

(bez virsraksta) @ 08:53

 

Comments

 
[User Picture Icon]
From:[info]unknown_entity
Date: 22. Jūnijs 2018 - 11:01
(Link)
Filtri ir dažādi, tāpat arī to produkcija.
Daļiņu filtri (oglekļa) atfiltrē kaļķi un dzelzi, bet lielu procentu sīkāku daļiņu laiž tomēr cauri (eļļas, smalkākus minerālus).
Osmōzes filtri atfiltrē praktiski visu. Dzert šādu ūdeni ir gandrīz tikpat kaitīgi, kā dzert destilētu - tas neveldzē slāpes, bet tikai skalo minerāļus ārā no organisma. Tādēļ osmōzes filtriem parasti liek sāls kasti galā - destilātam pievieno sāļus, lai organismam būtu vieglāk uzsūkt ūdeni un papildus minerālus.
Tātad, ja ir otrais filtrs nepareizi ielikts, tad nabaga suņuks drīz atstieps galus no cingas (un pats arī). Vai arī ūdens ir pārāk sāļš un visiem dzīvniekiem (ieskaitot tevi), ģenētiski garšo sāls.
Ja pirmais variants (vnk bundulis ar melnu/pelēku granti), tad ūdens iepriekš garšoja pēc sūda un tagad IR labāk :)
[User Picture Icon]
From:[info]dienasgramata
Date: 22. Jūnijs 2018 - 11:31
(Link)
nu taču zināma lieta. parastais oglekļa filtrs pa desmit eiro. bet es arī pats jūtu atšķirību pat smaržas ziņā. Rīgas centra ūdenim bieži jūt to hlora piegaršu, kas īpaši veiksmīgi mēdz sabojāt tēju (centra kafejnīcās, kas vāra maisiņu tēju ar krāna ūdeni)
[User Picture Icon]
From:[info]kemune
Date: 22. Jūnijs 2018 - 13:42
(Link)
Vai tad cinga nebija no C vitamīna trūkuma?

Nepabeigtā dienasgrāmata