Ūūlę ([info]chimera) rakstīja,
@ 2017-11-30 11:10:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
mans nepopulārais (?) viedoklis ir tāds, ka tos slavenos "vadošos amatus" aiz laba prāta ietu ieņemt vien kādi 5 procentī vīriešu un 0,5% sieviešu, pat ja viņas kāds lūgtos, tb disproporcija pastāvētu vienmēr. un man pat ir vienalga, vai sievietes ir slinkākas, saprātīgākas, reālistiskāk novērtē perspektīvas vai ir, lol, holistiskākas; srsly, nav daudz gribētāju nonstopā plēst dirsu 80 stundas nedēļā. ar naudu savukārt ir tā viltīgi - tiklīdz ir sasniegta kkāda pesonīgās pietiekamības latiņa, ir vajadzīga ļooooti liela motivācija, lai pārkāptu to. atceros mēnesi, kad sasniedzu to četrās fakin darba dienās. vai atlikušo mēnesi es strādāju kā bitīte? nē, dauzīju bumbieri un domāju, kā lai pieklājīgāk atšuj klientus un viņu piedāvājumus.

mani drīzāk apbēdina mazais sieviešu skaits eksaktajās zinātnēs. kāpēc beibēm neinteresē matemātika un fizika? :(

es, piemēram, tiku tik tālu, ka ieliku būkmārkos algebra for dummies* kursu garajiem ziemas vakariem. vai esmu tur kaut reizi iegājusi? nē, tupīju tupīdama.

*https://www.khanacademy.org/math/algebra


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]crescendo
2017-11-30 17:34 (saite)
Jā, bērnības atmiņās tādu zombēšanu, kā redzu tagad ap 3gadnieci un viņas vienaudžiem, neatceros - bet cik tur atmiņas īpatnības, cik tiešām situācija uz slikto pusi mainījusies.

Puikas uzslavē par kaušanos. Meitenes kaunina par pārāk skaļu runāšanu.
Puikām atgādina, ka viņiem ir jāaizsargā meitenes. Ja meitenes saka, ka viņas arī grib aizsargāt, tad izliekas, ka viņas nedzird un vēlreiz atkārto, kā puišiem viņsa jāaizsargā.
Puiku grāmatās ir laboratorijas, mašīnas, skaidrojumi par laikapstākļiem.
Meiteņu grāmatās ir kā būt labai namamātei, kā locīt un gludināt drēbes un kādas krāsas ir saskanīgas.
Puikām dāvina klucīšus, konstruktorus, zīmuļus; meitenēm dāvina mīkstās mantiņas, lellītes un uzlīmītes.
Un nesāksim nemaz par multenēm (kuras var jau arī neskatīties, tāpat visu dārziņā uzzinās, tai skaitā, par kurām meitenēm pienākas interesēties, un par kurām ne.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2017-11-30 17:42 (saite)
bet cik interesanti!

man viena druška reiz teica: ko viņi var ņemties, mans brālis bērnībā adīja, un visiem bija pohuj; es mistiskā veidā nesen atradu sarakstu ar grāmatām, ko bērnībā ņēmu bibliotēku (vai ko man atnesa kāds no radiem) (kāpēc es tādu biju iekārtojusi??), tur vienā laidā visāda populārzinātne, piedzīvojumu romāni un tā, it nekā par mājturību.

nabaga mūsdienu bērni.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]crescendo
2017-11-30 17:57 (saite)
Ja nejauši nesaņemtu tādas grāmatas zsvētku dāvanā no dārziņa, arī neticētu, ka ir TIK traki.
Bet tad jau sāc pievērst uzmanību, pamani kā citi vecāki, audzinātāji, izklaidētāji izturās pret bērniem. Ja tam nepievērš uzmanību, tad jau nepamana, ka kaut kas ne tāds.

Bet liela daļa jau pat nepamana, ka kaut kas tāds ne tāds. Tā tam vienkārši ir jābūt.

Ja šitais nav redzēts - rekur, ar vēl mazākiem bērniem, un ne TIK sarozīnāts, bet princips redzams - https://www.youtube.com/watch?v=nWu44AqF0iI

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2017-11-30 18:06 (saite)
/pendža mode on/ bet Mūsu Laikos tā nebija!! reāli!! /pendža mode off/

lai gan, atcerējos: m. ir teikuši vecāki: ko tu nēsājies ar visādiem niecieņiem KĀ MEITENE, beeet tas nav līdzējis. viņš joprojām ar tiem nēsājas bļā!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]crescendo
2017-11-30 18:18 (saite)
Viena un pat desmit tādas reizes neko nemaina.
Ja tas notiek sistemātiski, diendienā, gadu gadā.. cits stāsts.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2017-11-30 18:20 (saite)
ar tām sistemātiskām lietām... zin kā, lielākoties vecāki tarkšķ vienā laidā - labi mācies, uzvedies godīgi, nekniebies ar kuru katru, nedzer-nepīpē blablabla... kur pazūd viņu kašpirovskums tajā brīdī? :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]crescendo
2017-11-30 18:31 (saite)
Jo kašpirovskumam neseko piemērs.
Jo 'ko darīt' un 'kāds tu esi' ir biš atšķirīgi kašpirovskumi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2017-11-30 18:35 (saite)
arī kad seko, tūlīt ilustrēšu.

vnk mana doma ir šāda: vecāki ir apmēram pēdējie, kas bērnam ir autoritātes! ja vecākus klausa, tad tikai tāpēc, lai darītu visu otrādi!

kkādā ļ. agrā vecumā varbūt tikai klausa un pie lielas trauksmainības. bet arī tad viens moments var apgāzt visu sistēmu. piemēram, m. no sirds ticēja, ka ja viņš apēdīs nemazgātu augli, viņš saslims un nomirs. tā uzskatīja vecāki, un augļi vienmēr tika arī mazgāti. bet tad viņš apēda nemazgātu augli (šķiet, nozaga veikalā un turpat apēda aiz bailēm). ilgi gaidīja nāvi, bet nāve neatnāca. lieki piebilst, ka vecākiem ticības pēc tam īpaši nebija.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]crescendo
2017-11-30 19:07 (saite)
Šis piemērs ir vairāk 'santaklauss neeksistē' brīdis + 'vecāki tomēr visu nezin!'. Dažas vecāku mācības, protams, katrs izmēģina pārkāpt.

Tai pašā laikā visas iekšējās ticības, kas no vecākiem kādā brīdī nemanot pārņemtas, atšķetināt un iznīdēt ir milzīgs darbs/daudz naudas pie psihoterapeita.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2017-11-30 19:11 (saite)
jā, te nu mēs esam pietuvojošās momentam, kur mūsu viedokļi sadalās tik krasi, ka diskusija ir bezjēdzīga :) jo man, Protams, ir īpašs viedoklis par psihoterapiju.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2017-12-01 14:21 (saite)
Vot, cik slikti ir tad, kad ierindas pilsoņi sāk veidot viedokļus (!) par medicīnas nozarēm. Tā, it kā tā būtu kaut kāda gaumes lieta.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]extranjero
2017-12-01 01:53 (saite)
Mani jau 2. klasē aizvilka pie skolas direktora par kaušanos un kaunināja, kā tā var. Tā ka ar to uzslavēšanu varētu būt tikai sociāli nelabvēlīgās ģimenēs.

Sievietes caurmērā fiziski ir vājākas, bet vidēji attiecībās sievietes palaiž rokas 5 reizes biežāk nekā vīrieši. Par to nerunā, jo viņas reti nodara spēcīgākam vīrietim kādu traumu. Ja notiek otrādi, tad sekas parasti ir smagākas. Tā ka drīzāk ir nevis tā, ka zēnus uzslavē par kaušanos, bet tieši otrādi – viņiem regulāri aizrāda, ka kauties nav labi, kamēr meitenēm to neviens nesaka, tāpēc viņas biežāk iedomājas, ka rokas palaišana attiecībās ir normāla lieta.

Hormoni ietekmē zēnus jau mātes miesās, citādi jau mēs visi būtu sieviešu dzimuma. Hormoni ir ļoti sarežģīta lieta, tāpēc nevar pieņemt, ka tā ietekme ir tikai uz dzimumorgāniem, gan jau, ka ietekmē visa ķermeņa izveidi. Galu galā ieliek arī programmu, kas ieslēdzas tikai pubertātē. Daudzas smalkas lietas mēs pat vēl nezinām, kaut vai tas, kāpēc vieni kļūst par gejiem, bet citi nē.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]crescendo
2017-12-01 11:49 (saite)
Tendences nenozīmē, ka tās piedzīvo pilnīgi visi, vai ka tās pilnīgi visiem rezultējas vienādos iznākumos.
Vai tad esi izaudzis par līderi? Neesi. Visi puikas neizaug.
Novērojumi absolūti nav par sociāli nelabvēlīgām ģimenēm, īsti nav kur tādus redzēt - bet, vēlreiz uzsveru - tie ir par pirmsskolas vecumu, ne skolēniem.

Sieviešu carumēra fiziskais vājums pirmkārt, ir ļoti neizteikts pirmsskolas vecumā, otrkārt, ja tas būtu patiesi, tad taču pret acīmredzami spēcīgu meiteni attieksme būtu līdzīga attieksmei vismaz pret vidusmēra puisīti, bet pret mazu, smalku puisīti līdzīga vismaz vidusmēra meitenei. Bet tā nav.


Starp citu, šī agrīni iemācītā 'meitenes nekaujas' dogma gan jau baro arī to, par ko, kās saki 'nerunā' - Meitenēm agri iemācīts, ka 'meitenes nekaujas' - daļa to racionalizē kā 'es esmu meitene'+'meitenes nekaujas'='tātad tas ko es daru nav kaušanās un nemaz neskaitās'. ( Iemesli, kāpēc sievietes vīriešiem reti nodara nopietnas traumas gan nav pamatoti TIKAI fiziskā spēka disproporcijā - civilizācija tomēr ir atklājusi ieroču lietošanu, kas diezgan labi kompensē atšķirību).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2017-12-01 11:54 (saite)
Sieviešu carumēra fiziskais vājums pirmkārt, ir ļoti neizteikts
pirmsskolas vecumā: šis jā! mums dārziņā beibes klapēja puišus ne gluži vienā laidā, bet ik pa brīdim un īpaši nekautrējoties.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]sirdna
2017-12-01 09:55 (saite)
domā, tā ir tāda sistēma vai konkrēta dāma bērnu audzināmā pozīcijā vai dārziņa politika?

Personīgi es neatceros, ka jel reizi būtu dzirdējis slavēšanu par kaušanos.

Also, bez zombēšanas jau neiztikt, zombēšana garantē civilizāciju. Piemēram, ka bērns tev pa nakti nepienāk pie gultas un neiedzen karoti acī, tas ir tikai zombēšanas rezultāts (vecākus jāmīl, kauties slikti!)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]crescendo
2017-12-01 12:53 (saite)
Tas nav viens dārziņš, tā nav viena dāma. Mūsbērndārziņš pat šeit tikai izvēlēto dāvināmo grāmatu kontekstā - pārējā ziņā cepuri nost, gludināšana, ēst taisīšana, dzezlceļu likšana, konstruktori utml ir abiem dzimumiem.

Pārējais dažādās ārpusdārziņa nodarbībās, saskarsme spēļlaukumos, bērnu ballītēs utml.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]sirdna
2017-12-01 14:03 (saite)
ok, tad "mūsu laikos" - kad mani kinderi bija bērnudārza izmērā - tā nebija.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?