barbala ([info]barbala) rakstīja,
@ 2015-07-22 19:15:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
turpinot par dabiņu, lēni pārslīdam pie SĒNĒM
Un tagad piedāvāju jaunu čikenbattlu, kurš atvērts ikvienam interneta lietotājam Latvijā. Komentārus kolapsēt diez vai vajag, bet demokrātos paspēlēt: droši


Poll #20443 Patiesība par Patiesību
Open to: All, results viewable to: All

Gaileņu mērci PAREIZI aizdarīt ir ar:

View Answers

SALDO krējumu
25 (59.5%)

SKĀBO KRĒJUMU
17 (40.5%)

Gaileņu mērcei MILTUS

View Answers

KATEGORISKI nepieliek
30 (71.4%)

PROTAMS, ka pievieno
12 (28.6%)

izteiksies par vēl kaut ko?

View Answers




dilles?
baltvīns?
cauraudzis: pros/cons?
vabrūt tomāti, mon dieu- kurš šeit būs tik perverss?
vēl kabačus varbūt? kāpēc vajag sapurgāt ko tik svētu kā pirmo gailenīšu mērci, dzeltenāko no meža deminutīviem.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]kautskis
2015-07-22 22:15 (saite)
Vispār Cibas polli beidzamā laikā sniedz sarūgtinošas atklāsmes par līdzpilsoņu gaumi un paradumiem. Ļoti satrieca polls par to, ka ļaudis neklāj gultas no rīta, nē, nu kā tā var. Bet šitie cilvēki, kas gaileņu mērci aizdara ar saldo krējumu! Par miltiem vēl var strīdēties, es it kā pieņemu, ka ir cilvēki, kam patīk tāda mērce bez jebkādas struktūras, kas neķeŗas klāt pie kartupeļiem, bet paliek uz šķīvja. Bet nu krējums! Kā tur bez skābumiņa, kas līdzsvaro gaileņu glumo garšu!!!

Varbūt vēl ir ļaudis, kas gaileņu mērci neservē ar kartupeļiem?!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2015-07-22 23:17 (saite)
Jūtu, ka mūsu rindās ir īsti perverti un izvirtuļi, kuri ēd gailenes ar nepareizajām kultūrām.

Labi, teiksim, gadās uztaisīt risotto, ja jau izauguši tik lepni, ka plovs vairs nekam neder un kaut kā tā neizdzertā puspudele baltvīna jālegalizē.
Labi, teiksim, salasās tur visādas itāliešu grāmatas un laista mūsu pašu meža dāvaniņas virs MILTU BĀZĒTIEM MAKARONIEM. Tas tā pārāk katoliciski, bet PIEŅEMSIM.

bet vai tiešām mūsu vidū ir divkāji, kuri lieto gaileņu mērci ar, TEIKSIM, griķiem?
(šausmās sastingst).
varbūt ar mannnā?
(iekrampējas žoklis šokā)
spinātiem, ko?

Pagaidām neatzīstas, bet gan jau, gan jau. Izspiedīsim.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]vilibaldis
2015-07-22 23:32 (saite)
tu aizmirsi visu veidu bulgurus, kuskusus utt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]lavendera
2015-07-23 08:34 (saite)
Gaileņu mērce spēj izkrāšņot visu!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]zin
2015-07-23 08:49 (saite)
es reiz taisīju gaileņu sautējumu, kur piedalījās spināti. bija garšīgi. bet nu tā vairs nav mērces tēma :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]starro
2015-07-23 13:11 (saite)
Tā kā sēnes ir nevērtīgas no uzturvielu skata, tad tām ir tikai garšas uzlabotāja funkcija vēsturiski, respektīvi sēņu mērce ir lokālais kečups vai majonēze. Un tās funkcija ir aizdarīt putras un dārzājus. Kartupeļi tad nebija, ēda rāceņus, kāļus, kāpostus, pupas, zirņus, grūbas, griķus. Arī sāls bija dārga koloniālprece. Es kaltētās sēnes izmantoju kā universālo garšvielu - vegetu, arī kā sāls daļēju aizvietotāju zupās un sautējumos.
Gaileņu mērces sastāvs atkarīgs no tā, cik garu vajag, vai ir arī gaļa ēdienreizē. Klasiski jau pēc sēņošanas ir raža jāapstrādā ilgākai saglabāšanai - metode nosaka, kā varēs vēlāk garināt servēšanai.
Ja es dzīvoju mēnesi miķeļos, un vakariņas katru dienu svaigas meklēju mežā, tad pareizā recepte būs tā, kādas sastāvdaļas pieejamas. Ja ir koncepcija, ka zini, ka nāks ciemiņi, tad ietu uz tirgu ar sarakstiņu, ņemot vērā ciemiņu feinšmekerības samaitātību.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]zin
2015-07-23 08:50 (saite)
nu kāreiz skābumiņam to baltvīnu. kamēr apcepj ar sīpoliem, pirms liek krējumu klāt

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?