barbala ([info]barbala) rakstīja,
@ 2015-07-22 19:15:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
turpinot par dabiņu, lēni pārslīdam pie SĒNĒM
Un tagad piedāvāju jaunu čikenbattlu, kurš atvērts ikvienam interneta lietotājam Latvijā. Komentārus kolapsēt diez vai vajag, bet demokrātos paspēlēt: droši


Poll #20443 Patiesība par Patiesību
Open to: All, results viewable to: All

Gaileņu mērci PAREIZI aizdarīt ir ar:

View Answers

SALDO krējumu
25 (59.5%)

SKĀBO KRĒJUMU
17 (40.5%)

Gaileņu mērcei MILTUS

View Answers

KATEGORISKI nepieliek
30 (71.4%)

PROTAMS, ka pievieno
12 (28.6%)

izteiksies par vēl kaut ko?

View Answers




dilles?
baltvīns?
cauraudzis: pros/cons?
vabrūt tomāti, mon dieu- kurš šeit būs tik perverss?
vēl kabačus varbūt? kāpēc vajag sapurgāt ko tik svētu kā pirmo gailenīšu mērci, dzeltenāko no meža deminutīviem.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]starro
2015-07-23 13:11 (saite)
Tā kā sēnes ir nevērtīgas no uzturvielu skata, tad tām ir tikai garšas uzlabotāja funkcija vēsturiski, respektīvi sēņu mērce ir lokālais kečups vai majonēze. Un tās funkcija ir aizdarīt putras un dārzājus. Kartupeļi tad nebija, ēda rāceņus, kāļus, kāpostus, pupas, zirņus, grūbas, griķus. Arī sāls bija dārga koloniālprece. Es kaltētās sēnes izmantoju kā universālo garšvielu - vegetu, arī kā sāls daļēju aizvietotāju zupās un sautējumos.
Gaileņu mērces sastāvs atkarīgs no tā, cik garu vajag, vai ir arī gaļa ēdienreizē. Klasiski jau pēc sēņošanas ir raža jāapstrādā ilgākai saglabāšanai - metode nosaka, kā varēs vēlāk garināt servēšanai.
Ja es dzīvoju mēnesi miķeļos, un vakariņas katru dienu svaigas meklēju mežā, tad pareizā recepte būs tā, kādas sastāvdaļas pieejamas. Ja ir koncepcija, ka zini, ka nāks ciemiņi, tad ietu uz tirgu ar sarakstiņu, ņemot vērā ciemiņu feinšmekerības samaitātību.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?