barbala ([info]barbala) rakstīja,
@ 2012-02-26 22:19:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
atkārtojam, ja aizmirstam
Gāju uz Centrāltirgu lai pārnestu kārtējās foreles, atjaunotu dārzāju krājumus un piepeši uznāca puišmāmiņu vārdā nosauktais dzinulis "izcep kotletītes un karbonādītes visai nedēļai."

Karbonādēm paķēru vienu glīšu kakla gabalīnu, lai ietaisītu ar apelsīniem gadījumā, ja atnāk apēdājviesis/-i, bet tad mani ietina apziņas mijkrēslis/skāra raupja kognitīvā disonanse, jo atradu sevi pērkam malto gaļu kotletēm.

Rūpīgi (haha) izvēlējos tīro liellopa malumu, iesveriet man, lūdzu, puskīlo, tomēr realizācijas detaļām nesekoju, kālabad mājās konstatēju, ka man ir veiksmīgi iepārdoti apmēram 300 grami tiešām krietnas liellopa maltās masas, taču atlikušie 200 ir balts malts speķis. Saceptās holesterīna lodītes visticamāk, apēdīs pagalma kaķīši, ceru, ka tiem ies pie dūšiņas, jo diemžēl, man metās nelāgi cepot no smaržas vien.


Nekad nevajag darīt to, kam netici.
Un Centrāltirgū jāskatās, kas ir tas, ko pērc un kas ir tas, ko tev pārdod.


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]tvarj
2012-02-26 23:00 (saite)
nu ko tu - varēji tak izbarot kādiem neuzmanīgākiem viesiem :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2012-02-26 23:00 (saite)
Tādi te neparādās :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]blond
2012-02-26 23:03 (saite)
nu kā šitā var! ir taču jānoskata konkrēts gabaliņš, ko samalt!

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2012-02-26 23:06 (saite)
es tak saku, ka nenofilmēju, ko daru. bija jau trīs, tur viss taisījās ciet un kaut kāds drudzis mani pārņēma. skāde nav liela, vien nu, velti šķiests materiāls.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]blond
2012-02-26 23:10 (saite)
Labi, bet citai reizei, kad tev acis būs vaļā, ieteikšu, kā cept liellopa "kotletes". Mēs jaucam gaļai klāt sagrieztu kinzu, drusku sakapātu olīvu un kāperu, marinētu gurķi, svaigu sarkano čilli piparu. Faktiski - tāda kā tartara gaļa. Ļauj drusku savilkties un cep. Baigi garšīgi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2012-02-26 23:12 (saite)
paldies, šo piefiksēšu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]porkus
2012-02-27 00:59 (saite)
true true

šie paši tirgus likumi darbojās arī aizspogulijā un citās zemēs

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kautskis
2012-02-27 00:39 (saite)
Pareizi, kotletēm jāprasa "tā, šito gabaliņu gribētos, bet samaliet, lūdzu." Un jāsamaisa gan liellopa, gan cūkas gabaliņi (ja gribas būt baigi fancy, var paprasīt arī jēru, garša tikai iegūs -- tas ir, ja tev garšo plastilīns.) Un, protams, ka Centrāltirgū jātur acis vaļā. Tā ir tāda kā sacīkste starp tevi un pārdevēju -- viņš tevi grib apjāt, tu gribi dabūt mantu. Ja tu spēj pretoties viņa vēlmei apjāt, viņš atzīs, ka sastapis līdzvērtīgu pretinieku un iedos mantu. Tas tev nav lielveikals, kur no tevis prasa tikai naudu. Ai nē. Tirgū nauda ir otršķirīga, tur tev vispirms jāizaug līdz tirgus pircēja līmenim.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2012-02-27 10:05 (saite)
Viss ir daudz vienkāršāk.

Ja neesi kotlešu ticībā ticis, tad nevajag tur censties iekļūt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]minna_bremze
2012-02-27 19:52 (saite)
Akjel, es kā tāds virtuāls glūniķis jau kādu laiku lasu šito lapu, tiesa - selektējot personāžus. Bet nu vot šitas dialogs man sagādāja patiesu baudu. Ar visu to, ka es malto gaļu vēsā mierā pērku ciema bodē.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]dzeina
2012-02-27 09:40 (saite)
Es nopirku gaļas maļamo mašīnu Vidzemes tirgū. No tā brīža - jau samaltai gaļai nē! (Pēdējais piliens bija totāla draņķība vienā no lielveikaliem - kotletes ielidoja atkritumu spainī)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2012-02-27 10:01 (saite)
Jā, tāds arī ir scenārijs. Es esmu malto gaļu reti- patērētājs, tāpēc liekas, ka atsevišķu gadžetu ieviest ir apaugšana ar mantām, bet šī reize bija viena no sūdīgākajām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]bozena
2012-02-27 10:02 (saite)
Ak, bet gaļas malšana tak ir viens no baisākajiem mājas darbiem. Es kaut kad pēc ļoti cīpslaina medījuma malšanas nosolījos to nekad vairs nedarīt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2012-02-27 10:03 (saite)
Sievietes darbā grūtuma nava! :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]dzeina
2012-02-27 10:05 (saite)
es arī pirmās reizes ar jēru ieberzos, pēc tam sapratu, ka vnk gaļu jāsagriež pēc iespējas mazākos gabalos un tad jau ir ok. Un vispār, priekš gaļas malšanas taču mājās ir dzīvesbiedrs! :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2012-02-27 10:09 (saite)
Ahzo, tāpēc gaļas maļamās mašīnas ir laba kāzu dāvana, jo svabadajā dzīvē gadās nenosakāmas partnerības periodi un tajos ne gaļu malt, ne arī mūziku klausīties nezākājot likuma, jo kopā, bez publiskā atskaņojuma licences var tikai ģimenē. :))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dzeina
2012-02-27 10:10 (saite)
:D
Nav jau tik traki. Es vnk kļūstu pārāk histēriska, ja tomēr tās cīpslas satinas ap maļamo dzelzi, vienkāršāk ir mani aizstumt malā vīnu dzert, nevis ļaut pašai tālāk cīnīties.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2012-02-27 10:11 (saite)
Gaļa-cepta-gabalos ir mana atbilde visam. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dzeina
2012-02-27 10:12 (saite)
nū, pelmenī gulaša gabaliņu neiecepsi!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2012-02-27 10:14 (saite)
aaaaa, manas acis! pelmeņi!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dzeina
2012-02-27 10:15 (saite)
Yap. Ar jēra un kinzas pildījumi ir pilnīgs oumaigād, vēl bik cūciņu jāpiemaļ. Un tad ir pilna saldētava tiem vakariem, kad knapi mājās atstreipuļots, nekonekgribasdarīt/ nekonevarizdarīt, bet nākamajai dienai pusdieniņas jātaisa :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mapats
2012-02-27 15:07 (saite)
Kapāta lielopa un/vai jēra gaļa pildīta pelmeņos ar nepazīstamām garšvielām, vārīti uz uguns, kas kurināta no kamieļu mēsliem - saucās manti, ēd viņus vidusāzijā, ļoti garšīgi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2012-02-27 19:57 (saite)
diemužēl, nav dots, nav dots iemīlēt gaļas mīklās. pat hinkāļus Gruzijā nespēju izbaudīt, šī man šķiet neiespējama kombinācija. tajā pat kategorijā ir arī buljona pīrādziņi & co, bet es atzīstu, bērnības traumas, tumldz.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?