barbala ([info]barbala) rakstīja,
@ 2012-02-26 22:19:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
atkārtojam, ja aizmirstam
Gāju uz Centrāltirgu lai pārnestu kārtējās foreles, atjaunotu dārzāju krājumus un piepeši uznāca puišmāmiņu vārdā nosauktais dzinulis "izcep kotletītes un karbonādītes visai nedēļai."

Karbonādēm paķēru vienu glīšu kakla gabalīnu, lai ietaisītu ar apelsīniem gadījumā, ja atnāk apēdājviesis/-i, bet tad mani ietina apziņas mijkrēslis/skāra raupja kognitīvā disonanse, jo atradu sevi pērkam malto gaļu kotletēm.

Rūpīgi (haha) izvēlējos tīro liellopa malumu, iesveriet man, lūdzu, puskīlo, tomēr realizācijas detaļām nesekoju, kālabad mājās konstatēju, ka man ir veiksmīgi iepārdoti apmēram 300 grami tiešām krietnas liellopa maltās masas, taču atlikušie 200 ir balts malts speķis. Saceptās holesterīna lodītes visticamāk, apēdīs pagalma kaķīši, ceru, ka tiem ies pie dūšiņas, jo diemžēl, man metās nelāgi cepot no smaržas vien.


Nekad nevajag darīt to, kam netici.
Un Centrāltirgū jāskatās, kas ir tas, ko pērc un kas ir tas, ko tev pārdod.


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]bozena
2012-02-27 10:02 (saite)
Ak, bet gaļas malšana tak ir viens no baisākajiem mājas darbiem. Es kaut kad pēc ļoti cīpslaina medījuma malšanas nosolījos to nekad vairs nedarīt.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2012-02-27 10:03 (saite)
Sievietes darbā grūtuma nava! :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]dzeina
2012-02-27 10:05 (saite)
es arī pirmās reizes ar jēru ieberzos, pēc tam sapratu, ka vnk gaļu jāsagriež pēc iespējas mazākos gabalos un tad jau ir ok. Un vispār, priekš gaļas malšanas taču mājās ir dzīvesbiedrs! :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2012-02-27 10:09 (saite)
Ahzo, tāpēc gaļas maļamās mašīnas ir laba kāzu dāvana, jo svabadajā dzīvē gadās nenosakāmas partnerības periodi un tajos ne gaļu malt, ne arī mūziku klausīties nezākājot likuma, jo kopā, bez publiskā atskaņojuma licences var tikai ģimenē. :))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dzeina
2012-02-27 10:10 (saite)
:D
Nav jau tik traki. Es vnk kļūstu pārāk histēriska, ja tomēr tās cīpslas satinas ap maļamo dzelzi, vienkāršāk ir mani aizstumt malā vīnu dzert, nevis ļaut pašai tālāk cīnīties.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2012-02-27 10:11 (saite)
Gaļa-cepta-gabalos ir mana atbilde visam. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dzeina
2012-02-27 10:12 (saite)
nū, pelmenī gulaša gabaliņu neiecepsi!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2012-02-27 10:14 (saite)
aaaaa, manas acis! pelmeņi!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]dzeina
2012-02-27 10:15 (saite)
Yap. Ar jēra un kinzas pildījumi ir pilnīgs oumaigād, vēl bik cūciņu jāpiemaļ. Un tad ir pilna saldētava tiem vakariem, kad knapi mājās atstreipuļots, nekonekgribasdarīt/ nekonevarizdarīt, bet nākamajai dienai pusdieniņas jātaisa :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mapats
2012-02-27 15:07 (saite)
Kapāta lielopa un/vai jēra gaļa pildīta pelmeņos ar nepazīstamām garšvielām, vārīti uz uguns, kas kurināta no kamieļu mēsliem - saucās manti, ēd viņus vidusāzijā, ļoti garšīgi.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2012-02-27 19:57 (saite)
diemužēl, nav dots, nav dots iemīlēt gaļas mīklās. pat hinkāļus Gruzijā nespēju izbaudīt, šī man šķiet neiespējama kombinācija. tajā pat kategorijā ir arī buljona pīrādziņi & co, bet es atzīstu, bērnības traumas, tumldz.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?