pajautaa

« previous entry | next entry »
Maijs. 26., 2022 | 10:24 am
posted by: lavendera in pajautaa

Ja te kāds vāra buljonus saldēšanai, kur jūs tos lejat, vai parastie zipmaisiņi der? vai gaļas atgriezumus arī tur metat? vai garšvielas liekat saldējamam produktam vai pēc tam zupai?
(pašlaik uz plīts vārās atgaļoti kauli no diviem āžiem)

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {12}

smille

from: [info]smille
date: Maijs. 26., 2022 - 10:31 am
#

Es leju stikla burkās ne līdz augšai. BET parasti tas nav lielos daudzumos (bet ja kārtīgi savāra stipru, tad saldējamo apjomu var samazināt)

Atbildēt | Diskusija


smille

from: [info]smille
date: Maijs. 26., 2022 - 10:32 am
#

Garšvielas lieku uzreiz, vārot.

Atbildēt | Iepriekšējais


Max

from: [info]m_x
date: Maijs. 26., 2022 - 05:13 pm
#

es arī saldēju stikla burciņās - piem. mazajā sanāk taisni vienai porcijai. stiklu man liekas pēc tam vieglāk izmazgāt nekā plastmasu.

Atbildēt | Iepriekšējais


porcelāna lellīte

from: [info]neraate
date: Maijs. 26., 2022 - 10:38 am
#

garšvielas jāliek uzreiz, sāli ļoti maz vai vispār ne

Atbildēt


*

from: [info]inese_tk
date: Maijs. 26., 2022 - 10:43 am
#

nevaru komentēt par gaļas atgriezumu sadaļu, jo gaļu neēdu, bet vāru buljonus no visādiem dārzeņu atgriezumiem, sparģeļu kātiem utt. - leju saldējamajās kastītēs, jo tā liekas vieglāk operēt ar šķidrumu un mazāka iespēja kādā brīdī kaut ko izgāzt.
garšvielas nelieku, jo pēc tam jau neatcerēsies cik tur kas daudz pielikts + nekad jau nevar zināt kādam ēdienam buljons tiks izmantots. piemēram, ramenam jau vajadzēs pavisam citas garšvielas, nekā krēmzupai.

Atbildēt | Diskusija


nxn

from: [info]nxn
date: Maijs. 26., 2022 - 02:59 pm
#

Pastāsti, kā tu šito vari. Man aktuāli dārzeņu atlikumu izlietošana

Atbildēt | Iepriekšējais


mazaa_mija

from: [info]mazaa_mija
date: Maijs. 26., 2022 - 10:47 am
#

ja ir gaļas atgriezumi tos ņem ārā pēc pirmajām 3-4h vārīšanas, jo gaļa ir aromātam, tīram kaulu buljonam nav, garšvielas nelieku un sāli arī nelieku, saldēt var plastmasas pudelēs

Atbildēt


vilibaldis

from: [info]vilibaldis
date: Maijs. 26., 2022 - 11:32 am
#

Saldēju porciju kārbiņās, lai ērti uzglabāt saldētavas atvilknē.
Garšvielas lieku vārot, uz kārbi ņas uzrakstu, ko un cik, lai pēc tam zin. Saldēju tīru, izkāstu šķidrumu bez gaļas utt.

Atbildēt


ro

from: [info]roncijs
date: Maijs. 26., 2022 - 12:53 pm
#

ja ir riktīgi nikns buljons (nu, drīzāk jau demi-glace), tad ir cilvēki, kas lej ledus trauciņos :D

garšvielas liek kādas 15min pirms buljona gatavošanas beigām, sāli nē

Atbildēt


pavisam

from: [info]pavisam
date: Maijs. 26., 2022 - 02:08 pm
#

Plastmasas traukos prastajos.
Vāru tikai no dārzeņiem ar garšvielām, bez sāls. Ar domu, ka kko sāļu var vārīt, tad būs par daudz.

Atbildēt


nova

from: [info]nova
date: Maijs. 26., 2022 - 02:08 pm
#

Zipmaisiņi der

Atbildēt


sajūtu cilvēks

from: [info]vacatio
date: Maijs. 29., 2022 - 02:47 pm
#

plastmasas spainīšos no šķovētiem kāpostiem un krējumiem. Vakar ielēju vienu ekselence saldējuma traukā 1L

Atbildēt