putnu novērotājs ([info]_re_) rakstīja,
@ 2013-12-11 09:46:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
dārgie biedri, padalīsieties ar ķirbja likvidēšanas ieteikumiem?
es vairāk sliecos uz kādām biezkrēmzupām. sulu spiede aizbrauca, bet marinētus es ēdu tikai reizi gadā, naukšēnu ballē.
kādas konkrētas, garšīgas receptes virumiem? varbūt arī cepumiem?


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]au
2013-12-11 09:57 (saite)
kartupelis, ķirbis, burkāns, apcepti sīpoli, ķiploks. katlā ar ūdeni līdz visu sastāvdaļu nosegšanai. vāra. piemet ingveru (maltu), piparus, sāli un kādu baziliku, hmeļi-suneļi vai oregano. blenderī iekšā ar saldo krējumu. sablenderē un uzvāra vēlreiz. pagaršo, saprot, ka izcili, un ātri ātri apēd.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]_re_
2013-12-11 10:04 (saite)
labs plāns :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]chaika
2013-12-11 09:57 (saite)
tak ar saldo krējumu vai kausētajiem sieriem tās zupas blenderī un gatavs

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]mufs
2013-12-11 10:07 (saite)
jā,es arī pie šāda vienkāršākā varianta, reizēm vēl piemetu klāt kādu dārzeņu buljonu,ja saldētavā aizķēries.
un tai zupā saber ar ķiplociņu kopā apgrauzdētas sēkliņas - saulespuķu, ķirbju, sezama, pēc izvēles un patikšanas.

vēl es darīju tā ka ķirbja šķēles liek eļļotā pannā, pārkaisa ar garšvielām un cepeškrāsnī.
vēl ķirbju pankokus var cept.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]_re_
2013-12-11 10:18 (saite)
bet ta jūs (es pieņemu, ka Tu zināsi arī par chaiku, hh) to zupu vārāt tikai no ķirbja, garšvielām, siera un cirvja kāta? nav pārāk aizdomīga ķirbja garša?
es reiz ēdu, pirms mēneša, ļoti garšīgu krāsnī ceptu, garšvielu ķirbi, bet tas bija riekstu sviesta, man šķiet. manējais ir lielais vulgaris, arī nez der?
un tās pankūkas - sarīvēt ķirbi un klāt parastajai mīklai, ja? arī jācer, ka pazudīs, dažs mājās viebjas par ābolu gabaliņiem pankūkās, kas man ļoti garšo.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]au
2013-12-11 10:27 (saite)
vaij, sarīvēt ķirbi un klāt visādām miklām vispār ir super! mafini, sāļie pīrāgi, utt, utt - visur masas dabūšanai tik liec klāt!
es tikpat labi parasto ķirbi vulgaris lieku arī cepeškrāsnī - galvenais ir daudz garšvielu, ķiploks un sīpols.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mufs
2013-12-11 10:34 (saite)
par čaiku nezināšu :) bet es, jā, pa lielam esmu par slinku un iztieku ar novārītu ķirbi, sablenderētu + saldais krējums, ja nav tā dārzeņu buljona,tad saberu garšvielas, tas pats karijs labi nomāc ķirbīgo garšu - es pati neesmu nekāds ķirbju nosirdsmīlētājs.

a pankukām sarīvē, piemet olu un mazliet miltus, i viss. bet tur nudien katrs var eksperimentēt pēc sirds patikas.

es vēl dēļ slinkuma daru tā,ka daļu novārītā ķiirbja sametu saldētavā, lai citreiz tikai jāizvelk un var vārīt un lai nemētājas tāds puskauts pa māju.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]_re_
2013-12-11 22:02 (saite)
jā, sasaldēt laba doma. jo ledusskapī tāpat viņš ne vella neglabājas. šoreiz vēl tik liela tā ceturtdaļa, ka vnk pa skapīšvirsmu mētājas.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]str
2013-12-11 10:06 (saite)
arī zupām- ķirbi parasti sacepu cepeškrāsnī.
var visādus keksus un maizes cept.

/ http://www.mynaturalfamily.com/recipes/paleo-recipes/50-of-the-best-paleo-pumpkin-recipes/

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]_re_
2013-12-11 10:26 (saite)
ā, pareizi, pa ausu galam ir dzirdēts par cepšanu. tas droši vien tāpat paspilgtina garšu kā citu dārzeņu apcepšana uz pannas pirms vārīšanas zupā, vai ne?

paldies, linkam es ķeršos klāt pēdējam. man nepatīk skrollot un izvēlēties receptes. :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]vilkate
2013-12-11 10:27 (saite)
inese_tk dievīgā ķirbja keksa recepte:

sausās sastāvdaļas:
2 glāzes miltu (miksēti pilngraudu ar baltajiem apmēram uz pusēm)
dažādas garšvielas (kanēlis, maltas krustnaglas, ingvers, muskatrieksts)
glāze brūnā cukura
2 tējkarotes sodas
rozīnes
(man bija vēl arī sīkāk sagrieztas lielogu dzērvenes)
rieksti un sēkliņas dekorēšanai

slapjās sastāvdaļas:
pusglāze eļļas (man bija vīnogu kauliņu)
puslgāze ūdens
1,5 glāzes ķirbju pļuras (to iegūst ķirbja gabalus uz cepampapīra izcepot cepeškrāsnī un sablendējot)
1 sablendēts banāns (ja nav banāns, var likt arī 2 glāzes ķirbju pļuras)
2 ēdamkarotes ābolu etiķa


sajauc sausās sastāvdaļas, atsevišķi slapjās, izņemot etiķi. tad sajauc sausās ar slapjajām kopā, samaisa, pieliek etiķi, mazliet pamaisa un lej veidnē un cep
man cepās 220 grādos 45 min

(Es piedevai liku valriekstus un žāvētas dzērvenes, un garšvielai izmantoju piparkūku garšvielu, kas ir jau gatvs mikslis ar receptē nosauktajām; bija lieliski. Bā, sagribējās vēlreiz uzcept.)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]vilkate
2013-12-11 10:27 (saite)
Ā, un tās garšvielas var nežēlot, es kopā ēdamkaroti ar kaudzi piešāvu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]_re_
2013-12-11 21:49 (saite)
izskatās labi, pamēģināšu. Tu arī, ja. atkal :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]vilkate
2013-12-12 09:52 (saite)
A, es, ko es? :D

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]_re_
2013-12-12 09:59 (saite)
ko ko, cept un šmorēt! protams :p

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]vilkate
2013-12-12 10:07 (saite)
Maz un īgni!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]vilibaldis
2013-12-11 10:35 (saite)
tipa veģetārais plovs _ ķirbis, seleriju kāti, burkāns, sīpols, ķiploks un ko nu vēl no garšvielām kārojas, katla dibinā eļļā apcepina sasmalcinatos darzeņus, ieber rīsus, drusku pakarsē, pamazām lej klāt buljonu un karsē, kamēr konsistence labu labā, pagaršo un ātri izēd :), vismaz mūsmājas

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]_re_
2013-12-11 21:51 (saite)
man varētu garšot. vienīgi seleriju kātus mainītu uz sakni, laikam.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]iness
2013-12-11 10:49 (saite)
te dažas:

http://www.maltite.lv/2011/01/kirbju-pirags.html

http://www.maltite.lv/2010/05/kirbjkuka.html

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]_re_
2013-12-11 21:59 (saite)
man patīk kondensētā piena sabiedrība abās receptēs, bet tā kūka ļoti, ļoti vilinoša, ar apsolījumu uz krembrulē ar siera dabu.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ravejsledzejs
2013-12-11 14:09 (saite)
nu es sarīvēju burkānus un ķirbi (1:1). vispirms burkānus apcepu olīveļā, tad pannā iegāžu ķirbi, kad ir arī tas pacepies/pasautējies, sagāžu blenderī ar garšvielām (ķiploks, ingvers, sāls u.t.t.). pēc tam katlā un papildinu ar mazu bišķi ūdens, kad sāk vārīties jaucu klāt kausēto sieru un piemetu klāt vīngliemežu miesiņas. kad siers ir sajaucies ar to visu viendabīgā masā, leju šķīvī un uzberu pa virsu grauzdiņus. tad noēdu.

ūdeni var aizstāt arī ar baltvīnu. būs cita garša.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]_re_
2013-12-11 22:00 (saite)
o! baltvīns

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]courty
2013-12-11 14:25 (saite)
man liekas, ka es šo Tavu ierakstu ielikšu pie memorijiem, paldies! :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]_re_
2013-12-11 22:01 (saite)
lūdzu, lūdzu, praktiski un rakstiski :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?