inese_tk dievīgā ķirbja keksa recepte:
sausās sastāvdaļas:
2 glāzes miltu (miksēti pilngraudu ar baltajiem apmēram uz pusēm)
dažādas garšvielas (kanēlis, maltas krustnaglas, ingvers, muskatrieksts)
glāze brūnā cukura
2 tējkarotes sodas
rozīnes
(man bija vēl arī sīkāk sagrieztas lielogu dzērvenes)
rieksti un sēkliņas dekorēšanai
slapjās sastāvdaļas:
pusglāze eļļas (man bija vīnogu kauliņu)
puslgāze ūdens
1,5 glāzes ķirbju pļuras (to iegūst ķirbja gabalus uz cepampapīra izcepot cepeškrāsnī un sablendējot)
1 sablendēts banāns (ja nav banāns, var likt arī 2 glāzes ķirbju pļuras)
2 ēdamkarotes ābolu etiķa
sajauc sausās sastāvdaļas, atsevišķi slapjās, izņemot etiķi. tad sajauc sausās ar slapjajām kopā, samaisa, pieliek etiķi, mazliet pamaisa un lej veidnē un cep
man cepās 220 grādos 45 min
(Es piedevai liku valriekstus un žāvētas dzērvenes, un garšvielai izmantoju piparkūku garšvielu, kas ir jau gatvs mikslis ar receptē nosauktajām; bija lieliski. Bā, sagribējās vēlreiz uzcept.)
(Lasīt komentārus)
Nopūsties: