Ūūlę ([info]chimera) rakstīja,
@ 2015-01-20 12:45:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
atvainojos par mājsaimniecisko kviekšanu, bet tas ir Kaut Kas:
http://www.maplespice.com/2011/04/baked-almond-feta-with-dill-oil.html
(būs grūti neizrīt visu vienpersoniski; nostrādāja arī bezmarles apstākļos, ar ietīšanu melnā-dzeltenpumpainā lakatiņā)

no šejienes, protams:
http://www.chooseveg.com/11-vegan-cheese-recipes-that-will-change


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]koki
2015-01-20 12:56 (saite)
ō, paldies!

(Atbildēt uz šo)


[info]str
2015-01-20 13:11 (saite)
redzēju tās receptes, bet šī pat izskatās dikti vienkārša, jāprovē

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]chimera
2015-01-20 13:12 (saite)
nenormāli vienkārša.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]mindbound
2015-01-20 16:07 (saite)
Sasodīts, tas izskatās labi.

(Atbildēt uz šo)


[info]vilkate
2015-01-20 16:37 (saite)
Šo toč pamēģināšu uztapināt.

(Atbildēt uz šo)


[info]hedera
2015-01-20 20:12 (saite)
Izskatās (un lasās) garšīgi, un arī vienkārši pagatavojams, būs jāpamēģina, paldies!

(Atbildēt uz šo)


[info]liljabrik
2015-01-20 21:01 (saite)
noteikti pamēģināšu

(Atbildēt uz šo)


[info]inese_tk
2015-01-20 21:47 (saite)
Tu jau nelobīji mandelēm mizas nost, ne?

(Atbildēt uz šo)


[info]crescendo
2015-01-21 00:21 (saite)
1)kur un kādas maltās mandeles dabūji?
2)vispārīgāks jautājums...Bez sīpoliem, ķiplokiem (puraviem, lociņiem, pētersīļiem, selerijām, dillēm... Šķiet neko neaizmirsu)vegānu ēdienu ēdamu pataisīt vispār ir reāli, vai tomēr 90% recepšu būs jāiet apkārt ar līkumu (šitajā receptē arī lasot kaut kā aizdoma, ka 'garšo pavisam kā feta' varētu būt vismaz daļēji ķiploka mēles-nogalinošo-un-ēstgribu-veicinošo īpašību pēc...). To, ka gaļas ēdienu obligāto rindiņu 'apcepam sīpoliņus pannā' 90% gadījumu var ignorēt/aizstāt ar citām lietām it kā būtu iznācis apgūt, bet nu gaļa ir gaļa gaļa ir, kamēr, teiksim, tofu nebūt ne visu garšvielu garšas uzsūc tik naski kā to pašu bet to pašu ķiploku, un recepte, kur garša balstījusies uz ķiploku, to atmetot paliek nekāda. Arī bezķiploku un bezgaļas kale un spinātu receptes joprojām meklēju, nekas tāds īsti veiksmīgs pagaidām nav sanācis :/
3) mb kādā reizē dzīvesstilu aprakstot vari piemest - kas ir tādas must-have-easy-to-restock lietas, kam jādzīvo pieliekamajā ātrām slinkām, vakariņām? Mb kāds labs links no kura sākt lasīt, kas šejienes veikalu piedāvājumā būtu realizējams? Vegan.lv zināms, bet tur to saimniekošanas pamatu kaut kā pietrūkst.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]chimera
2015-01-21 09:32 (saite)
1) mandeles var samalt arī pats, bet vispār mandeļu milti ir visur - protams, visos bioveikalos, bet arī stokmanā aš divi veidi, iekš avokado ir manīti utt.

2) nu man nav aktuāli dabūt 100% kopiju. protams, ka tā nav trve feta, garša ir pasāļa ar ķiplokainām notīm (bet man TĀ garšo ķiploki!), es teiktu, ka šai receptei ir pašpietiekama vērtība :)
ja apnikuši sīpoli un tofu, gaļa labi aizvietojas ar baklažāniem un lēcām (ne garšas (lai gan kā PATIESĪBĀ garšo gaļa? bez mērcēm, garšvielām utt? kkad aizdomājos, ka nav ne jausmas), bet sāta un olbaltumvielu ziņā).

3) zini, ko vari iečekot? ir tāds labs blogs http://thestonesoup.com/blog/ (ļ. labas un vienkāršas receptes, tikai 5 sastāvdaļas ---> ļoti labs tieši ar to, ka beibe par katru recepti piedāvā variāciju, kā to veģetarizēt/veganizēt/modificēt pēc citiem ieskatiem. ātri rodas priekšstats, ko ar ko var aizstāt ātrās un garšīgās kombinācijās.

nu, un vēl feisbukā ditai lasei ļ. patīk sniegt visdetalizētākās atbildes uz visiem ar veg saistītiem jautājumiem :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]crescendo
2015-01-21 10:27 (saite)
2) - Umami ir galvenā atbilde. Umami=paspilgtina citas garšas un padara tās 'garšīgākas'. Gaļa ir tradicionāli jaudīgākais umami avots (pirms sāk nodarboties ar izvirtībām un specifiskām mērcītēm). Sīpols&ķiploks ir nākamie jaudīgākie -bet tur kopā ar umami nāk tās citas specifiskās garšas, kas.. nu jā. Tomātu pasta un sojas mērce droši vien ir populārākie vegānie umami avoti, jāpačeko vai baklažāns ar to dara. Tofu ir anti-umami.


Gaļai kā tādai arī var būt garša, bet tas jau tā, kā kuram, un ļoti no ļīķīša sugas un griezuma vietas tomēr atkarīgs (= vistas fileja, piemēram, tiešām ir diezgan bezgaršīga). Cits, ka vairumā ēdienu gaļa ir paslēpta zem tik daudz slāņiem, ka to mierīgi var aizvietot pat nepamanot zaudējumu, un ja nu akurāt gribās, tad pievienot gaļas garšu atpakaļ koncentrētākā veidā (= vītināta gaļa, vai pavārīt ar visiem kauliem pāris stundas buljonam).
Anyhow, thanks par linkiem, papētīšu. Mani ne tik daudz 'kā imitēt gaļu' interesē, cik 'kā bez piepūles uztaisīt garšīgu apēdamo'. Un gaļa tomēr vai nu jākausē, vai jāiet uz veikalu pakaļ svaigai=piepūle. (un tad vēl jāatādo un jāatcīpslo, ko darot man pēkšņi ir divas kreisās rokas un nazis kājā).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2015-01-21 10:46 (saite)
nu, redz, man jau bija nojauta, ka īsti tev palīdzēs nespēšu, jo atšķiras pamatnostādnes. jo laikam pret umami esmu vienaldzīga, vai tā būtu gaļa, sojas mērce vai nātrija glutamāts (es vispār izmantoju nedaudz garšvielu un ļ. reti sāli, gandrīz nekad - saldinātājus).
un man arī ir tā, ka garšo nu... gandrīz viss :) (izņemot ka no zivīm joprojām dažreiz rāva uz augšu, kad vēl tās ēdu... pirmos 25 dzīves gadus ne zivis, ne citas jūras veltes ieēst vispār nebiju spējīga, toties tagad aļģes iet uz urā).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]chimera
2015-01-21 10:55 (saite)
ā, vo! es kkad gāju pie augstākminētās ditas lases uz 2 kursiem (vegāno beikingu un ĀTRAJIEM veģ. ēdieniem). bija vērtīgi, iedeva šādas tādas matricas, uz kuru bāzes var visu ko variēt. ja gribi, materiālus varu ieskenēt un tev nosūtīt (kad iešu garām skenerim...). nu, un arī paši kursi notiek regulāri (vegus.lv) :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]hessin
2015-01-21 01:44 (saite)
Varētu pamēģināt, tā kā siers mana lielākā vājība.
Mandeļu miltus izmantoji? Garša nav marcipānam līdzīga? Marcipāns gan man nepatīk.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]chimera
2015-01-21 09:33 (saite)
miltus, aha (esmu slinka).

marcipāns - tas ir kkas salds? ne tuvu!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]crescendo
2015-01-21 10:28 (saite)
amaretto rūgtums?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2015-01-21 10:46 (saite)
nav ne jausmas, kas tas tāds.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]chimera
2015-01-21 10:46 (saite)
bet rūgtuma točna nav.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]hessin
2015-01-21 14:24 (saite)
ne par slinkumu, bet vairāk domāju, kā sanāk lētāk. Te mandeles (un citus riekstus) pārdod 100g paciņās kā tādus dārgumus. Tagad cenu neatceros, bet sūdzēties protu :D.

Es pat neatminos, kā marcipāns garšo, tik zinu, ka tas man saldumos sagādā vilšanos, kamēr citi sajūsmā. Varbūt tā marcipāniskā garšā nāk klāt no citām sastāvdaļām. Jāpamēģina un jānoskaidro.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2015-01-21 15:03 (saite)
hm, ja jums nav riekstu kilogramos, tad milti laikam sanāks lētāk.

enīvei, šajā sierā nav ne salduma, ne rūgtuma.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?