Ūūlę ([info]chimera) rakstīja,
@ 2015-01-20 12:45:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
atvainojos par mājsaimniecisko kviekšanu, bet tas ir Kaut Kas:
http://www.maplespice.com/2011/04/baked-almond-feta-with-dill-oil.html
(būs grūti neizrīt visu vienpersoniski; nostrādāja arī bezmarles apstākļos, ar ietīšanu melnā-dzeltenpumpainā lakatiņā)

no šejienes, protams:
http://www.chooseveg.com/11-vegan-cheese-recipes-that-will-change


(Lasīt komentārus) - (Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]chimera
2015-01-21 09:32 (saite)
1) mandeles var samalt arī pats, bet vispār mandeļu milti ir visur - protams, visos bioveikalos, bet arī stokmanā aš divi veidi, iekš avokado ir manīti utt.

2) nu man nav aktuāli dabūt 100% kopiju. protams, ka tā nav trve feta, garša ir pasāļa ar ķiplokainām notīm (bet man TĀ garšo ķiploki!), es teiktu, ka šai receptei ir pašpietiekama vērtība :)
ja apnikuši sīpoli un tofu, gaļa labi aizvietojas ar baklažāniem un lēcām (ne garšas (lai gan kā PATIESĪBĀ garšo gaļa? bez mērcēm, garšvielām utt? kkad aizdomājos, ka nav ne jausmas), bet sāta un olbaltumvielu ziņā).

3) zini, ko vari iečekot? ir tāds labs blogs http://thestonesoup.com/blog/ (ļ. labas un vienkāršas receptes, tikai 5 sastāvdaļas ---> ļoti labs tieši ar to, ka beibe par katru recepti piedāvā variāciju, kā to veģetarizēt/veganizēt/modificēt pēc citiem ieskatiem. ātri rodas priekšstats, ko ar ko var aizstāt ātrās un garšīgās kombinācijās.

nu, un vēl feisbukā ditai lasei ļ. patīk sniegt visdetalizētākās atbildes uz visiem ar veg saistītiem jautājumiem :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]crescendo
2015-01-21 10:27 (saite)
2) - Umami ir galvenā atbilde. Umami=paspilgtina citas garšas un padara tās 'garšīgākas'. Gaļa ir tradicionāli jaudīgākais umami avots (pirms sāk nodarboties ar izvirtībām un specifiskām mērcītēm). Sīpols&ķiploks ir nākamie jaudīgākie -bet tur kopā ar umami nāk tās citas specifiskās garšas, kas.. nu jā. Tomātu pasta un sojas mērce droši vien ir populārākie vegānie umami avoti, jāpačeko vai baklažāns ar to dara. Tofu ir anti-umami.


Gaļai kā tādai arī var būt garša, bet tas jau tā, kā kuram, un ļoti no ļīķīša sugas un griezuma vietas tomēr atkarīgs (= vistas fileja, piemēram, tiešām ir diezgan bezgaršīga). Cits, ka vairumā ēdienu gaļa ir paslēpta zem tik daudz slāņiem, ka to mierīgi var aizvietot pat nepamanot zaudējumu, un ja nu akurāt gribās, tad pievienot gaļas garšu atpakaļ koncentrētākā veidā (= vītināta gaļa, vai pavārīt ar visiem kauliem pāris stundas buljonam).
Anyhow, thanks par linkiem, papētīšu. Mani ne tik daudz 'kā imitēt gaļu' interesē, cik 'kā bez piepūles uztaisīt garšīgu apēdamo'. Un gaļa tomēr vai nu jākausē, vai jāiet uz veikalu pakaļ svaigai=piepūle. (un tad vēl jāatādo un jāatcīpslo, ko darot man pēkšņi ir divas kreisās rokas un nazis kājā).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]chimera
2015-01-21 10:46 (saite)
nu, redz, man jau bija nojauta, ka īsti tev palīdzēs nespēšu, jo atšķiras pamatnostādnes. jo laikam pret umami esmu vienaldzīga, vai tā būtu gaļa, sojas mērce vai nātrija glutamāts (es vispār izmantoju nedaudz garšvielu un ļ. reti sāli, gandrīz nekad - saldinātājus).
un man arī ir tā, ka garšo nu... gandrīz viss :) (izņemot ka no zivīm joprojām dažreiz rāva uz augšu, kad vēl tās ēdu... pirmos 25 dzīves gadus ne zivis, ne citas jūras veltes ieēst vispār nebiju spējīga, toties tagad aļģes iet uz urā).

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]chimera
2015-01-21 10:55 (saite)
ā, vo! es kkad gāju pie augstākminētās ditas lases uz 2 kursiem (vegāno beikingu un ĀTRAJIEM veģ. ēdieniem). bija vērtīgi, iedeva šādas tādas matricas, uz kuru bāzes var visu ko variēt. ja gribi, materiālus varu ieskenēt un tev nosūtīt (kad iešu garām skenerim...). nu, un arī paši kursi notiek regulāri (vegus.lv) :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Lasīt komentārus) -

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?