crescendo ([info]crescendo) rakstīja,
2) - Umami ir galvenā atbilde. Umami=paspilgtina citas garšas un padara tās 'garšīgākas'. Gaļa ir tradicionāli jaudīgākais umami avots (pirms sāk nodarboties ar izvirtībām un specifiskām mērcītēm). Sīpols&ķiploks ir nākamie jaudīgākie -bet tur kopā ar umami nāk tās citas specifiskās garšas, kas.. nu jā. Tomātu pasta un sojas mērce droši vien ir populārākie vegānie umami avoti, jāpačeko vai baklažāns ar to dara. Tofu ir anti-umami.


Gaļai kā tādai arī var būt garša, bet tas jau tā, kā kuram, un ļoti no ļīķīša sugas un griezuma vietas tomēr atkarīgs (= vistas fileja, piemēram, tiešām ir diezgan bezgaršīga). Cits, ka vairumā ēdienu gaļa ir paslēpta zem tik daudz slāņiem, ka to mierīgi var aizvietot pat nepamanot zaudējumu, un ja nu akurāt gribās, tad pievienot gaļas garšu atpakaļ koncentrētākā veidā (= vītināta gaļa, vai pavārīt ar visiem kauliem pāris stundas buljonam).
Anyhow, thanks par linkiem, papētīšu. Mani ne tik daudz 'kā imitēt gaļu' interesē, cik 'kā bez piepūles uztaisīt garšīgu apēdamo'. Un gaļa tomēr vai nu jākausē, vai jāiet uz veikalu pakaļ svaigai=piepūle. (un tad vēl jāatādo un jāatcīpslo, ko darot man pēkšņi ir divas kreisās rokas un nazis kājā).


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?