barbala ([info]barbala) rakstīja,
@ 2014-11-12 13:36:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Ļoti Dusmīgs Ieraksts
ja nu ir kāda parādība bez brūkošām zeķbiksēm un dēļ nepareizi sapītu (iespējams, tēva/omas pinumā) bižu smaguma sakarsušām ausīm, ko es neciešu un kas būtu gana konkrēta, tad lūk, tās ir NEPAREIZAS ZUPAS, ar ko īpaši grēko sabiedriskā ēdināšana pusdienpiedāvājumos.

ja mēs runājam par zupām,
tad gardas zupas noslēpums ir tās cieša, lēna un netraucēta savārīšana, virums – tas ir laiks, kas ieguldīts virā.
Vispirms uzmanību un laiku prasa pareizs buljons- krāsnī apbrūnina kaulus/saknes, tad tos lēni un ilgi vāra, regulē akcentus, papildina ar ūdeni, ja proporcija prasa. Kad nu četras, plusmīnus stundas tas savā nodabā ir verdis un tapis,
buljonu izkāš, atdzesē, nostādina, ja nelieto tūdaļ, tad sasaldē ledusskapja saltajās iekšās.

Un kad nu ir tās zupas vajadzēšana diena, tad labi savārīto buljonu aizdara ar visu, kas ienāk prātā, līdz tas, atkal jau uz lēni vārot un ļaujot visam sakosties , ir pārvērties par biezu, gardu, spēcinošu virumu ar pareiziem akcentiem un pārliecnošiem fona elementiem. Tā var būt viegla, plāna un askētiska, tā var būt tāda, ka karote stāv vertikāli, bet lūk, tā ir zupa un tā ir ieskaites zona.

Bet man atnes fraņču stikla apaļajā nebļodā "dienas piedāvājuma Minestroni", kurā pazīstu poļu saldēto dārzāju kubiņus brīvi švimmējot viņu pašu ūdenī ar vegetas un bārbekjū mērces piešprici, tad tā ir nevis Minestrone, bet KATASTROFONE un par tādas piedāvāšanu pienāktos aukstā vannā lobīt sīpolus trīs dienas, kā minimums.
Nu kas tas ir, ka pat garda zupa ir drīzāk izņēmums, kā drošpieejams mierinājums, uzticams glābšanas riņķis pilsētas kafejnīcu, fabriku, diļļu studiju, garšas laboratoriju, dienas restorānu un ēdiena studiju klānos?

Kanēļmaizīšu beķerejas, beigeļi un makarūni, tos lūdzu, uzkariet uz gurniem uz katra stūra. Bet zolīda zupa?!


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]starro
2014-11-12 14:11 (saite)
vai mēs redzam sākumu jaunam nišas biznesam un tā patiesā labuma guvēja augšanu līdzi savām dusmām? :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]starro
2014-11-12 14:13 (saite)
popaps lai paliek piesardzīgajiem, stārtaps - dusmīgajiem!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]barbala
2014-11-12 15:13 (saite)
jā, nosaukšu par Studijas Fabriku Telpa un getošu profitus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ernuerna
2014-11-12 15:31 (saite)
Ideju Bodes Sajūtu LabAratorijas Radošā Telpa-Zupotava (vai Zupnīca. Vai Zupetērija)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]starro
2014-11-12 15:52 (saite)
ģeldēs kaut vai "atvērtā tipa vieta ~no brūnā kaula~"

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]zimbabve
2014-11-12 14:54 (saite)
Minestrone no saldētiem dārzeņiem, ak vai.

Bet kur Rīgā ir labi beigeļi? Pirmoreiz dzirdu, ka tāda opcija vispār ir.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]barbala
2014-11-12 15:11 (saite)
rīgā ir atvērusies pirmā beigeļnīca, tagad mums ir ne vien dounati, mafini, makarūni, ir arī beigeļi ar krēmsieru. viss kā pasaulē! :)

ā, beigeļi nāk ar smūtijiem, nu protams. https://www.facebook.com/jsbagels.lv

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]zimbabve
2014-11-12 15:26 (saite)
O, būs jāizmēģina, varbūt tiešām labi. Diseldorfā joprojām neesmu atradusi nevienu kārtīgu beigeļu ēstuvi, nekādas kārtības.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2014-11-12 15:41 (saite)
es uzreiz atzīstos savā nemīlestībā pret beigeļiem un pārējām baltmaizībām, līdz ar to, nebūšu objektīva. bet kā parādība ir, jā.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]anonymous
2014-11-12 16:52 (saite)
Beigeli liec mierā!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2014-11-12 17:11 (saite)
/piesardzīgi/ nu labi, došu vēl vienu iespēju.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]anonymous
2014-11-12 18:07 (saite)
Visi antisemīti!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]zimbabve
2014-11-12 17:10 (saite)
labs beigelis nemaz nevar negaršot :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kaukau
2014-11-13 10:09 (saite)
mēs ticam Ķelmēnu rupjmaizē, tā ja!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ernuerna
2014-11-12 15:30 (saite)
mūžu mācies- nupat uzzināju, kas ir beigelis

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ernuerna
2014-11-12 15:32 (saite)
vēl jānoskaidro, kas ir minestrone

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]barbala
2014-11-12 15:41 (saite)
TEV, ERNIŅ, VAIRĀK AR KULTURĀLIEM CILVĒKIEM BŪTU JĀSATIEKAS, JA.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ernuerna
2014-11-12 15:59 (saite)
es labošos (nokaunās un, asti kājstarpī iežmiegusi, aizsmilkst uz aizkrāsni)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]starro
2014-11-12 15:47 (saite)
tas nebij kāds vecflāmu grafiķis?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ernuerna
2014-11-12 15:59 (saite)
Brēgelu domā?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]starro
2014-11-12 22:57 (saite)
minnezingeru!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]unpy
2014-11-12 17:18 (saite)
Par beigeli Kurzemes čiuļi sauc savus aizdomīgos plāceņus. Tā kā viņiem savu nosaukumu nav, tad jāaizņemas no leišiem vai jīdiša:

http://www.zodynas.lt/terminu-zodynas/b/beigelis

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]barbala
2014-11-12 18:19 (saite)
tev, kā tradicionālo vērtību sargam vispār dikti jāuzmanās, jo beigeļu kafejnīcā var dabūt smūtijus. nezinu jau, vai mafinus māki un kā ar tiem makarūniem beidzās?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]unpy
2014-11-12 18:43 (saite)
Es jau arī godprātīgi piesargos, ja skatos ēdienkartē un redzu tur latīņu burtus, kuru kopums man neko neizsaka, tad labāk lai tas tomēr ir kādā Vjetnamas iezemiešu kvartālā, nevis kādā kārklu kulināru mērkaķotuvē. Aber par makaroniem, savukārt, kā ne vienu reizi vien ir pierādījies, mūsdienu pseidogardēži ar muti gan ir paipalu olās un hipsteru rokasgrāmatā, taču ar atpazīšanas darbiem un zināšanām, kaut cik pietuvinātām realitātei - visai dziļi aizkrāsnē.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]kaukau
2014-11-13 10:14 (saite)
es pareizi sapratu - baranka uz pusēm, un galvenais ir ass nazis!?

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]ernuerna
2014-11-13 10:44 (saite)
jā, tikai tā barankas mīkla pirms tiek apvārīta, kā sapratu no raksta. lai īpašāk

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]biezpientaure
2014-11-12 18:56 (saite)
pag pag - tīri pieklājīgu zupu sezonā var uzmargot 20min. laikā, ja runājam par svaigiem dārzeņiem, tā teikt, dārzeņu - ne gaļas - buljonā. Ar masalu vai miso, bet es tur neredzu vairāk par 20, nu 30min. ar resnākiem burkānu vai kāļa gabaliem.

un - nē kubiņiem, nē gaļinai, nē baltmaizei lai kā to maskētu - par beigeli vai brēgeli :)

(Atbildēt uz šo)


[info]aizliegts_v
2014-11-12 20:43 (saite)
Oi, es dzimtajā kafejnīcā akurāt šodien tāāādu rasoļņiku ēdu, aš visas garšas kārpiņas vibrēja.

(Atbildēt uz šo)


[info]kaukau
2014-11-13 10:12 (saite)
man vakar bij` ķirbju krēmzupa ar ķiploku grauzdiņiem. bija ēdama vēl šorīt; tas ir kompliments katla izmēram un nesabojājamības koeficientam, nevis citādāk.

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?