ziemeļi ([info]ziemelji) rakstīja [info]ventilators kopienā,
@ 2012-02-10 10:45:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Alkohola terminators
Ievads

Uzzinot piešķirto tēmu, sapriecājos, jo tā skan visnotaļ izklaidējoši un liela daļa lasītāju tajā spētu atrast ko sev interesantu - vai nu tas būtu alkohols (alhōls), vai terminators (terminātōrs).

Diezgan ilgi cīnoties ar vēlmi uzrakstīt kādu stāstiņu ar dziļu vēstījumu (teleportācija, ceļošana laikā, mākslīgais intelekts, evolūcija, cilvēka cīņa par izdzīvošanu un tajā pašā laikā notiekošā pašiznīcība), kas sevī ietvertu ekspozīciju-sarežģījumu-kāpinājumu-kulmināciju-atrisinājumu, un vispār pat nepieminētu filmu The Terminator, diemžēl nolēmu atteikties no šāda varianta, jo šis tomēr ir pirmais raunds un lasīt astoņus filozōfiskus un garus stāstus varētu būt diezgan ķēpīgi, tādēļ es būšu tā persōna, kura izmantos seklāko dziļāko pieeju, kā izrādās.
Nenoliegšu, ka man pašai arī būtu interesanti palasīt manis pirmo minēto variantu.

Neesmu diez cik tālu tikusi šajā rakstā, bet saprotu, ka iespējams jau esmu zaudējusi daļu lasītāju, jo ievads ir tas brīdis, kad potenciālā publika ir jāpiesaista un jāmēģina noturēt tās uzmanība arī uz pāris nākamajiem paragrāfiem.
Centīšos laboties ieliekot relevantas bildītes - terminātōra gifs un manas persōnīgās lietas, kas burtiski saistītas ar doto tēmu - metāla blašķe, kurā var liet alhōlu un manas kājas terminātōrīgi metāliskās zeķēs.

Terminātōra daļa

Sāra - Iespējams jūs esat pamanījuši (ja neesat, tas nekas, es arī tam diezgan ilgi nepievērsu uzmanību), ka pirmajā filmas daļā Terminātōrs vēlas iznīcināt personāžu vārdā Sāra. Man tas šķiet ļoti interesanti, jo Sāra ir ebreju izcelsmes vārds ( שָׂרָה ), ko mēdz tulkot gan kā princesi, gan augsta ranga sievieti, arī esot skaistule.
Lūk, te nu varētu attīstīt visādas konspirācijas teōrijas - terminātōru uzdevums ir iznīcināt ebrejus / cilvēkus, kuri kaut ko dzīvē ir sasnieguši / skaistuļus. Varētu pat iet tālāk un nodēvēt terminātōrus par nacīšiem - terminātori ir sūtīti no 3.reiha slepenās bāzes Jaunajā Švābijā (Antarktīdā) un viņi cīnās pret cionistiem.

Skynet - filmā Skynet ir mākslīgā intelekta kopa/sistēma, kuras uzdevums ir iznīcināt tās radītāju - cilvēci. Godīgi sakot, izdzirdot vārdu skynet, pirmais kas iešaujas prātā, ir interneta provaideri. Tādi maziņi interneta provaiderīši, kuru reklāmas lapiņas ir izlīmētas x mikrōrajōnu kāpņu telpās, bīstamos liftos un uz blokmāju sienām.
Tad nu šeit atkal varam vilkt paralēles - slikts internets ir spējīgs iznīcināt cilvēku, jo kuram gan patīk tie brīži, kad jūtūbes videō ielādējas tikai līdz pusei un filmas lejupielādēšana prasa trīs dienas. Jāpiebilst gan, ka tādi skynetisti dzīvo pagātnē un ir so 90's (nē, tas nav forši), jo mūsdienīgam cilvēkam ir vismaz optiskais internets.
Tas var atstāt nopietnas (negatīvas) pēdas cilvēka psihē - sāk trūkt pacietības un trūkst spēka tolerēt gaidīšanu arī citās ikdienas jomās, arvien vairāk sāk izpausties agresīva uzvedība.

Āda - terminātōri ārēji mēdz izskatīties kā parasti (nu, protams, arī neparasti) cilvēki, lai arī dziļi viņu robotiņu sirsniņā - motōriņā, tie ir ļauni ōmeni. Nu te jau nekādu skaidrojumu un hintu nevajag, kurš gan nav sastapies ar būtni, kas ārēji atgādina cilvēku, bet īstenībā izrādās pēdējais velna izdzimums esam.

Alhōla daļa

Alhōlu es pārāk netirzāšu, jo pieņemu, ka ja ir kādas persōnas, kuras nav neko dzirdējušas par Terminātōru, tad par alhōlu gan visiem jābūt dzirdējušiem. Protams, pat ja persōna nelieto alhōlu, kāds priekšstats par to, kas tad tas tāds ir, noteikti pastāv.

Lai šis raksts šķistu nedaudz persōniskāks un Jūs, lasītāji, varētu bišķi identificēties ar mani, atklāšu, ka man ļoti garšo alus un man ļoti garšo rums.

Lai kādiem lasītājiem kļūtu manis bišķi žēl, atklāšu, ka pašlaik atrodos Zviedrijā, kur ir briesmīgi (man kā latvietei) alhōla likumi - ja nav vēlmes iet uz bāru un atstāt milzīgu kaudzi naudas par niecīgu alus kausu, alhōlu var nopirkt tikai speciālos alhōla monopōla veikalos (darbadienās līdz plkst. 18/19, sestdienās līdz 15/16, svētdienās un svētku dienās vispār nevar).

Lai es būtu objektīva, man nāktos pieminēt arī kādas sliktās alhōla lietas, bet šis temats ir tik ļoti strīdīgs, ka es to atstāšu katra paša lasītāja ziņā - lūk, brīva vieta Jūsu kritikai un persōnīgajiem stāstiem par to kā alhōls samaitā dzīves (jo pats tā vienkārši cilvēkam uzkrīt uz galvas un ar varu ielīst mutē).

Alhōla Terminātōrs

Kā jau mēs virspusēji noskaidrojām, Terminātōra uzdevums ir atņemt cilvēcei visu labo - ambiciōzus, veiksmīgus, skaistus cilvēkus, kā arī cilvēku dzīves nozīmīgas sastāvdaļas (labus interneta pakalpojumus, piemēram).

Domājot par šo tēmu, nācu pie slēdziena, ka Alhōla Terminātōri ir tie cilvēki, kuri nelieto alhōlu.
Jā jā, tie, kuri nelieto alhōlu un saka, ka nekad dzīvē nav jutušies laimīgāki un pats galvenais - arī mēģina citiem to uzspiest. [Jāpiebilst, ka es nepieminu tos cilvēkus, kuri nelieto alhōlu un ir tik jauki, ka ar to nelielās, neplātās un nemēģina citiem uzspiest šo dzīves veidu.]

Cilvēki, kuri mēģina citiem atņemt to prieku lietot alhōlu, uzplijoties ar saviem nedzeršanas varoņdarbiem un padomiem, neapšaubāmi IR Terminātōri, jo kādēļ gan lai viņi ietērpušies cilvēciskā ādā mēģinātu īstajiem cilvēkiem atņemt labu lietu dzīvē? Kādēļ viņi uzbrūk taj' cilvēces daļai, kas ir gudra un skaista? Viss skaidrs - viņiem sirsniņas vietā ir motōriņš.

Mans persōnīgais ieteikums būtu pārāk neapbižot šādus skaidrās dzīves sludinātājus - viņi ir ieprogrammēti tā domāt; un iespējams, ka mēs paši (cilvēki ar īstām sirsniņām) esam šos terminātōrus radījuši un devuši tiem iemeslu vēlēties mūs, alhōla lietotājus, iznīcināt.

Tomēr ir jāsaprot, ka ne jau visi terminātōri ir ļauni, ir arī tādi, kas nonāk uz pareizā ceļa - es ieteiktu slavēt un atbalstīt terminātōrus, kuri iznīcina tos cilvēkus, kuri nekaunīgi izvazā vārdu alus to piedēvējot šķidrumiem, kam ar alu nav nekāda sakara (piemēram, cēsu/aldara šķidrumi).

Lai šis raksts Jums liktu bišķi padomāt, beigās uzdošu mīklu - tagad, kad esat sapratuši, kas ir Alkohola Terminators, padomājiet, lūdzu, kas varētu būt Gaļas Terminators?

Priekā!


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]ziemelji
2012-02-10 13:36 (saite)
pērkona pusmūža pretenzijiņas :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]tante
2012-02-10 14:12 (saite)
neņem pierē..:)
tas takš tāpat ir zināms, ka Ciba ir lielāku vai mazāku, bet pastāvīgu kompāniju konglomerāts, kurā prevalē vīrietiskais šovinisms..:)

šajā tipa sacensībā balsošana notix tikai un vienīgi uz savstarpējo simpātiju pamata, nebalsojot par tiem, kuri nav tavā/manā/savā kompānijā, vēlams, lai autors būtu vīriešdzimtes un nekādā gadījumā netix ņemti vērā citi parametri..:)

nav jau pirmais Ventilators Cibas vēsturē - viss vienmēr notiek līdzīgi..:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hesus
2012-02-10 15:07 (saite)
Šitas atgādina Eirovīziju.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]tante
2012-02-10 15:13 (saite)
tak visur vienmēr galvenais virzītājspēx ir un būs subjektivitāte..:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]redz
2012-02-10 15:59 (saite)
Kārlis Streips

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]devour
2012-02-10 15:32 (saite)
peacemakers un brookings nav manā draugu grupā, bet savu balsi atdevu viņiem un vel dažiem, kas uzrunāja.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]tante
2012-02-10 15:44 (saite)
es arī neskatījos kas ir, kas nav man draugos vai ļična pazīstami - mani interesē darba saturs un kvalitāte, no kā izejot es arī balsoju par to vai to..:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]tante
2012-02-10 15:45 (saite)
starp citu, pa manam brookingsa darbs ir baisi fascinējošs - riktīga verbāla glezna..:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]f
2012-02-11 21:52 (saite)
āmen!

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]unpy
2012-02-10 15:57 (saite)
Dīvaini, neko tamlīdzīgu neesmu manījis:))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]tante
2012-02-10 16:00 (saite)
es jau sen zinu, ka tu ļoti, ĻŌŌTI daudz ko nemani savā apkārtnē..:))

bet, tā kā es pati esmu tuvredzīga, tad pieļauju, ka tu vienkārši kautrējies iepirkt sev brilles ar spēcīgākām dioptrijām...;))))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]unpy
2012-02-10 16:05 (saite)
Gan jau, ka "manā apkārtnē" nav tādu baisu vētru, visa veida šovinistisko izpausmju un citu trauksmainu trobeļu, atšķirībā no "Tavējās", tālab ij nemanu:))

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]tante
2012-02-10 16:09 (saite)
būtu dīvaini, ja tu manītu savā apkārtnē vīrišķo šovinismu..:)
gan jau ka tavējā apkārtnē prevalē sievišķais šovinisms..:)

es, kā jau supersubjektīvs radījums (sieviete kā nekā esmu), kurš turklāt vēl sirgst ar tuvredzību, gan katru dienu savā freidlistē lasu spožus prispožus abu dzimumu šovinisma piemērus..:)

par citiem - ārpusdzimuma šovinisma gadījumiem labāk nemaz nesāxim diskutēt - man šobrīd nav tik daudz brīva laika, lai kaut vai tikai no tavas cibas izvilktu ilustrējošos piemērus..:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]komeeta_naak
2012-02-10 16:33 (saite)
es arī ne.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]komeeta_naak
2012-02-10 16:34 (saite)
nemels, par mani pagājušā ventilatorā nobalsoja gana daudz, man šķiet, tik daudz pat mani nelasa, tā ka ņinada bumbum! mēs neesam vainīgi, ka kreatīvākie sīpoli tusē kopā :P

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]tante
2012-02-10 16:43 (saite)
:DDDDDDDDDDDDDDDDDD

es neatceros par ko es balsoju pagājšreis, bet šoreiz es točna par tevi nobalsoju - to es vēl atceros, bet par kreatīvo sīpolu tusēšanos kopā - nu bet ko tur var darīt, ja tas tā ir un ja to pašu es uzraxtīju tur pirmīt, tikai nekreatīvā stilā?..:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]komeeta_naak
2012-02-10 16:45 (saite)
:)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]ripp
2012-02-10 17:16 (saite)
disagree. ja man nepatiks jebkura mana drauga (arī vīra, kas te piedalās) darbs, es elementāri balsošu par otru. vai ja otrs būs spēcīgāks.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]hesus
2012-02-10 19:34 (saite)
Tad jājautā, cik stipras tās jūsu ģimenes saites. :DDD

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]begemots
2012-02-10 22:41 (saite)
tad jājautā, ko kuram nozīmē ģimenes saites.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]imix
2012-02-10 18:37 (saite)
da labi, varbuut tad iztiekam bez rakstiem, vnk ir grupa! doti dalībnieku niki un tu izvēlies 2 un viss! kam tas čākars ar rakstīšanu un lasīšanu ???

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]affair
2012-02-12 21:35 (saite)
tāpat kā pagājušajā gadā esmu apņēmies cītīgi izlasīt visus ventilatorismus un pēc iespējas tiešāk paust par tiem savu viedokli. tā nu sagadījies, ka tavs šoreiz iekritis pats pirmais.

tātad, visupirms - pilnībā piekrītu [info]perkons komentāram. rakstot internetos garu tekstu ir jāspēj ieinteresēt jau pirmajos pāris teikumos, bet tu raksti ievadu kā kopotajos rakstos un nākamajās divās daļās paskaidro trešo, it kā lasītājs būtu tik dumjš, ka bez paskaidrojuma ideju nespētu uztvert.

ja šeit būtu palikusi tikai pēdējā daļa ar kaut kādiem papildu iestarpinājumiem no divām iepriekšējam, es būtu priecīgāks, bet citādi - neticu, ka pārāk daudzi būs tikuši pāri pusei.

īpaši visādām tantēm - [info]aukstsgaiss es noteikti pazīstu senāk un labāk par [info]perkons, bet draudzēties vajag dzīvē pie alus kausa, nevis Ventilatora komentāros.

(Atbildēt uz šo)


[info]osinsh
2012-02-13 01:42 (saite)
"ō". nu vot nahuj?

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]ziemelji
2012-02-13 02:37 (saite)
ej dirst

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?