pajautaa

ķiršu kauliņu izņemšana

« previous entry | next entry »
Jul. 24., 2015 | 07:37 pm
posted by: blond in pajautaa

Kamēr visi izklaidējas un bauda brīnišķīgo, silto vasaras piektdienas vakaru, es tupu mājās un figurēju, kā varētu rīt no ķiršiem izdabūt kauliņus, ja nav tā speciālā rīka. Agrāk tādu rīku nebija vispār - kāds zina, kā tad to darīja?

# | jā, ir doma! | Add to Memories


Comments {36}

zimbabve

from: [info]zimbabve
date: Jul. 24., 2015 - 07:39 pm
#

Omamma savulaik izmantoja lielu spraužamadatu un tad kaut kā ķeksēja kauliņus ārā, gāja ļoti ātri.

Atbildēt | Diskusija


blond

from: [info]blond
date: Jul. 24., 2015 - 07:41 pm
#

Man nav arī lielas spraužamadatas, pie tam es nezinu tehniku:(

Atbildēt | Iepriekšējais


blond

from: [info]blond
date: Jul. 24., 2015 - 07:42 pm
#

OHO!
Iespaidīgi! Nezinu, vai man ir pudele ar tik šauru kakliņu... neko, būs jāpērk lieli ķirši. Šito es tūliņ pamēģināšu!

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


blond

from: [info]blond
date: Jul. 24., 2015 - 07:45 pm
#

Eu, tas strādā!!! Heureka! Paldies!

Atbildēt | Iepriekšējais


mazaa_mija

from: [info]mazaa_mija
date: Jul. 24., 2015 - 07:47 pm
#

šitais izskatās tiešām ļoti labi, jo mēs arī kādreiz to darījām ar matadatu, bet čakars un viss šķist

Atbildēt | Iepriekšējais


vecais indiānis džims

from: [info]jim
date: Jul. 24., 2015 - 07:41 pm
#

mēs bērnībā laukos to laikam darījām ar matadatu (apaļo galu), pussašķaidīti gan sanāca anyway

Atbildēt | Diskusija


blond

from: [info]blond
date: Jul. 24., 2015 - 07:43 pm
#

es jau tikko eksperimentēju ar zilocītu kantora saspraudi, jo matadatas man nav. sūds.

Atbildēt | Iepriekšējais


judging the mice

from: [info]rasbainieks
date: Jul. 24., 2015 - 07:41 pm
#

ja tu tupi mājās rīgā, varu palienēt atķirsējamo

Atbildēt | Diskusija


blond

from: [info]blond
date: Jul. 24., 2015 - 07:44 pm
#

es tupu mājās, bet tu taču esi tālu. zin, es tūliņ izmēģināšu to metodi ar pudeli tikai vīns kaut kur jāpārlej:D

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


kants

from: [info]kants
date: Jul. 24., 2015 - 07:55 pm
#

vīnu piektdienas vakarā vislabāk pārliet vēderā:)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


blond

from: [info]blond
date: Jul. 24., 2015 - 07:57 pm
#

nu ne jau visu pudeli uzreiz :) gan jau līdz gulētiešanai tikšu galā.

Atbildēt | Iepriekšējais


blond

from: [info]blond
date: Jul. 24., 2015 - 07:46 pm
#

rasbainiek, paldies par gatavību izpalīdzēt, bet pudele ar ķīnišu irbulīti strādā ideāli! :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


judging the mice

from: [info]rasbainieks
date: Jul. 24., 2015 - 08:27 pm
#

un vīns arī pie vietas :)

Atbildēt | Iepriekšējais


slaaneklis

from: [info]slaaneklis
date: Jul. 24., 2015 - 07:54 pm
#

Vienkārši ar pirkstiem nevar?

Atbildēt | Diskusija


blond

from: [info]blond
date: Jul. 24., 2015 - 07:56 pm
#

pamēģini :)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


slaaneklis

from: [info]slaaneklis
date: Jul. 24., 2015 - 07:59 pm
#

Pamēģināju. :) Un, visticamāk, pamēģināšu vēlreiz, jo pilns ledusskapis ar ķiršiem.
Protams, asinspirts. Bet rezultāts ir. Tempu nav ar ko salīdzināt.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


blond

from: [info]blond
date: Jul. 24., 2015 - 08:07 pm
#

labāk pielieto to augstāk ieteikto pudeles metodi

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


slaaneklis

from: [info]slaaneklis
date: Jul. 24., 2015 - 08:12 pm
#

Apsveru. Paldies, par tematisko topiku. :)

Atbildēt | Iepriekšējais


from: [info]hessin
date: Jul. 24., 2015 - 07:57 pm
#

es savulaik ar pirkstiem vilku, visa virtuve sarkana, bet kauliņi bij izņemti

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


blond

from: [info]blond
date: Jul. 24., 2015 - 07:58 pm
#

neesmu plānojusi tam rīt veltīt visu dienu:) un arī virtuves žēl, man viņa apvienota ar ēdamistabu, turpat arī ciemiņi būs jāuzņem:)

Atbildēt | Iepriekšējais


daina

from: [info]daina
date: Jul. 24., 2015 - 08:01 pm
#

Kaut kur bija video, ka var likt uz pudeles un ar suši kociņu to kauliņu izbaksta un tas iekrīt pudelee

Atbildēt | Diskusija


daina

from: [info]daina
date: Jul. 24., 2015 - 08:02 pm
#

Varbut to var pārvērst par izklaidi viesiem:)

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


blond

from: [info]blond
date: Jul. 24., 2015 - 08:09 pm
#

jā, man jau to linku tiko augstāk iepostēja. izmēģināju - darbojas perfekti! gribu rīt izcept šito feisbukos klejojošo kūku, visi slavē:
https://www.tastemade.com/shows/sweeten/cherry-clafoutis

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


zimbabve

from: [info]zimbabve
date: Jul. 24., 2015 - 08:56 pm
#

Hā, es tā clafoutis iespaidā izmēģināju līdzīgu recepti ar kokosriekstu pienu un jāņogām, un pa ilgiem laikiem pirmoreiz sanāca kaut kas pilnīgi un galīgi neēdams:D
Būs labāk jāpamēģina šī.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


blond

from: [info]blond
date: Jul. 24., 2015 - 08:57 pm
#

nu, noskatoties recepti, man šķiet, tur nekas nevar noiet greizi... ja nu tikai par skābu vai saldu (atkarīgs no ķiršiem). bet citādi taču ola-piens-milti sarecē, kur viņiem likties, ja vien proporcijas nav galīgi greizas?

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


zimbabve

from: [info]zimbabve
date: Jul. 24., 2015 - 09:00 pm
#

Aha, šitā recepte ir vienkāršāka, nevar nesanākt, iedvesmo mēģināt vēlreiz:) Manējā bija ar atšķirīgu piena treknumu, par daudz miltu, par maz kokosriekstu garšas un krietni par daudz jāņogu, sanāca tāds skābs miltu klucis.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


blond

from: [info]blond
date: Jul. 24., 2015 - 09:02 pm
#

Nu, te ir vēl viena recepte, tikai te visas mērvienības ir tasēs. Atšķiras. Bet saveur es vispār uzticos. Jāņem, jāpārrēķina un jāsalīdzina...
http://www.saveur.com/article/Recipes/Cherry-Clafoutis

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


blond

from: [info]blond
date: Jul. 24., 2015 - 09:05 pm
#

bet te aizdomīgi maz cukura

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


Antuanete

from: [info]antuanete
date: Jul. 25., 2015 - 09:26 am
#

Tāpēc, ka saldie ķirši; ar skābajiem es liktu vairāk.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


blond

from: [info]blond
date: Jul. 25., 2015 - 09:45 am
#

noteikti, jā. bet es nesaprotu, ar kuriem vispār labāk cept? Gandrīz vai ar saldajiem un maz cukura veselīgāk, kā ar skābajiem un tas daudzais cukurs...

Atbildēt | Iepriekšējais


zimbabve

from: [info]zimbabve
date: Jul. 24., 2015 - 09:08 pm
#

Manējā recepte bija no kaut kāda bloga, ar citādām proporcijām, laikam nav brīnums, ka nesanāca. Saveur liktos ļoti uzticams avots.
Viss, rīt jāiet pēc ķiršiem un jāmēģina vēlreiz.

Atbildēt | Iepriekšējais | Diskusija


blond

from: [info]blond
date: Jul. 24., 2015 - 09:41 pm
#

tikko pārrēķināju to saveur recepti mililitros un gramos - piens un milti ir apmēram tādās pašās devās, bet saveur liek vairāk olas (un tas man patīk), un aizdomīgi maz cukura. 100 g cukura varētu diezgan atšķaidīt to būšanu. vēl tā FB recepte pielej drusku kausēta sviesta mīklai - kas atkal neizklausās slikti. laikam mēģināšu abas apvienot un cukuru likt pēc garšas.

Atbildēt | Iepriekšējais


ai.nes

from: [info]iness
date: Jul. 26., 2015 - 12:04 pm
#

o! šo es arī pamēģināšu! nebiju līdz šim pamanījusi tādu.

Atbildēt | Iepriekšējais


chloroform in print

from: [info]gorgona
date: Jul. 25., 2015 - 12:15 am
#

es ar čopstiku.

Atbildēt


mena

from: [info]mena
date: Jul. 25., 2015 - 04:54 pm
#

vienkārši ar nazīti

Atbildēt