Bet nu ārpus Valentīndienas - klepus ziņā pēdējās 2 dienas ir samērā ok un man pat liekas, ka rasbainieka ieteiktais vingrojums pie stenderes drusku strādā. :
blondJaunākais | |
|
You are viewing the most recent 20 entries 14. Februāris 2019
Bet nu ārpus Valentīndienas - klepus ziņā pēdējās 2 dienas ir samērā ok un man pat liekas, ka rasbainieka ieteiktais vingrojums pie stenderes drusku strādā. : 24. Janvāris 201915. Janvāris 20192. Janvāris 2019
Eh, vārdu sakot, nevajag lasīt vecas dienasgrāmatas, bet vēl jo vairāk - nevajag tās publicēt! : 2000 : Šī bija lieliska diena. Tikko atnācu no pastaigas gar jūru. Nostaigāju divas stundas. Gāju uz Lūžņas pusi, tālu, vēl aiz Imanta, varbūt aiz pašām Lūžņām. Netālu no Miķeļtorņa pie jūras stāvēja robežsargs. Aizgāju dažus kilometrus un apsēdos kāpās lasīt. Redzu – puisis nāk. Domāju – paies garām – nē, nāk klāt.Sajūta diezgan nepatīkama. Nāk, nāk. Kad ir jau kādu divu metru attālumā, es neizturu. -Kas ir? -Čto? -Čto nado? Pa to laiku viņš jau pienācis gluži klāt. Piesarcis. Diezgan neveikli mīņājas. -Da tak, djelatj ne čevo. Skučna. Es neatbildu. -A vi prijezžaja? -Mestnaja. -Čto? -Metsnaja! Pusisi vēl pamīņājas, piesarkst vēl vairāk, un iet prom. Nogājis soļus piecus, pagriežas atpakaļ un saka pār plecu: -A vi uže ispugaļis… ņe nado bojaca… dumaiķe, raz uš v forme, tak… -Prosto bezljudna zdesj. -Pravo bezljudna… Tā viņš aizgāja. Es mirkli vēl izlikos lasām, tad devos atpakaļ. Tikai pēc laba laika pamanīju, ka visus tos kilometrus gar jūru viņš bija gājis likdams pēdas manās pēdās. 1. Janvāris 201921. Decembris 201811. Decembris 2018
Gribu iesaistīties Eņģeļu pasta projektā: : http://www.engelapasts.lv/index.php/pro Daudzas sirmmāmiņas vēlas plecu villainītes. Tas izklausās labi, bet kur mūsdienās tādas var dabūt, ja negrib pirkt Senajā Klētī par 100 EUR? 21. Maijs 2018
Tāda lieta - mani te draudzene palūdza būt par starpnieku. Viņas meitai draud nesekmība mājturībā un, lai no šīm nepatikšanām izbēgtu, jāsašuj T-krekls, ar šujmašīnu. Īsti nesapratu, tur laikam jau kaut kas ir iesākts, bet nav pabeigts. Par sašūšanu (vai arī tikai šujmašīnas izmantošanu un palīdzību meitenei sašūt to kreklu pašai) tiek solīta pudele kāda laba dzēriena pēc jūsu izvēles vai arī Hoknija "Attēlu vēsture" - tiešām laba (un dārga) grāmata Ievas Lešinskas tulkojumā: : http://www.satori.lv/book/attelu-vestur Meitene varētu aiziet ar šuvekli pie palīga trešdien vai ceturtdien pēcpusdienā, vakarā. Varbūt kāds var izpalīdzēt? 20. Marts 201830. Decembris 201718. Decembris 201714. Decembris 2017
Māksliniece Katrīna Neiburga grupas "Sigma" videoklipa veidošanai meklē sievieti, kura ļautu klipā izmantot savus ģimenes foto un filmu arhīvus, proti, bildes un filmiņas, kurās viņa būtu filmēta/fotografēta no agras bērnības. Vēlams, lai sievietei arī pašai būtu viens vai vairāki bērni - viņu fotogrāfijas un video. : Netiek gaidītas nekādas noteiktas vizuālas īpašības. Ja ir interese piedalīties šajā projektā vai papildus jautājumi, lūdzu rakstīt Katrīnai uz neiburga pie gmail com. 17. Novembris 201729. Oktobris 2017
Vakar prābraucām mājās. Cēlušies bijām pussešos, lidmašīnā visu laiku nogulēju. Lietus, vēē, pretīgi. Bija jau gandrīz arī piemirsies, ka nedzīovajm savā dzīvoklī. Bet nu ir jau arī aprasts ar šo. : Kaķīši bija laimīgi. Grieta iznāca no slēptuves, kurā esot pavadījusi pēdējās dienas, pat nerādoties uz barošanas laiku - novājējusi! Un visu laiku turējās mums blakus, gulēja uz virtuves letes līdzās galdam, kur ēdam un strādājam. Borisiņš savu sajūsmu pauda, protams, vokāli. Ierāpās gultā un aicināja mūs pie sevis. Likām drusku pagaidīt, bet tad jau arī nācām - skatīties Stranger Things jauno sezonu. Ļoti, ļoti skaista bija Venēcija šogad. Zinu, ka atkārtoju to jau vismaz trešajā ierakstā, piedodiet, viss - beigšu. 4. Septembris 2017kārtainā ābolu kūka (ar antonovkām, lūdzu) : Kārtainā ābolu kūka iznāca izcila, tāpeč atļaušos linku un recepti te iepoustot - ar saviem komentāriem. Recepte ir no Garšīgās Latvijas: http://www.garsigalatvija.lv/kristi Sastāvdaļas Mīklai: 1½ glāzes kviešu miltu (es lietoju tikai rupju kviešu miltus un piebēru arī drusku mandeļu miltu, jo man bija:) Mīklai piešāvu arī maltu ingveru. Iepriekš, kad cepu plūmju kūku, mīklā vispār liku gandrīz pusi mandeļu miltu un svaigi rīvētu muskatriekstu, tas bija ļoti labs salikums, tā ka ar mīklu var variēt. Var taisīt arī kaut kādu pats savu ierasto) ½ glāzes skābā krējuma 150 g sviesta istabas temperatūrā (man sviesta bija drusku vairāk, un, lai nekas nepaliek pāri, pieliku to visu mīklai, kādus 40 g pa virsu, un tad piebēru vēl arī miltus. Vispār jau milti jāber uz sajūtu - tikmēr, kamēr mīkla smuki atlec no rokām) ½ tējkarotes dzeramās sodas (nodzēstas ar etiķi) vai cepamā pulvera (es lietoju cepamo pulveri) Pildījumam: Der uztaisīt drusku, drusku vairāk, man knapi pietika. Nav jāuztraucas, ka maisījums sanak ļoti šķidrs, viss būs kārtībā. ~1kg cepamo (skābeno) ābolu (es lietoju Antonovku un nedomāju, ka ar jebkuriem citiem āboliem var iznākt tik labi. Nomizoju kilogramu, bet beigās palika pāri). 1 glāze skābā krējuma 1 ola 2 ēdamkarotes kviešu miltu 1–1½ glāzes cukura (es liku 1 glāzi, un sanaca gana salds) Vaniļa, kanēlis pēc vēlēšanās un garšas. Pūdercukurs pārkaisīšanai pēc vēlēšanās (es pārkaisīju tikai ar kanēli) Darba gaita 1. Mīkla. Visas sastāvdaļas samaisa, iemīca mīklu un ieliek ledusskapī uz to laiku, kamēr tiek gatavots pildījums. 2. Pārlejamais krēms. Visas sastāvdaļas sajauc – kult nav obligāti. 3. Ābolus nomizo, iztīra serdes, ābolus sagriež pēc iespējas plānāk – vēlams ar kartupeļu nazi vai pavisam plānās rīves nazi – vēlams, lai ābolu šķēles ir teju caurspīdīgas. Jo plānāk būs sagriezti āboli, jo garšīgāka kūka (es izmantoju mandolīnu, šķēles apm. 2 mm biezumā) 4. Formā ar rokām ieklāj mīklu, izveidojot bortiņus. Mīklas groziņā izkārto plānās šķēlītēs sagrieztos ābolus un pa virsu pārlej krēmu. (Kristīne: Es tomēr leju ne tikai āboliem pa virsu, bet arī starp kārtām – tā mums garšo labāk – ābolus sadala, liek kārtu ābolu šķēlīšu, pārlej krēmu un tā turpina, līdz visi āboli sakārtoti formā). Es darīju tā: ņēmu 23 cm diametra apaļo formu, apakšā cepamais papīrs, maliņas izsmērēju ar sviestu, mīklu ar rokām izlipināju pa pamatni un izveidoju 4 cm augstus bortus. Tad ar karoti ielēju/izsmērēju pirmo kārtu olas maisījuma, tad izliku pirmo kārtu ābolus, tad atkal maisījumu - ne gluži tā, lai bagātīgi pārsegtu, bet lai aizpilda spraugas un drusku nāk arī pa virsu, un tā kārtu pa kārtai, man sanāca, šķiet, vismaz 5 ābolu kārtas. Uz ceturtās es diezgan bagātīgi sakaisīju kanēli, un tad uz piektās, augšējās, arī. Sanāca tieši līdz bortu malām. 5. Cep 180 Celsija grādos uzkarsētā cepeškrāsnī apmēram 50 minūtes līdz 1 stundu 10 minūtes. Ābolkūku var ēst gan siltu, gan aukstu. (Kristīne: kad tā ir atdzesēta ledusskapī, tā ir īpaši garšīga, manuprāt, tas ir liels retums.) (Es cepu kādas 50 minūtes, šorīt ēdām istabas temperatūrā - dievīga. Tagad žigli jāieliek ledusskapī, pirms nav noēsta, un vēlāk jānogaršo auksta) |